Blogs & Editorial

Editorial - klaar met feesten, nu gewoon weer aan het werk

Vandaag begint 2015 dan echt, alles gaat weer een beetje in het normale ritme, Sem gaat weer naar school en ik ga ook weer op pad voor de eerste afspraak van 2015. Dat voelt toch ook wel weer lekker, van al dat geluier en gehang tijdens de feestdagen word ik alleen maar lui. Laat mij maar lekker bezig zijn! En ik heb ook zin om de bezem eens door mijn huis te halen, opruimen die handel, is dat herkenbaar?

Geen zorgen, ik ga zeker niet mijn schoonmaaktips met jullie delen om de simpele reden dat ik die niet heb. Natuurlijk doe ik het wel, het hoort erbij, maar om nu te zeggen dat ik sta te springen om mijn kastjes uit te soppen, luxaflex af te stoffen of de douche te ontkalken? Nee, dat niet, het is een noodzakelijk kwaad waar ik gelukkig ook hulp bij heb!  Maar ja, je moet er soms toch aan geloven en ik heb mij voorgenomen dat ik nu eerst de kasten van de kids, mijn beautyzolder en mijn eigen kledingkast te gaan ontruimen. Ja, ontruimen, want dat ik echt nodig, ik ben nl. nogal een "hoarder". Yes, I confess!! (is volgens mij ook een echt Indo-trekje, misschien wel herkenbaar?)

 

Ik hou van winkelen, ik koop graag en veel mooie spullen, maar dat heeft naast heel veel voordelen ook nadelen, zo stapelen de schoenen en tassen zich lekkerlijk op en dat is echt niet zo handig. En ook al wissel ik regelmatig van outfit, draag ik iedere dag wel een paar andere schoenen, dan nog blijven er veel dingen in de kast. Langzaam verhuizen ze van de voorste rij naar de achterste of (in mijn geval) van de rechter- naar de linkerkant van de kast. Mooie spullen, maar soms ben ik er ineens klaar mee, weg ermee!

 

Natuurlijk gooi ik niets weg, tenzij een kledingstuk echt kapot is, anders gaat het mee met de kledinginzameling of gaat het in de kledingbak. Ik hoop altijd maar dat er dan toch nog iemand blij mee zal zijn. Mooie items bewaar ik, eerst in de kast, daarna op zolder en dat levert best leuke momenten op. Zo draagt Bo momenteel een coole cropped top van Versace, die ik droeg toen ik 20 was....toch wel weer leuk.

 

Gek eigenlijk dat zo'n datum je toch opeens kan motiveren om dit soort dingen te gaan doen. Stoppen met roken, beginnen met gezonder eten en naar de sportschool gaan...het lijkt wel of het alleen maar op 1 januari kan! Onzin natuurlijk, maar als het helpt om je te motiveren, waarom dan niet?

 

Vandaag ga ik nog niet opruimen, ik heb nog wat dingen te doen en rij dan naar Amsterdam voor een leuke opdracht. En ik ga weer ploggen vandaag, morgen zie je wat ik allemaal gedaan heb. Werk ze vandaag!

 

Op naar een mooi, opgeruimd 2015!

Deel dit artikel
Back to top