Nagel & Handen

OPI Fifty shades of grey collectie - swatches

Ben jij fan van de Fifty Shades of Grey boeken? Nee? Of toch stiekem wel maar durf je het niet toe te geven? Hoe het ook is, ik vind het allemaal goed, fan of geen fan. Natuurlijk heb ik de boeken ook gelezen en ik moet je zeggen dat ik echt wel helemaal in het verhaal zat, de spannende liefde tussen Christian Grey & Anastasia Steele. Rond Valentijnsdag (14 februari 2015) komt de lang verwachte film in de bioscopen en voorafgaand daaraan brengt OPI de Fifty shades of Grey nagellakcollectie uit, kijk je mee naar de swatches?

OPI Fifty shades of grey v.l.n.r. Romantically involved, My Silk tie, Embrace the grey, Shine for me, Cement the deal & Dark side of the mood

OPI Romantically Involved (2 laagjes) "a classic red" een mooie rode kleur met een vleugje bruin erin zodat de kleur niet al te fel is, maar juist iets dieper van tint zonder ook weer donkerrood te worden. Een fijne nagellak die mooi en netjes dekt in twee, makkelijk aan te brengen, laagjes.

OPI Cement the deal (3 laagjes) "a cool stone" een zeer lichte grijs met een koele, bijna witte ondertoon. De lak is niet echt heel mooi dekkend in twee laagjes en daarom is een derde laagje echt wel nodig. Gelukkig is het aanbrengen makkelijk en drogen de laagjes snel, maar echt ideaal vind ik het toch niet. De kleur is mooi, maar als je een lichte huid hebt, zal de kleur jouw handen nog lichter maken denk ik.

OPI Embrace the grey (2 laagjes) "a chic moody grey creme" een donkergrijs die chique en basic is met een creme finish en die ook niet heel mooi dekt in twee laagjes. Als ik drie laagjes had aangebracht was de dekkiing wel goed geweest, maar zoals ik al eerder aangaf, eigenlijk zou dat niet nodig moeten zijn vind ik. De kleur is mooi, maar niet uniek.

OPI My silk tie (2 laagjes) "a pale gleaming silver" een mooie, frisse metallic lak in een bijna zilveren tint, inderdaad een tint die doet denken aan een zijden das. Op de foto draag ik dus twee laagjes en ik moet zeggen dat ik de dekking en de finish best mooi vind, al zie je nog wel wat streepjes van zo dichtbij, maar dat hoort nu eenmaal bij de finish. Ken je de Push and shove nog van vorig jaar? Heel gedoe om die aan te brengen voor ongeveer dit effect, deze brengt heel simpel en makkelijk aan, een aanrader dus.

OPI Dark side of the mood (2 laagjes) "a stormy charcoal" een diepe donkergrijs met een beetje groen en bruin, inderdaad als de kleur van de lucht voordat een storm uitbreekt! Ook deze dekt niet egaal na twee dunne laagjes, het is beter om als laatste laagje iets meer nagellak op te brengen. Dan droogt de lak iets langzamer, maar de kleur is dieper en dus mooier. Wel een mooie kleur, ik hou van deze chique tint die toch net iets minder heftig is dan zwart en toch een superstoere uitstraling heeft.

OPI Shine for me (2 laagjes) "a shimmering silver" een echte glitternagellak met fijne zilveren, grijze en lichtblauwe glitters in een transparante basis, toch geven twee laagjes best een goede dekking, al kun je de glitters natuurlijk ook aanbrengen over een van de andere nagellakjes om die wat op te spicen. Het aanbrengen gaat heel makkelijk, verwijderen gaat iets lastiger, zoals altijd met glitternagelllak, je zou de Glitter-off basecoat van OPI (EUR 14,25) kunnen gebruiken om het een stuk makkelijker te verwijderen, helpt echt!

Het is een leuke collectie lakjes, die mooi passen in het thema en ik snap natuurlijk heel goed dat OPI deze kleuren heeft gekozen. Maar als nagellakliefhebber zul je misschien niet echt van je stoel vallen bij het zien van de kleuren, het zijn vrij standaard tinten grijs, geen heel spannende kleuren en dat had ik stiekem wel een beetje verwacht. De kwaliteit van de lakjes is qua houdbaarheid goed (met base & topcoat heb ik de Romantically involved 4 dagen gedragen voordat ik een chipje zag), zoals altijd bij de lakjes van OPI, maar zoals ik hierboven al heb laten zien, de dekking valt soms een beetje tegen en dat is altijd jammer. Natuurlijk kun je dat oplossen door nog een extra laagje aan te brengen, maar eigenlijk vind ik niet dat het nodig zou moeten zijn bij een merk zoals OPI.

 

De OPI Fifty Shades of Grey nagellakjes kosten EUR 14,25 per stuk (flesje 15 ml) en ze zijn zowel los te koop als in een setje met alle zes de tinten (EUR 29,95), de collectie zal vanaf morgen (12 januari 2015) te koop zijn bij alle OPI verkooppunten, ook online bij Douglas. Hou er rekening mee dat de collectie slechts tijdelijk verkrijgbaar zal zijn, op=op.

 

Durf jij het aan een van deze lakjes te dragen? Heb jij jouw kaartjes voor de film al gereserveerd of ben je niet nieuwsgierig?

Deel dit artikel
Back to top