Inspiratie & Tutorials

10 geweldige eyeliners voor de perfecte grafische eyeliner

Eyeliner, echt zo'n product waar ik eigenlijk niet zonder kan! Er zijn maar weinig dagen dat ik geen eyeliner draag en mijn ooglook is eigenlijk ook niet echt af zonder eyeliner. In het Trend Alert, dat jullie vrijdag hebben kunnen zien, zie je staan dat op de catwalks weer veel grafische eyeliners te zien waren, maar eerlijk gezegd bleef het daar niet bij. Ik heb slordige eyeliner gezien, superstrakke "halve" eyeliner en eyeliner niet bij de wimperrand maar juist in de arcadeboog! Alles kan...maar dan moet je wel een goede eyeliner gebruiken, ik deel mijn 10 favorieten met jullie!

Ann DeMeulemeester

Emilio Pucci

Giamba

Karolyn Pho

Jean-Pierre Braganza

Kate Spade

MAC Fluidline Blacktrack EUR 18,50 - al jaren een vaste waarde in mijn make-up stash! Ik heb nog nooit een potje opgemaakt, maar ben wel aan mijn derde toen, na verloop van tijd droogt de Fluidline iets in waardoor hij minder fijn aanbrengt. Dan heb ik het wel over een tijd van langer dan een jaar, zo zuinig is dit product is gebruik. De Fluidline is zacht van textuur en droogt snel op, eenmaal droog kan hij geen kant op, toppproduct!

Ecriture de Chanel EUR 34,00 - naast gel eyeliner ben ik ook fan van eyeliner in een stift, dat ligt zo fijn in de hand en is makkelijk aan te brengen (vind ik). Er zijn veel merken die zo'n stift hebben, maar ze zijn niet allemaal even fijn, sommige zijn niet zo zwart of geven geen goede dekking. Maar dat is bij deze van Chanel zeker niet het geval, gewoon een geweldige eyeliner die "het" doet zoals het moet, een perfecte zwarte, strakke lijn zetten binnen een paar tellen! Is niet 100 % waterproof, maar kan wel wat vocht hebben!

Bobbi Brown Long-wear eyeliner EUR 24,00 - deze gel eyeliner is eigenlijk net zo fijn als die van MAC, ik merk zelf weinig verschil en vind vooral de gekleurde eyeliners van Bobbi Brown mooier van kleur dan die van MAC. 

MAC Penultimate eyeliner EUR 20,00 - MAC heeft ook een eyeliner stift, de dunne versie die je hierboven ziet zit in het vaste assortiment en van tijd tot tijd is er ook een extra dikke liner te koop (in sommige collecties) en die vind ik misschien nog wel fijner. Hou er wel rekening mee dat je dit soort liners niet rechtop neerzet, maar horizontaal, dan gaan ze veel langer mee en krijg je direct de kleur op je huid. Deze is mooi, mat en diepzwart, niet waterproof overigens, maar wel veeg- en vlekvast.

Marc Jacobs Magic Marc'er EUR 29,50 - jammer dat Marc Jacobs make-up nog niet in Nederland wordt verkocht, want anders moesten jullie allemaal deze eyeliner stift gaan kopen, dit is nl. de fijnste van allemaal, deze blijft echt geweldig zitten en is eigenlijk zo goed al waterproof (geen idee of het officieel ook zo is, maar na het verwijderen van al mijn make-up blijft deze nog steeds zitten). Handig als je echt een goede, zwart eyeliner met superfijne punt zoekt!

L'Oreal Paris Super liner Perfect slim EUR 12,99 - ook zo'n fijne stift, zeker de gekleurde liner was vorige zomer een van mijn favorieten, werk prima en houdt de hele dag, goed gepigmenteerd en door de fijne punt kun je heel precies werken. L'Oréal heeft nu ook een extra dikke variant van deze Super liner.

Rimmel London ScandalEyes gel pot liner met kwastje EUR 9,99 - Rimmel introduceerde vorig jaar pas hun eerste gel liner in een potje, dat werd tijd! Ik heb geen review gedaan, maar de eyeliner wel geprobeerd en guess what? hij lijkt erg op de eyeliner hieronder.....

Maybelline Gel liner met kwastje EUR 12,49 -......en deze is er al een hele tijd, zelfs de verpakking is vrijwel identiek! Beide potjes hebben een goede, mat zwarte eyeliner die makkelijk aanbrengt, goed dekt en droogt en mooi blijft zitten. Ik vind het een pré dat je bij een potje een fijn kwastje krijgt, dat scheelt flink wat geld natuurlijk, een goede koop, zowel die van Rimmel als die van Maybelline!

Maybelline Master Graphic EUR 9,99 - hier hou ik van, een soort dikke marker die eigenlijk een eyeliner is! Misschien schrik je van de grootte, maar eigenlijk ligt zo'n dikkere stift veel fijner in de hand en kun je ook minder snel fout gaan dan met zo'n heel dun puntje. Tja, een heel dunne lijn krijg je er niet mee (kan wel, maar is lastiger) maar als gaat voor een opvallende eyeliner dan is het wel heel makkelijk. Deze van Maybelline heb ik in Ibiza getest en daarna ook regelmatig gebruikt, fijne liner! Helaas wel vrij snel op!

MAC Chromaline Black Black EUR 20,00 - op mijn wishlist, maar ik vergeet deze steeds mee te bestellen, dit is dus echt een geweldig product waar veel MAC MUA's bij zweren, superzwart, makkelijk op te brengen en blijft gegarandeerd urenlang zitten, zelfs als het regent!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik altijd kies voor een vrij klassieke eyeliner, ik durf zo'n grafische, apart eyeliner nog niet echt aan! Nee, laat mij het maar houden bij een vrij dunne lijn die langzaam iets omhoog loopt, zo lift ik mijn oog een klein beetje, maar wordt het niet te opvallend. Maar ik heb mij voorgenomen toch maar eens "out of the box" te gaan denken en eens wat meer te gaan proberen, de eyeliner van de Kate Spade show is toch wel heel erg chique!

 

Hoe draag jij jouw eyeliner? En wat is jouw favoriet? Gebruik je altijd een gel liner of wissel je af tussen de verschillende soorten? Tips over goede eyeliners zijn altijd welkom, zet ze gerust hieronder neer!

afbeeldingen looks MAC Cosmetics

Deel dit artikel
Back to top