Reviews

Nieuwe & favoriete lipbalms winter 2015 - Eight hour cream, Vaseline, Dr. Paw Paw & Carmex

Je hoort weleens dat mensen helemaal verslaafd zijn aan lippenbalsems....ze moeten er altijd één in de buurt hebben om hun droge lippen te redden! Oei...weet je dat dit niet helemaal normaal is? Natuurlijk zul je in de winter meer last hebben van droge lippen, zeker als je verkouden bent en het buiten echt koud is, maar als je nog geen kwartier zonder bijsmeren kunt, dan zou ik toch eens gaan zoeken naar een andere lipbalm. Vandaag deel ik mijn favoriete lipbalms met je en laat ik je nog wat nieuwe ontdekkingen zien.....

Als ik een nieuwe lipbalm binnenkrijg, dan test ik die direct, het is zo'n simpel product om te testen, gewoon opsmeren op schone lippen en binnen een uurtje weet je ongeveer wel hoe en of het bevalt. Normaal gesproken heb ik geen extreem droge lippen, ze zijn "normaal" en meestal gebruik ik maar zo'n twee keer per dag een lipbalm ('s ochtends na het make-uppen voor ik lipstick opdoe en 's avonds in bed). Ben ik veel buiten, dan gebruik ik het wel iets vaker, maar zeker niet ieder uur en al helemaal niet vaker.

Toch merk ik bij het testen van nieuwe (en bestaande) lipbalms dat er ook lipbalms zijn die mijn, niet zo droge, lippen droger maken dan eerst, iets wat mij niet helemaal de bedoeling lijkt. Ik ben even op onderzoek uitgegaan, want hoe kan het nu dat sommige lipbalms zo'n effect hebben op mijn lippen en andere helemaal niet? Laat ik jullie als eerste even mij meest favoriete lipbalms zien, deze gebruik ik veelal al jaren en zijn voor mij echt perfect.

Op de foto zie je twee producten uit de Eight hour cream range van Elizabeth Arden, eigenlijk zou er nog een derde moeten bij staan, maar die vond ik pas later terug in een tas. De Eight Hour Cream Skin Protectant tube staat altijd naast mijn bed, iedere avond voordat ik ga slapen doe ik een klein beetje op mijn lippen en eventueel ook op harde, droge nagelriemen of een geirriteerde neus, echt mijn holy grail! De Kiss Me Tonight van Philosophy is ook heerlijk, maar ik gebruik die eigenlijk juist vooral in de ochtend, na het aanbrengen van mijn dagverzorging, of eigenlijk maakt deze lipbalm ook deel uit van mijn dagelijkse routine. Het potje Eight hour creme intensive repair lip balm staat, samen met Dr. PawPaw naast mijn computer, die gebruik ik eventueel tussendoor nog even (bijvoorbeeld na het maken van lipstick swatches) of neem ik mee als ik even weg moet. De tubes Jack Black Intensive therapy lipbalm SPF 25 en La Roche-Posay Cicaplast zitten meestal in mijn tas of in mijn toilettasje, maar ze blijven ook weleens inde auto liggen. En zoals ik zei heb ik ook nog een andere lipbalm in een tube van Eight Hour Cream die ook zo rondzwerft....is dat een beetje herkenbaar?

 

Mijn favorieten

Mijn geliefde Eight hour cream is er in verschillende varianten, ze hebben elk een iets andere samenstelling, maar eerlijk gezegd merk je amper verschil. De speciale lipbalms ruiken vrijwel niet, de Skin protectant (EUR 18,95) heeft een wat aparte, medicinale geur al is er ook een geurloze versie. De kleine tube (EUR 20,95) heeft ook een SPF en is daardoor ook erg geschikt voor gebruik op wintersport of tijdens het zonnen, het potje (EUR 22,95) is iets voller van structuur.

ingrediëntenlijst Elizabeth Arden Eight hour cream skin protectant - het hoofdbestandddeel is petrolatum ofwel vaseline, een minerale olie die volgens kenners het beste middel is om de huid te beschermen bij extreme weersomstandigdheden. Maar er zit ook lanoline, salicylzuur, plantaardige oliën en vitamine E in.

