Inspiratie & Tutorials

10 goede beauty voornemens voor 2015

Heb jij nog wat hulp nodig bij het maken van goede beautyvoornemens? Ik heb er 10 voor je op een rijtje gezet, als je je daaraan houdt zul je het nieuwe jaar mooi ingaan, wie wil dat nu niet! Waarschijnlijk ken je deze voornemens allang, maar hopelijk breng ik je toch nog op een nieuw idee! Op naar een mooi 2015!

1. Make-up kwasten minimaal 1 keer per week wassen

 

Huidvet, bacteriën, vuil en make-up hopen zich op in de kwasten die je gebruikt! Dat klinkt enger dan het is, maar het is toch wel zaak om minstens één keer per week jouw gebruikte kwasten goed schoon te maken. Vaker mag natuurlijk ook, maar is niet echt nodig als je de kwasten alleen op jezelf gebruikt. Deel je kwasten met iemand anders? Dan moet je ze altijd schoonmaken voordat iemand anders ze gaat gebruiken, daar zijn ook handige brushcleansers voor zodat je niet lang hoeft te wachten om ze weer te kunnen gebruiken.

2. Nooit meer naar bed gaan zonder je make-up eraf te halen

 

Logisch zou je denken, maar er zijn nog steeds heel wat meiden die gewoon met make-up en al in bed stappen, zo zonde! Wimpers kunnen op langere termijn uitvallen, de huid raakt verstopt en de natuurlijke functie van de huid wordt belemmerd. Gewoon even 's avonds een fijne make-up remover en wasgel gebruiken bij de wastafel, dat duurt een minuutje of twee en je bent helemaal klaar voor de nacht. Heb je echt geen tijd? Haal dan op zijn minst een watje met micellaire reiniger over jouw gezicht, dat helpt in elk geval al iets.

3. Iedere dag een product met een SPF gebruiken

 

Ook in de winter en op dagen dat het niet zo zonnig is, je huid beschermen tegen de zon is de beste methode om deze lang mooi en jong te houden! Begin er dan ook tijdig mee, liefst vanaf kinds af aan! En dus niet meer alleen een zonbescherming gebruiken als je op het strand ligt of op vakantie gaat, ook in Nederland komen de schadelijke UVA en UVB stralen op jouw huid terecht, die maken geen onderscheid. Kijk de video hierboven maar eens, dan zie je wat voor schade de zon al heeft aangericht bij deze mensen.

4. Puistjes en acné niet meer verbergen onder een dikke laag make-up, maar op zoek naar naar een oplossing eventueel met hulp van een professional

 

Ik hoop echt dat iedereen met puistjes en acné dit ter harte neemt! Ook al ben je puber, heb je last van hormonen en zegt iedereen dat acné erbij hoort....dat hoeft echt niet meer! Er zijn echt producten en methodes die je van dit probleem kunnen afhelpen, maar het vergt heel wat tijd en onderzoek. Leg je er dus niet zomaar bij neer, maar onderzoek de mogelijkheden, probeer een oplossing te vinden en ga eventueel naar een professional voor hulp. Sommige mensen zijn bang om dit te doen, maar dat is echt niet nodig! En wat betreft de kosten, die zijn zeker niet zo hoog als je misschien denkt, vaak zijn mensen veel meer geld kwijt aan beautyproducten die het probleem alleen maar verergeren dan aan een bezoekje aan een huidtherapeut.

5. Stop met focussen op 1 onderdeel van je make-up, maar kijk naar het complete plaatje

 

Hoe moet ik dit nu eens uitleggen.....ik zie nl. heel veel vrouwen rondlopen die hun make-up focussen op één ding, bijvoorbeeld een perfecte rode lip of de meest strakke en perfect bij getekende wenkbrauwen. Het is wat mij betreft een misverstand om te denken dat je er dan altijd mooi uitziet, alsof dat het enige is waar mensen naar kijken? Dat klopt niet, mensen die je tegenkomt kijken altijd naar het complete plaatje, dus als jij rondloopt met vettig haar en dikke wallen, dan zie je niet opeens prachtig uit als je een rode lipstick draagt. Hmm....het is lastig uit te leggen, maar misschien is het beste advies nog wel om je altijd op alle vlakken op zijn minst een beetje te verzorgen in plaats van je op één ding te focussen. Ik bedoel, in de 10 minuten die je bezig bent om jouw wenkbrauwen bij te tekenen had je eigenlijk ook best een dagcreme met SPF, concealer en lipbalm op kunnen doen en jouw haren even in een nette staart kunnen doen.

