Reviews

Urban Decay Naked on the run palette - review & swatches

Toen een tijdje geleden het Naked on the run van Urban Decay te koop was bij Sephora twijfelde ik of ik hem moest kopen...nodig heb ik het uiteraard niet, maar ik vind het altijd wel leuk om nieuwe producten met jullie te delen. Urban Decay heeft geen verkooppunt in Nederland en daardoor ontvang ik ook geen persinformatie of samples, jammer natuurlijk, want online bestellen lukt namelijk wel vrij makkelijk. En dus....kocht ik hem toch toen ik een bestelling bij Selfridges deed, kijk je mee naar mijn review?

Urban Decay Naked on the run palette GBP 37,00 (Selfridges)/ EUR 49,00 (Sephora)

het palette is speciaal bedoeld om mee te nemen, handig als je op vakantie gaat of weleens ergens anders logeert, je vindt in het palette eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een make-upje, al zou je eventueel nog wel wat mee kunnen nemen om jouw wenkbrauwen te doen en eventueel een foundation of BB cream.

het Urban Decay on the run palette is vrij groot, het is ook dik en stevig en ziet er mooi en luxe uit, qua uitstraling lijkt het nog het meeste op het Naked 3 palette. Het is gemaakt van glanzend kunststof.

om de grootte te laten zien heb ik er even een lipstick van Chanel naast gelegd, behoorlijk groot dus maar natuurlijk wel prima om mee te nemen, al zou ik het palette nu ook weer niet in mijn handtas meenemen (tenzij het echt niet anders kan)

in het palette vind je 5 oogschaduws (Dive, Fix, Resist, Dare & Stun) van 1,4 gram en een extra grote 5050 (2 gram) oogschaduw, de blush & bronzer wegen samen 8,5 gram, de Naked lipgloss is een fullsize versie en de mascara en eyeliner zijn elk van een speciaal kleiner formaat (4 ml resp. 0,8 gram)

Alles wat je nodig hebt in een handig en stevig palette, ideaal om mee te nemen op vakantie of een weekendje weg, de producten in het palette zijn prima voor een neutrale, verzorgde look met wat glans. 

 

De oogschaduws zijn op de swatches heel mooi, ze waren ook prima (met mijn vingers) aan te brengen maar ik moet eerlijk zeggen dat het lastiger was met een (goede) kwast, de oogschaduws zijn nl. vrij los en geven best wat fall out. Nu is dat bij de meeste oogschaduws va Urban Decay wel zo, dus echt verrast ben ik niet, maar ik blijf het jammer vinden. Gebruik in elk geval een goede oogschaduwbasis (hee...ik mis een Urban Decay Primer Potion in dit palette) en duw de oogschaduw eerst goed op het ooglid voordat je gaat blenden, dan moet het lukken.

swatches v.l.n.r. Dive, Fix & Resist

v.l.n.r. Dare, Stun & 5050

Zoals je kunt zien zijn Fix en 505 vrij mat, de andere kleuren bevatten veel (losse) glitters, ik vind dat Dare en Stun wel erg op elkaar lijken, er had best een iets lichtere bruin/beige mogen zitten wat mij betreft.

 

De blush/bronzer is handig om te hebben, maar ik ben niet zo'n grote fan van de kleuren combinatie. De bronzer is best wel oranje en warm van tint, de blush is juist weer heel fel roze, persoonlijk vind ik dat nooit echt mooi bij elkaar, maar smaken verschillen. Opvallend vind ik dat de bronzer niet zo heel erg gepigmenteerd is (wel voldoende trouwens) maar de blush juist wel, je kunt de bronzer dus goed opbouwen maar met de blush moet je juist echt even oppassen, je brengt al snel teveel aan!

bronzer/blush

swatch bronzer/blush

zien julie dat de bronzer wel erg oranje oogt? Zelf zou ik deze kleur niet kiezen en ik ben nog best getint, oppassen met lichtere huidskleuren dus!

de Naked lipgloss Sesso heeft een mooie, warm roze tint met behoorlijke glans. Ik had de Naked lipglosses nooit geprobeerd, maar ze voelen wel heel fijn aan. Sesso maakt mijn lippen mooi glad (mede doordat ze iets "geplumd" worden) geeft best wat kleur af maar plakt wel behoorlijk, iets waar ik toch nooit zo'n fan van ben. Ik vind het vooral lastig als je buiten bent, mijn haren vliegen dan altijd in mijn gezicht en in de lipgloss....het gevolg is dat er lipgloss vegen over mijn hele gezicht zitten. 

swatch Urban Decay Naked lipgloss Sesso

in het palette zit ook een travel size van de Perversion mascara, een fijne, natte en diepzwarte mascara met een prettig borsteltje dat de wimpers mooi krult en kleurt. Ik ben er eigenlijk best tevreden over! 

zelf ben ik al heel lang fan van de 24/7 glide on eye pencils, fijne zachte oogpotloden met een prima pigmentatie die heel goed blijven zitten. Urban Decay heeft geweldige kleuren, deze nieuwe Stag is diep donkerbruin met een fijn glittertje, een prima combinatie met de oogschaduws in het palette.

de look met de oogschaduws, geen bijzondere look, maar een typische "basic" look die je kunt maken met dit palette. De kleuren zijn prima, maar niet heel erg veelzijdig, daarvoor zou je toch beter een echt Naked palette kunnen kopen. 

Nog even het complete plaatje, de Sesso lipgloss is mooi van kleur en prima voor een dagelijkse look, je kunt de look wat pittiger maken door de eyeliner als basis te gebruiken en eventueel een mooie felroze of rode lipstick te gebruiken. Zelf zou ik dan de blush niet al te aanwezig opbrengen, die kan echt wat te heftig zijn.

 

Het Urban Decay On the run palette is leuk, dat zeker, maar onmisbaar zou ik het zelf niet willen noemen. Als je echt graag iets van Urban Decay wilt hebben, dan zou ik zelf toch liever een Naked palette aanschaffen voor dezelfde prijs. Aan de andere kant is het misschien wel heel handig als je een alles-in-één palette wilt hebben.

De kwaliteit van het palette is op zich goed, al vind ik de oogschaduws voor mijn smaak iets te los en teveel op elkaar lijken, de bronzer is niet ideaal van kleur maar dat is ook maar net wat je mooi vindt. Op zich is het zeker wel een goede deal, als je alle producten los zou moeten kopen ben je veel duurder uit.

Ik heb het palette bij Selfridges besteld, maar je kunt het ook in de Franse Sephora bestellen en eventueel ook bij andere online verkooppunten van Urban Decay. Ik geef zelf wel de voorkeur aan de twee genoemde winkels, omdat ze snel en betrouwbaar zijn, ook al betaal je best wel forse verzendkosten.

 

Wat vind jij van dit palette? Is het iets wat je moet hebben?

Deel dit artikel
Back to top