Philosophy Kiss me tonight lip therapy (EUR 14,94) - een vrij dikke, tikje plakkerige lipbalm met een frisse geur die mijn lippen lekker zacht maakt zonder ze te vettig te maken, heel fijn als basis voor lipstick. 

ingrediëntenlijst Philosophy Kiss me tonight lip therapy met vooral veel natuurlijke ingrediënten zoals sheaboter, zonnebloem-, olijf- en castorzaadolie, bijenwas, lecithine en vitamine E. De balm is roze door een klein beetje rode bietextract, maar hij geeft mijn lippen geen kleur.

Jack Black Intense Therapy Vanilla & Lavender SPF 25 ($ 7,50) - aan deze lipbalm kleeft een leuk verhaal, ik leerde deze kennen toen ik 2 jaar geleden in New York een gezellig gesprekje had met de bodyguard van Lady Gaga (tijdens haar parfumpresentatie die uren duurde) en hij opeens deze lipbalm uit zijn zak haalde. Vond ik apart, want niet veel mannen doen dat, zeker niet zo'n stoere...haha! Natuurlijk moest ik ook even testen en toen gaf hij mij zijn tube, is dat leuk? Dit is niet die tube hoor, ik heb allang weer een paar nieuwe gekocht, het is zo'n fijne lipbalm en vooral de geur/smaak is zalig, ook al is het dus eigenlijk een merk voor mannen....

ingrediëntenlijst Jack Black zoals je ziet bestaat deze lipbalm eigenlijk alleen uit natuurlijke ingrediënten, fijn als je daarop let en toch een echt goede lipbalm wilt hebben die ook nog eens tegen de zon beschermt. Ik vind deze eigenlijk net zo fijn als die van Elizabeth Arden, jammer dat hij niet in Nederland wordt verkocht.

La Roche-Posay Cicaplast levres Barrier Repairing Balm (EUR 5,50) - dit is een lipbalm voor het hele gezin, een echte no-nonsense lipbalm zonder kleur of geur, die droge en kapotte lippen goed beschermt en repareert als het nodig is. Handig ook dat je deze, betaalbare, lipbalm gewoon bij iedere apotheek kan kopen! De tube is lekker praktisch in gebruik.

ingrediëntenlijst La Roche-Posay Barrier Repairing balm - zonder vaseline maar wel met sheaboter en plantaardige oliën

Dr. PawPaw (EUR 12,95 per stuk)- een nieuwe favoriet, waar ik nog niet zolang geleden mee kennis maakte! PawPaw balm is een bekend Australisch product dat als werkzaam ingrediënt gefermenteerde papaya bevat, het is daar een product dat iedereen gebruikt voor schaafwondjes, geirriteerde huid, insectenbeten en droge plekjes op de huid en lippen. Het is een multi-purpose balsem, die je ook prima voor het hele gezin kunt gebruiken, de gele variant is helemaal transparant en de roze/oranje heeft een heel klein beetje kleur en is daarom vooral geschikt voor de wangen en lippen (vooral dat laatste).

ingrediëntenlijst Dr. Paw Paw original balm & tinted peach pink balm - met petrolatum als eerste ingrediënt maar daarna staan er alleen maar natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera sap en gefermenteerde papaya op de lijst.

 

Tot zover mijn favorieten! Ze zorgen er allemaal voor dat mijn lippen soepel blijven en geen velletje vertonen, maken mijn lippen niet droger en zijn ook niet te vettig. Dat vind ik nl. ook niet fijn, een lipbalm die zo vettig is dat het lastig is i.c.m. lipsticks. En ik hou van een redelijk neutrale geur/smaak, ik ben niet zo'n fan van te zoetige lipbalms, al kan dat op zijn tijd best eens lekker zijn. Maar natuurlijk zijn er nog meer lipbalms, ik laat je er nog een paar zien die niet echt favoriet zijn.

 

Of zijn deze lipbalms toch fijner?