6. Altijd een basecoat gebruiken als je nagellak draagt

 

Hou je van nagellak, maar wil je ook graag mooie, natuurlijke nagels houden? Gebruik dan altijd een basecoat onder gekleurde nagellak, ook als merken beweren dat het niet nodig is omdat er al een basecoat zit in hun formule. Ik hoor dat zo vaak en dat is dus echt onzin, hoe kan dat nu? Nee, ik ben beter "safe then sorry", ik breng altijd een laagje basecoat aan, welke nagellak is ook gebruik.

7. Gebruik vaker een exfoliant in plaats van een scrub

 

Scrubben is niet altijd de beste manier om een doffe huid te bestrijden, zeker niet als je een gevoelige huid hebt! Een exfoliant op basis van een mild fruitzuur werkt vaak beter en is ook milder voor de huid, in 2015 zou ik zeker op zoek gaan naar een milde exfoliant als je die nog niet hebt. En natuurlijk moet je die dan ook gaan gebruiken, ik weet zeker dat jouw huid er over een jaartje stralender uitziet!

8. Stop met botox en fillers!

 

Ja, gewoon stoppen, helemaal! Ik ben eigenlijk behoorlijk tegen botox en fillers, omdat ik in mijn omgeving veel mensen zie die er niet goed mee kunnen omgaan, ze gaan gewoon te ver en laten iedere rimpeltje plat of vol spuiten. Natuurlijk is het niet leuk om er ouder uit te gaan zien, maar om je daar nu al op je 25e druk om te gaan maken? Ik snap er niets van!! Ik kijk echt veel en veel liever in een gezicht wat goed verzorgd, natuurlijk ouder is geworden dan in zo'n strakke snoet die niets meer uitstraalt. Ik weet niet, ik vind dat echt niet mooi, maar het komt altijd een beetje wanhopig op mij over, zeker als je ziet dat diegene steeds verder gaat. No offense, trouwens...doe wat je zelf wilt en als je een vervelende, diepe rimpel hebt die je ook nog hoofdpijn bezorgt, dan snap ik je heel goed dat je botox gebruikt op die plaats.

9. Stop met roken

 

Wil je graag gezond en mooi oud worden? Dan moet je nu (!!) echt stoppen met roken, roken zorgt voor een slecht doorbloede huid die dof en ongezond oogt. En wat dacht je van de lelijke rimpeltjes die je krijgt rond je mond door het trekken aan sigaretten? Of de lelijke tanden die je krijgt of de slechte adem.....stoppen dus, vandaag nog!

10. Ga voor een gezonde levensstijl

 

Je kunt je huid nog zo goed verzorgen en nog zulke mooie make-upproducten gebruiken, als je niet goed voor je lijf zorgt dan zul je dat zeker blijven zien. Ga dus voor gezonde, uitgebalanceerde voeding met veel fruit en groenten, eet niet teveel en te vaak fastfood, drink voldoende water of kruidenthee, ga regelmatig lekker naar buiten en probeer zo veel mogelijk te bewegen. Natuurlijk drink je niet teveel alcohol en laat je ook light drankes liever staan! Dat hoeft natuurlijk niet altijd, maar beperk het gewoon zoveel mogelijk, je zult zeker resultaat zien na een paar weken en dat is altijd fijn.

 

Succes met al jullie goede voornemens voor 2015, als jullie die tenminste hebben! Staan er in dit lijstje ook een paar van jouw eigen voornemens tussen? Of doe je alles al helemaal perfect? 

Deel dit artikel
Back to top