Reviews

Benefit Puff Off! Strijk wallen weg met het mini strijkijzer

Wat bedenkt Benefit toch altijd leuke producten! Nu weer een strijkijzer dat ervoor zorgt dat je alle kreukels en wallen direct gladstrijkt als je hun Puff Off gebruikt, klinkt interessant natuurlijk. Ik was dan ook heel nieuwsgierig en toen ik de Puff Off binnenkreeg moest ik het direct even proberen, stekker in het stopcontact en strijken maar! Of werkt het niet zo? Anyway, lees even verder voor mijn review....

Wat zegt Benefit over de Puff Off?

 

"Even de oogcontour gladstrijken met....Puff Off! Wallen en rimpeltjes worden satijnglad! De vernieuwende oogcontourgel met de speciale "strijkijzer" punt helpt wallen en fijne lijntjes te verzachten en glad te strijken. De gel werkt verkoelend bij contact en heeft onmiddelijk effect, je kunt de gel zowel onder als over de make-up aanbrengen. "

Benefit Puff Off! oogcontourgel EUR 29,50 (tube 10 ml) exclusief te koop bij Douglas

Wie wordt er nu nooit wakker met wallen of kreukels onder je ogen? Iedereen toch weleens? Soms door te weinig slaap, maar ook weleens doordat je juist heel lang of diep geslapen hebt, vervelend natuurlijk. Een verkoelende oogcreme is dan heel fijn om te gebruiken en de spannende strijkijzerpunt klinkt helemaal leuk.

De verpakkingen van Benefit zijn altijd leuk, hun retro/fifties uitstraling is zo totaal anders dan van andere merken en juist daardoor zo opvallend in de winkels. Toch was ik wel een beetje teleurgesteld toen ik de kleine tube zag die uit het doosje kwam, wat een ieniemini tube!

Maar...er zat toch wel 10 ml in, de tube is dan wel smal en vrij dun, maar ook best lang. Het is natuurlijk wel fijn dat de Puff Off in een tube zit en niet in een potje zoals de meeste oogcremes, dit werkt toch hygienischer.

Dit is het : de strijkijzerpunt die vast zit aan de tube, hiermee strijk je de oogcreme/-gel uit over de schone huid en strijk je rimpeltjes en wallen glad, althans dat is de bedoeling. De punt is gemaakt van een metaal en voelt glad en heel koud aan, lekker fris als je over de huid gaat, voelt altijd lekker en zorgt er in principe voor dat zwellingen zoals wallen minder worden (wie kent de oude truc nog van twee koude lepels tegen je wallen aanhouden?).

 

Gebruik je de Puff off later op de dag ook over je make-up, dan kun je de applicator beter niet gebruiken, maar de Puff Off alleen deppen aanbrengen onder het oog voor een verfrissend gevoel.

ingrediëntenlijst Benefit Puff Off met verschillende siliconen en opvulmiddelen die zorgen voor een gladde huid, maar ook silica en titaniumdioxide die de huid wat oplichten. Maar er zit ook alcohol, parfum en een mentholachtige stof in, die laatste zorgt voor het verfrissende "koele" gevoel op de huid. Dat voelt misschien lekker, maar eerlijk gezegd is het minder verstandig om dit soort ingrediënten te gebruiken rondom de fijne huid rondom de ogen, op lange termijn zal de huid dan toch droger en kwetsbaarder worden. Gelukkig zitten er ook wat verzorgende ingrediënten in zoals vitamine E, zonnebloemolie en peptides (kleine hoeveelheid), maar een echt verzorgende oogcreme is de Puff Off ook niet.

Goed, nu eerst maar eens gaan testen! Dit is de hoeveelheid die ik uit de tube knijp om onder mijn oog aan te brengen, de Puff Off is een lichtroze creme/gel die makkelijk uit de tube komt.

De Puff Off verdeel ik onder en aan de zijkant van mijn oog, ik probeer de creme aan te brengen op het deel rond het oog dat hard aanvoelt (de rand van de oogkas). Dat is de plaats waar je oogcreme moet aanbrengen, het hoeft niet helemaal tot onder het oog. 

met de applicator ofwel het strijkijzer verdeel ik de Puff Off en dat voelt goed, wel een beetje koud maar vooruit dan maar! Na het aanbrengen voel je direct een verfrissend effect, de huid tintelt licht en voelt luchtig aan. De Puff Off trekt snel in en laat een zachte, gladde huid achter die niet vettig aanvoelt, het effect is een tikje mat.

links voor en rechts na de Puff Off!, eerlijk gezegd zie ik niet zoveel verschil en dat is in het echt ook het geval. Maar het voelt wel echt anders en doordat de Puff Off subtiel licht reflecteert oogt de huid onder de ogen wel wat mooier, al is het echt subtiel bij mij. Toch zie ik wel wat verschil in de huid onder mijn pupil, onderaan de foto's, zien jullie ook dat het daar op de foto rechts gladder is?

 

Wat vind ik van de Puff Off! van Benefit?

 

De Puff Off doet op zich wel wat het belooft, het maakt de huid rondom de ogen gladder al moet je niet verwachten dat je diepe rimpels kun gladstrijken, het doet helaas geen wonderen. Het is wel een fijne probleemoplosser, als je last hebt van vermoeide en licht opgezette ogen, je kunt het gevoel vast wel als je een nacht te weinig hebt geslapen. De Puff Off zorgt dan voor een frisser gevoel dan een gewone oogcreme en door de subtiele lichtdeeltjes en lichte opvulling zul je er zeker wat frisser uitzien. Ik zou de Puff Off zelf niet gaan gebruiken als verzorgende oogcreme omdat ik liever voor een meer verzorgende creme kies zonder alcohol. Maar als eerste hulp bij een vermoeid gevoel aan het eind van de dag, dan dep ik zeker wat Puff Off onder mijn ogen, kan gewoon over mijn concealer en foundation heen, handig!

 

De Benefit Puff Off! oogcontourgel is vanaf deze week exclusief te koop bij Douglas voor EUR 29,50 (tube 10 ml), het assortiment van Benefit kun je nog niet in ieder filiaal vinden, maar de verkooppunten worden dit jaar wel uitgebreid. Je kunt wel het hele Benefit assortiment vinden in de webshop van Douglas.

 

Lijkt de Puff Off jou iets? Heb je ook al eens een soortgelijk product gebruikt? Breng je weleens een paar druppels serum of creme op over jouw make-up voor een "pick me up"?

Deel dit artikel
Back to top