Fashion

Fashion - de 10 coolste ripped & destroyed jeans

Vorig jaar zag je ze steeds vaker, de extreme versleten, gescheurde jeans die eruit zag alsof hij al jaren gedragen werd. Niets was minder waar, want zo'n gescheurde jeans koop je gewoon (voor veel geld) in de winkel, compleet met scheuren, gaten en vlekken. Ik hou ervan! Ik draag graag jeans en heb ze ook in alle soorten, de ripped of destroyed jeans heb ik ook in mijn garderobe en ik draag ze heel graag. Ik combineer zo'n stoere jeans vrijwel altijd met pumps of hoge sandalen, maar met een paar sneakers staat het ook leuk, lekker sportief! Kijk je even mee naar de 10 coolste ripped en destroyed jeans die ik tegenkwam tijdens mijn online shoptrip?

Saint Laurent Patchwork low-rise skinny jeans EUR 690,00 

Zara Skinny fit jeans medium rise EUR 49,95 

Zoe Karssen mid-rise skinny jeans Patti EUR 110,00 

Zara Denim cigarette vintage washed broek met scheuren EUR 49,95

Frame Denim Jeanne Mid rise destroyed skinny jeans EUR 280,00

Frame Denim Le Garcon distressed mid-rise slim boyfriend jeans EUR 295,00

 

R13 Distressed mid-rise boyfriend jeans EUR 570,00

Frame low rise destroyed skinny jeans Film noir EUR 265,00

Zara jeans met hoge taille en scheuren EUR 39,95 

Rag & Bone The Boyfriend distressed mid-rise jeans EUR 230,00

 

Zo'n jeans is natuurlijk heel stoer en hip, maar niet iedereen zal er fan van zijn, het oogt toch een beetje slordig en je kunt zo'n jeans dan ook misschien niet altijd aan. Toch ligt dat ook weer aan de combinatie, want als je een ripped jeans draagt met een mooi blousje, pumps en een jasje dan staat het juist weer netjes met een hippe twist. En ik vind dat je deze jeans ook prima kunt dragen als je wat ouder bent, het moet dan wel een beetje bij je eigen stijl passen.

Zo'n jeans met vegen, vlekken en kleurverschillen is wel gunstig voor de vorm van je benen, wist je dat? Er zijn weleens mensen die beweren dat je beter een donkere jeans kunt dragen als je stevige benen hebt, maar ik vind juist dat het niet altijd flatteert. Nee, je kunt beter een jeans kopen die iets lichtere vlakken heeft aan de voorkant en aan de zijkant wat donkerder is, dat slankt optisch zeker af.

Ik combineerde een zwarte ripped jeans van Frame Denim met een zwarte top, open sandalen van Zara en mijn panterjas van Zara.

Maar iets sportiever kan ook, hier combineerde ik mijn Citizens of Humanity jeans met een trui, witte jas van Zara en Isabel Marant wedge sneakers in kobaltblauw.

Dit is een outfit die ik thuis graag draag, een iets wijdere Frame denim jeans met trui en Nike sneaker, lekker comfortabel en warm!

En zo ga ik bijvoorbeeld winkelen, ook weer met de Citizens of humanity jeans, t-shirt, vest en Burberry pumps

 

Ik vind de modellen met de grote gaten ook wel heel tof staan, lekker luchtig ook als het warm is, maar ik denk dat het voor mij net iets too much is, ik hou het maar bij wat bescheiden scheuren en plekjes. Sinds een paar maanden ben ik wel groot fan van de broeken van Frame denim, een geweldig merk met broeken die fijn zitten en ook heel mooi blijven, ook als je ze gewoon wast en in de droger stopt! Ze zijn wat duurder dan gemiddeld, maar de prijs kwaliteit verhouding is wat mij betreft beter dan de jeans van Citizens of Humanity, die echt overpriced zijn de laatste tijd. En bij Frame Denim hebben ze ook nog eens fijne modellen, kleuren en wassingen, dit zijn zeker blijvertjes! Fijn ook dat de maten altijd precies gelijk zijn en de broeken niet te al lang, voor mij ideaal! Ze hebben uiteraard ook broeken zonder scheuren...als je dat mooier vindt!

 

Wat vind jij van de destroyed jeans? Is het teveel van het goede of ben je inmiddels ook in bezit van een ripped jeans? Zo nee, welk model en stijl vind jij mooi voor een jeans?

Deel dit artikel
Back to top