Reviews

Best of 2014 - mijn favoriete gezichtsmake-upproducten

Aan het eind van elk jaar maak ik de balans op, wat vond ik nu echt de fijnste beautyproducten? Ik test natuurlijk heel wat producten, maar ik ben toch ook wel trouw aan mijn favorieten, dat zul je zeker merken als je mij al langer volgt. In dit artikel laat ik mijn absolute favoriete gezichtsmake-up producten zoals concealer, foundation en poeders zien, eerlijk gezegd zijn er niet zo heel veel nieuwe favorieten bij gekomen, ik hou vast aan echt fijne producten. Toch zijn de poeders van Hourglass wel de nieuwe ontdekking van 2014!

 

 1. Les Beiges de Chanel nr. 40 - dit poeder gebruik ik eigenlijk het hele jaar door, zowel als bronzer maar ook wel als contourpoeder. Ik vind het fijn dat het niet te glanzend is en de kleur ook niet te oranje of bruin, soms gebruik ik het poeder ook weleens als all-over poeder als ik een beetje bleekjes zie, daar werkt het ook prima voor.
 2. MAC Prep + Prime Transparent setting powder - dit is zo'n product dat stilletjes altijd in mijn "stash" zit, ik weet niet hoe vaak ik het al opnieuw heb gekocht, maar het zijn er al heel wat geweest. Dit transparante poeder zorgt ervoor dat foundation en concealer beter blijft zitten en matteert de huid lichtjes zonder een zichtbare laag te geven, simpelweg een toppproduct dat meestal in mijn tas zit (met een klein kwastje) om in geval van nood in te grijpen. Dit is dus een musthave voor iedereen!
 3. Guerlain Les Voilettes poeder - deze zalig ruikende poeder is niet helemaal vergelijkbaar met die van MAC omdat deze wel iets kleur heeft en ook iets meer te zien is op de huid, maar het verschil is minimaal en deze poeder is ook heel fijn. Het matteert mijn huid mooi maar maakt deze niet dof, voelt licht aan op de huid en geeft een mooie finish. Jammer genoeg zit er maar weinig in het doosje en is dit poeder relatief duur, de MAC poeder is op zich een betere koop!
 4. Armani Maestro compact foundation - need I say more? Dit is echt mijn favoriete compact foundation ooit (tot nu toe dan) en van deze heb ik ook al heel wat refills gekocht (zelf een nieuw doosje omdat die kapot ging) en dat zegt zeker wel iets. Het is een ideale foundation voor de zomermaanden en om mee te nemen op een korte trip, het aanbrengen gaat simpel en snel en de foundation geeft een mooie finish. Bekijk anders de review maar even (zie beneden), dan kun je de voor & na foto's zien.
 5. Tom Ford Contouring Cheek Duo Stroked - dat Tom Ford mooie blushes heeft, wist ik al, maar deze nieuwe contouring blush en highlighter is toch wel de mooiste van allemaal. De kleur is prachtig (een roze/bruine tint) en de combinatie met de highlighter is heel mooi, deze mag Tom best in meer kleurencombinaties gaan maken, dat wordt zeker een hit! Had ik al eens gezegd dat ik heel graag wil dat Tom Ford Beauty ook in Nederland zal worden verkocht, pretty please?
 6. Hourglass Ambient Lighting powders - ik had dit jaar al vaak gelezen over de producten van Hourglass, dat ik toch de knoop maar eens doorhakte, ik moest en zou de Ambient Lighting poeders gaan uittesten. Dat was aan de ene kant een prima beslissing, maar aan de andere kant ook weer niet. Nu ik weet hoe fijn de producten van dit merk zijn wil ik meer....en ik heb al zoveel! Een toppproduct!
 7. MAC Mineralize Skin Finish Stereo Rose - al jaren favoriet als blush/highlighter, deze mooie warme roze MSF, een uniek product dat altijd met de hand gemaakt wordt, wist je dat? Iedere MSF is daardoor uniek, maar altijd mooi, ik hou van de mooie kleur en bijzondere glow die deze Stereo Rose op mijn huid achterlaat. Dit is ook zo'n product dat je ooit moet proberen, MAC heeft er altijd twee in het vaste assortiment en bij de tijdelijke collecties kom je ze ook regelmatig tegen.
 8. Guerlain Lingerie de Peau BB Beauty Booster - nog een vertrouwd product, deze was vorig jaar ook al favoriet en dit jaar weer, het is zeker de fijnste BB cream die ik ken omdat hij licht aanvoelt, mijn huid goed hydrateert, een mooie, natuurlijk dekking geeft en zuinig in gebruik is. Dit is een product dat ik vaak op een zondag of in de zomermaanden gebruik, als ik kies voor een simpele make-up.
 9. NARS Radiant creamy concealer - deze concealer is perfect van kleur, heeft een lichte maar wel prima dekkende textuur en gaat niet in fijne lijntjes zitten maar blend perfect met de huid. Ik heb al heel wat concealers getest, ook best fijne, maar er is er geeneen die beter is dan deze van NARS. Jammer dat deze niet in Nederland te koop is, maar gelukkig wel makkelijk online te bestellen en aangezien ik mijn kleur weet is dat geen enkel probleem.
 10. Dior Diorskin Star foundation - aan foundations stel ik best hoge eisen en deze nieuwe foundation van Dior voldoet daar echt wel aan, in de afgelopen maanden heb ik deze zeker het meeste van al mijn foundations gebruikt, dat wil toch wel wat zeggen! Meer informatie lees je in de review (zie hier onder).
 11. NARS Guy Bourdin face palette - NARS maakt geweldige blushes, highlighters en bronzers en als ze die dan ook nog in een handig, stevig palette stoppen, dan wordt het op zeker mijn favoriet. Ik geloof dat ik dit palette echt bij iedere trip die ik heb gemaakt heb meegenomen, maar ook thuis pak ik deze er regelmatig bij, de bronzer is bijna op...niet leuk!
 12. Smashbox Step by Step contourpalette - dit palette is nog niet zolang uit, maar het is wel een toppper als je graag wilt leren contouren op een simpele manier. Het palette is handzaam, de poeders zijn goed van kleur en structuur en de prijs is prima, zeker gezien je er ook een kwastje bij krijgt. Met dit palette kan echt iedereen contouren, zelfs ik.....

Misschien verrassen deze favorieten je niet echt, volgens mij heb ik ze al zo vaak laten zien in mijn favorietenartikelen in 2014, maar dat wil natuurlijk ook wel wat zeggen! Het is eigenlijk ook best opvallend om te zien dat de meeste favorieten gewoon door mij gekocht zijn, zo zie je maar weer dat je een echte, eerlijke beautyblogger echt niet kunt omkopen met mooie en fijne spulletjes. Nee, ik ga graag mijn eigen weg en kies echt alleen producten die ik echt fijn vind en dan maakt het mij echt niet uit of ik zelf voor moet betalen of niet! Of geloven jullie niet in een onafhankelijke beautyblogger? ;-)

 

Morgen zul je nog meer van mijn favorieten zien, waaronder de fijnste lipsticks, oogschaduws en mascara's! Maar natuurlijk wil ik jullie ook laten weten wat mijn tegenvallers zijn, dat is ook altijd wel even leuk om terug te zien toch? Hebben jullie daar misschien nog "aanraders" voor?

Deel dit artikel
Back to top