Reviews

Worst of 2014 - welke beautyproducten vielen tegen in 2014?

In mijn "best of 2014" artikelen heb ik een selectie van de fijnste beautyproducten die ik het afgelopen jaar heb gebruikt met jullie gedeeld. Maar ik weet zeker dat jullie ook nieuwsgierig zijn naar de producten die mij erg zijn tegengevallen! Natuurlijk gaat het hier om mijn persoonlijke mening, maar in het lijstje dat je hier kunt lezen zijn er ook producten die echt heel erg tegenvallen. Soms waren mijn verwachtingen misschien te hoog, maar van een aantal producten kan ik toch wel echt zeggen dat ze slecht zijn...kijk je mee naar mijn "worst of 2014"?

Laten we beginnen met een selectie van producten die ik echt niet fijn vond het afgelopen jaar : Viktor & Rolf Bonbon eau de parfum (zo enorm zoet dat ik er echt hoofdpijn van krijg, helemaal niet fijn), Dolce van Dolce & Gabanna (Ik was zo nieuwsgierig, de noten leken me zo fijn maar eerlijk gezegd ruikt deze als toiletverfrisser en dat is mij zo tegengevallen van D&G), het Glamglow masker (dat zo heftig is qua ontgifting dat ik het gevoel kreeg in brand te staan, dat leek mij echt niet goed voor mijn huidL'Oréal Casting Sunkiss jelly (een gel die i.c.m. de zon zorgt voor lichtere lokken, maar eigenlijk niet goed aan te brengen is en zorgt voor keihard, uitgedroogd haar dat amper is verkleurd), Moroccanoil Heat Styling protection (werkt prima, maar maakt mijn haar ongeloofelijk zwaar en vettig, ik moet het na een dag alweer wassen, hoe weinig ik ook gebruik), MAC Trend Forecast eyes (creme oogschaduws die amper kleur afgeven en helemaal niet blijven zitten, leuk op de catwalk maar niet IRL), Clarisonic Luxe borstels (superzacht en fijn om te voelen, maar mijn huid wordt er niet schoon van), Max Factor Lipfinity (vreselijke lipsticks die dan wel lang blijven zitten, maar na een tijdje lelijk en korrelig worden op mijn lippen en die balsem wordt ook alleen maar viezig en is veel te snel op en dan?), Carmen Straight to go (superhandig idee, een oplaadbare stijltang voor onderweg, maar ik krijg er nog niet eens één lok haar mee stijl, je kunt alleen hele dunne lokken stijlen en dan ben je zolang bezig dat de batterij leeg is...alleen handig als je kort haar wilt stijlen), Tom Ford Lip Shimmer (een vrijwel onzichtbare lipstick met wat gouden glitters die veel te duur is, een miskoop dus!), Color Wow root cover (wat een omhandige manier om uitgroei bij te werken, op mijn haar zie ik dus echt helemaal niets en het duurt veel te lang om aan te brengen, heb je echt niets aan), Givenchy Ombre Couture (een transparante oogschaduw die alleen vrijwel onzichtbare glitters achterlaat? Of dan de gekleurde variant die langzaam maar zeker ophoopt in de lijntjes, niet zo fijn dus!), MAC eye gloss (hou je van een knoeiboel? dan moet je de eye gloss eens uitproberen, glanst prachtig maar alles plakt aan elkaar en is dus alleen leuk voor ee fotoshoot of mooie selfie/review op instagram, daarna moet het er direct weer af), Yves Saint Laurent Kiss & Blush (veel te droog voor op de lippen en onhandig aanbrengen op de wangen, oogt leuk en handig, maar is het toch niet!) en Dior it-lash (zie hieronder).

 

Maar er is nog meer, kijk je even mee naar de producten die niet zo goed uit mijn reviews naar voren kwamen?