Vaseline Queen Bee (EUR 2,99) - schattig blikje met daarin lippenbalsem die naar honing ruikt en best goed aanvoelt op mijn lippen. Zelf vind ik zo'n blikje niet altijd handig, omdat het weleens lastig open wil en je altijd met je vingers in het potje moet, met alle stofjes en bacteriën die aan je vingers zitten. Niet ideaal, maar goed!

ingrediëntenlijst Vaseline Queen Be honeylicious lip therapy - kijk...dat vind ik dan weer gek, Vaseline maakt een honeylicious lip balm en stopt er geen honing in, wat een onzin....dat hadden ze best kunnen doen, honing werkt ook nog eens helend. Qua ingrediënten zit er niets speciaals in de lipbalm, het is vrijwel pure vaseline met een beetje geur.

Carmex Classic moisturising lip balms in een potje (EUR 3,50) of een stick (EUR 3,50) - een klassieke naam die wereldwijd gebruikt wordt en geliefd is. Lang geleden had ik het ooit weleens getest, maar het werd tijd om mijn geheugen weer op te frissen en toen wist ik ook weer waarom het nooit mijn favoriet is geworden. In de lipbalms zit nl. menthol en kamfer, twee ingrediënten die zorgen voor een verfrissend en verkoelend effect (dat voel je direct) maar ik simpelweg niet fijn vind, ik heb echt het idee dat ze mijn lippen droger maken dan voordat ik de balm opdeed en dus heb ik de neiging om te blijven smeren.....het bekende "verslavende" gevoel. Nee, ondanks de goede verzorgende andere ingrediënten vind ik dat toch een nadeel, groot voordeel is de vriendelijke prijs!

ingrediëntenlijst Carmex Classic moisturizing lip balm (potje)

ingrediëntenlijst Carmex Classic moisturizing lip balm (stick)

Labello Fruit Shine Cherry (EUR 3,29) - als je juist wel van wat zoetere, snoeperige lipbalms houdt, dan is deze van Labello misschien wat voor je, zeker omdat de prijs natuurlijk behoorlijk vriendelijk is.

ingrediëntenlijst Labello Fruit shine cherry - opvallend zijn de plantaardige ingrediënten al zie ik ook wat synthetische was en vulmiddelen, er zit ook wat kersensap in....

Aesop protective lip balm SPF 30 (EUR 15,00) - zoek je echt een natuurlijke lipbalm die ook nog eens goed beschermt tegen de zon, dan moet je eens bij Aesop kijken. Deze handige stick bevat een licht fruitig ruikende lipbalm met veel verzorgende ingrediënten die een tikje stroef is, de stick even warm maken tussen je handen maakt het aanbrengen makkelijker. Echt een aanrader en te koop bij Skins in Nederland, Aesop is trouwens helemaal een mooi merk.

ingrediëntenlijst  Aesop protective lip balm SPF 30

natuurlijk zijn er nog veel meer lipbalms, zoals de fijne Maybelline Babylips die er in heel veel soorten, smaken en kleuren zijn. En Rimmel London heeft ook grappige varianten, Keep calm and shop...ik hou ervan!

 

Hoe het nu zit met het verslavende effect, dat weet ik nog niet precies, maar ik merk zelf wel verschil als een lipbalm ingrediënten als menthol of kampfer bevat, die werken bij mij niet ideaal. Dat heeft trouwens niets te maken met de prijs van een product, er zijn nl. ook hele dure lipbalms die de ingrediënten bevatten en die zijn dus ook minder fijn. Vaseline of petrolatum heeft bij sommige mensen ten onrechte een slechte naam, het zou de huid verstoppen en zelfs verstikken, maar dat is echt complete nonsens, het is nog steeds een van de betere ingrediënten om de huid te beschermen en zich te laten herstellen. En als je last hebt van droge of zelfs gebarsten lippen, dan heb je dat echt nodig, vaseline it is!

 

Welke lipbalm is jouw favoriet? Heb je één exemplaar die je overal mee naartoe neemt of heb je, net als ik, meerdere exemplaren op verschillende plaatsen. En hoe vaak gebruik jij een lipbalm? Ben jij verslaafd? 

Deel dit artikel
Back to top