Inspiratie & Tutorials

Trend report - beauty trends lente 2015

We zagen het ene na het andere prachtige model op de catwalk verschijnen en langzaam aan verschijnen de nieuwe frisse lentecollecties in de winkels, maar wat zijn nu 'de musthaves' van deze lente? In dit artikel brengen we je weer even helemaal de op de hoogte van de laatste beautytrends van 2015. Zo gaan we contouren a la 2015, kiezen we voor glans, metallics en luchtige texturen! Less is more en gaan we voor de supernatuurlijke look met bijpassende nagels en een 'kissable' rode lipstick. Ook is er een verrassende trend terug die we eigenlijk liever niet terug zien deze lente, benieuwd welke trend dit is?

In het trendreport van Beautyscene laten we je de laatste trends zien op het gebied van fashion en beauty! Welke musthaves moet je echt hebben en welke trends zijn er op dit moment in. Vivianne zet de beste trends voor jou op een rijtje!
 
 
Less is more: Contouren in 2015!
 
We gaan dit voorjaar voor een super natuurlijke gezonde huid, alsof je een perfecte huid hebt maar wel met behulp van een laagje make-up! Maar geen make-up zonder goede basis, dus kom maar op met al die nieuwe huidverzorgingsproducten want daar gaan we dit jaar echt niet meer aan ontkomen! 
De nadruk ligt deze lente op subtiel. Dus geen heftige Kim K contouren meer maar juist de nadruk op een gezonde glans. De focus ligt op de highlighter en vooral lichte tinten. Hou je niet zo van een glanzende huid, poeder is het key-item voor een natuurlijk uitziende huid. Met subtiel veegje bronzer hier en daar is dus niets mis en we hoeven (gelukkig!) niet meer super zongebruind door het leven te gaan. Het mag allemaal wel iets luchtiger, dat gaan we ook zeker terug zien in de foundations, poeders en verschillende texturen van nieuwe beautyproducten. Dus als je voor een frisse lente look wil gaan: less is more!
 
Van links naar rechts: D&G, Chanel, Tom Ford, Celine, Saint Laurent, Diane von Furstenberg, Louis Vuitton, Givenchy, Coach, Chanel, Narciso Rodriguez, Ann Demeulenmeester, Diane von Furstenberg, Diesel Black Gold, Oscar de la Renta, Chanel. 

 

2015 is 'all about that Eyeliner' 

Leg je oogschaduw maar even aan de kant want de eyeliner is helemaal terug van weggeweest. We hebben alle vormen en soorten voorbij zien komen op de catwalks. Vooral hele grafische eyeliners zullen we veel gaan zien. Daarnaast zien we ook wat smokey eyeliners en ligt de nadruk wat meer op de buitenkant van de ogen. Ik weet het bijna zeker dat deze trend niet alleen deze lente veel te zien zal zijn, ook de rest van het jaar is het 'all about that eyeliner!'

Nailed it!

In 2015 is het een beetje alles of niets op het gebied van nagels, net waar je zin in hebt dus! De populairste trend die ik zelf ook steeds meer kan waarderen is de 'almost nude nail'. Perfecte gemanicuurde nagels in een lichte tint, het liefst zo natuurlijk mogelijk. Naast alle pasteltintjes zullen er ook steeds meer nudes bij komen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je deze look kan rocken zonder dat het er onverzorgd of ongelakt uitziet? Mijn eerste tip is om je nagels en handen goed te verzorgen, investeer in een goede handcreme en een basecoat. Kies vervolgens een nude tint die past bij jouw huidskleur, dit is heel makkelijk te doen door het flesje op je bovenkant van de hand te leggen en te kijken of de kleur jouw huidstint ophaalt. Geen glans, geen gloss, maar 'matte nudes', schoon en fris! Zo lijkt het net alsof je met deze perfecte nagels geboren bent.

De 2e trend is de 'duo trend'. Ik heb ze in alle verschillende vormen en variaties voorbij zien komen, alles mag zolang je maar 2 verschillende nagellakken gebruikt. Je kunt een nagel een andere kleur lakken maar bijvoorbeeld ook andere combinaties maken. Wat opviel is dat grafische duo nail-art veel gedragen werd op de catwalk. Heel makkelijk zelf te doen met wat geduld en wat plakbandjes!

In your face!
 
Hou je van iets gedurfdere looks? Dan ga je de 'Bold Red Lip' geweldig vinden, geeft je pastelkleurige look gelijk een boost. Ik ben benieuwd of de Kylie Jenner lip nog steeds een hype blijft na het zien van deze mooie lipsticks.. Een trend die ik persoonlijk verrassend vind is de spinnenpoot mascara, ja het is echt waar.. Hij is terug! Dit najaar zagen we deze wimpers even door de vingers maar Miuccia Prada wilde perse dikke spinnenpoten dit voorjaar (ieks!) Eigenlijk vind ik dat we deze trend maar massaal over moeten slaan, want ik heb nog geen variatie gezien die erg eh.. flatteus is. Wil je toch voor aanwezige volumineuze wimpers gaan? Denk dan eens aan een setje nepwimpers of een de fijne Le Volume mascara van Chanel. Last but not least, wenkbrauwen! Een van mijn voornemens is om mijn wenkbrauwen te laten groeien want de wenkbrauwen mogen weer gezien worden. Het mag wat minder strak allemaal, 'perfect' maar wel natuurlijk! De Instagram brows hopen we niet meer te zien!

Welke trend van deze lente vind jij het leukst? En welke trend sla je liever over? 

 

Bron foto's: Vogue.com , Vogue.com, Wgsn.com  Fashionising.com

Deel dit artikel
Back to top