Reviews

Olaz Regenerist 3-zone super verstevigende creme SPF 30

Al jaren zijn de producten van Olaz favoriet bij heel veel Nederlandse vrouwen, heel begrijpelijk natuurlijk, de producten zijn makkelijk verkrijgbaar, behoorlijk betaalbaar en geven een prima resultaat. Onlangs introduceerde Olaz hun vernieuwe Regenerist productlijn o.a. de 3-zone super stevigende creme met SPF30, een creme die nogal veel belooft (zo zou je 10 jaar jonger ogen in slechts 4 weken) maar zeker ook een goed resultaat geeft. Ik heb de creme getest, lees je mee met mijn review?

Skin energising technology

De producten van de Regenerist lijn van Olaz stonden al bekend om hun goede, werkzame ingrediënten die een anti-aging werking hebben op de huid (niacinamide en pal-KTTKS), Olaz heeft ze echter nog beter proberen te maken. De lijn bevat nu ook het Skin Energising Technology, een complex van ingrediënten dat de vernieuwing van het huidoppervlak stimuleert. Het complex, gebaseerd op bio-technologie, maakt als het ware de huidcellen wakker door de vermoeidheid te bestrijden, waardoor de anti-aging ingrediënten beter hun werk kunnen doen. Het nieuwe ingrediënt dat hiervoor zorgt is Olive-M, een derivaat van olijfolie dat de huid ook nog eens veel beter hydrateert, waardoor fijne lijntjes snel minder zichtbaar worden.

Dat klinkt heel goed, maar we weten inmiddels dat we dit soort claims altijd met een korrel zout moeten nemen, ook al schermen merken als Olaz met allerlei onderzoeken. Ik bedoel, geloof je nu echt dat je 10 jaar jonger oogt als je vier weken deze dagcreme gaat gebruiken? Ja, misschien wel als je daarvoor nooit een andere creme zou hebben gebruikt, anders toch echt niet. Ik vind het altijd maar raar en eerlijk gezegd ook onnodig om zulke claims te maken.

En Olaz heeft het ook helemaal niet nodig, het is volgens mij best bekend dat hun producten vooral door het ingrediënt niacinamide goede resultaten geeft en Olaz zorgt bijvoorbeeld ook altijd voor een goede zonbescherming. Kortom, door hun onderzoeken komen ze wel degelijk met goede producten, die doen wat ze beloven, nl. de huid goed verzorgen waardoor deze er langer jonger uit blijft zien.

Olaz Regenerist 3 zone super firming cream SPF 30 EUR 32,99 (50 ml) - een vrij dikke dagcreme met een behoorlijke beschermingsfactor (SPF30) die je iedere dag kunt gebruiken. In deze lijn vind je ook een aantal andere cremes, waaronder een parfumvrije variant, zo kun je eigenlijk altijd wel een fijne anti-aging creme van Olaz vinden. De Regenerist lijn is wel de duurste van Olaz, een creme zoals deze kost wel EUR 32,99, maar dat is natuurlijk wel een stuk betaalbaarder dan een creme van een high-end merk.

ingrediëntenlijst Olaz Regenerist met de zonnefilters homosalate en octocrrylene, glycerine, niacinamide (vitamine B3), vitamine E en panthenol (vitamine B5), de creme bevat ook parfum maar geen alcohol

de creme is verpakt in een hygiënische pompflacon, handig met doseren maar zeker ook goed om de ingrediënten beter te behouden

de creme is vrij dik, je moet deze echt goed uitsmeren omdat je anders een wittige waas kunt blijven zien op de huid, iets wat minder fijn is. De creme is vrij vol, na enige tijd inmasseren blijft de creme toch wat plakkerig aanvoelen en glanzen, dat vind ik zelf niet zo prettig. De geur van de creme is intens, net zoals die van andere Olaz producten, ik vind de geur niet echt prettig, maar vies is hij zeker niet, zal een kwestie van voorkeurk zijn denk ik

Zie je de witte waas? Ik heb behoorlijk goed uitgesmeerd, maar toch blijf je een witte waas zien, dat komt door de zonnefilters, een bekend verschijnsel bij producten die tegen de zon beschermen. Je lost het op door de creme goed in te smeren en heel even te wachten, de witte waas verdwijnt na een tijdje en zul je niet meer zien, zeker niet als je er ook nog make-up overheen aanbrengt.

 

Ik heb de creme een tijdje getest en vervolgens aan een vriendin gegeven, zij is een liefhebber van de producten van Olaz en wilde deze dus zeker langere tijd gaan testen. Na een week of twee testen wist ik al genoeg, dit is geen creme voor mij, ik vind de structuur echt wat te dik en de geur te overheersend, ook vond ik de creme iets te rijk voor mijn huid. Toch was ik tevreden over het resultaat, want ik merkte op zich niet veel verschil met mijn (dure) La Prairie dagcreme (review) en dat is zeker een goed teken. En nee, ik zag er geen vijf jaar jonger uit en mijn fijne lijntje verdwenen niet echt door te smeren met deze creme.

 

Of mijn vriendin er na 4 weken 10 jaar jonger uitzag? Nee, dat toch echt niet, maar haar huid bleef er wel goed uitzien (maar ze gebruikte dus al cremes en serums van Olaz) en ze was tevreden over het gebruik. De creme is inderdaad wat dik en misschien niet prettig bij een vettere huid, maar een iets oudere, wat droge huid kan deze creme goed hebben. Ik zou zelf de Olaz Regenist lijn aanraden als je boven de 30/35 jaar bent, afhankelijk van de conditie van de huid uiteraard. Wat ik wel erg goed vind aan deze creme is de goede zonbescherming, dat is eigenlijk het belangrijkste ingrediënt wat mij betreft, want de zon zorgt eigenlijk door de jaren heen voor de meeste schade ofwel huidveroudering. Beschermen tegen de zon is dus een must als je je huid goed wilt houden!

 

De Olaz Regenerist 3-zone super verstevigende creme SPF 30 kost EUR 32,99 (pompflacon 50 ml) is te koop in de drogisterij en online bij o.a. Bol.com, Olaz heeft regelmatig fijne kortingsacties waardoor je de producten een stuk goedkoper kunt aanschaffen, altijd handig! Bekijk ook de andere reviews van Olaz hier.

Deel dit artikel
Back to top