Dior Addict It-lash (review) - gekleurde mascara's kunnen best leuk zijn, maar de formule en het borsteltje van deze nieuwe mascara vind ik echt heel vervelend, mijn wimpers worden een soort harde stekeltjes, wat ik ook doe en hoe ik de mascara ook aanbreng. 

Max Factor Volume Excess mascara (review) - onhandige mascara vooral door de korte steel waaraan de mascara zit, de dop komt tegen je wang aan en aanbrengen is niet fijn. De formule is redelijk maar de zwarte topcoat echt totaal onnodig en het werkt gewoon niet, jammer!

MAC Viva Glam Rihanna II lipstick (review) - wat kunnen we hier nog over zeggen? Het doel is goed, Rihanna is tof maar de kleur is natuurlijk vreselijk, wie staat dat nu echt goed? 

Chanel Les Beiges healthy glow all in one fluid (review) - een behoorlijk transparante gel die de huid een tintje donkerder maakt en hydrateert, leuk hoor maar zeker niet spannend en ik had eigenlijk wel iets beters verwacht van Chanel. Liefst een soort BB cream met wat meer dekking, maar helaas werd dat het niet....

Collistar Twist eyeshadow stick (review) - een oogschaduw in een stick is eigenlijk nooit een goed idee, zeker niet als hij ook nog een "fout" blauw van kleur is. Nee, de kleur is niet geweldig, maar de formule is nog vervelender, blijft voor geen meter zitten.

MAC Pedro Lourenco blush duo (review) - leuke blush, jammer alleen dat hij vrijwel geen kleur afgeeft....behoorlijke tegenvaller van MAC!

Rouge Dior Vernis Transat duo Captain (review) - prachtige rode nagellak, helemaal niets mis mee....maar die stickertjes waren echt vreselijk! De maten waren veel te groot voor vrouwenvingers/nagels en de bleven ook helemaal niet zitten, alsof je stickertjes van de markt had gehaald en ze opgeplakt had, vreselijk! 

Guerlain Ecrin 2 couleurs (review) - deze oogschaduws snap ik helemaal niet, de kleuren passen 9 van 10 keer niet bij elkaar en de glinsterende oogschaduws geven amper kleur af, geven superveel fall out en hechten niet aan de huid, wie verzint er nu zoiets?

 

Mijn tegenvaller van 2014, het zijn er nog best heel veel, al heb ik er zeker ook nog heel veel niet genoemd, die zijn denk ik al uit mijn geheugen verdwenen! In een jaar leer ik altijd heel veel nieuwe producten kennen en het merendeel daarvan is echt prima van kwaliteit! Natuurlijk kan ik niet elke parfum fijn vinden, past niet elk huidverzorgingsproduct bij mijn huid, heb ik niets aan een product dat krullen beter definieerd en vind ik niet ieder make-up product mooi. Maar dat maakt het natuurlijk nog geen slechte producten, dan moet er echt wel meer aan de hand zijn!

Meestal valt een product tegen als de verwachtingen te hoog zijn, als je bijvoorbeeld tijdens een presentatie door kenners ervan wordt verzekerd dat hun nieuwe mascara echt de beste is die er ooit is geweest, ze hebben zelfs nog nooit zoiets gezien. En dan ga je hem zelf testen en krijg je je wimpers nooit, maar dan ook nooit zo mooi als op de foto. Ligt het dan aan mij? Of is het gewoon een rotproduct alleen met mooie beloftes verkocht kan gaan worden? Hoe dan ook, op dat moment baal ik altijd enorm, waarom doen ze dat toch? En dan hoef ik niet eens voor die mascara te betalen, anders baal je natuurlijk extra.

 

Hoe denken jullie over mijn "worst of 2014"? Heb ik gelijk of ben je het compleet met mij oneens? Laat het dan zeker even weten, want ik begrijp natuurlijk ook dat er zeker wel liefhebbers zullen zijn van de producten die ik genoemd heb. Welke producten zijn jou erg tegengevallen in 2014? 

Deel dit artikel
Back to top