Reviews

Chanel Hydra Beauty micro serum

Vrijwel iedereen heeft een vochtarme huid, wisten jullie dat? Een vochtarme huid herken je aan het oncomfortabele, strakke gevoel, de fijne lijntjes en de dofheid van de huid. Geen fijn gevoel natuurlijk en daarbij oogt een vochtarme huid ook vaak ouder, zonde natuurlijk. De oplossing is gelukkig vrij simpel, gebruik altijd goede hydraterende producten, Chanel introduceert een nieuw serum dat een prima ondersteuning kan zijn voor jouw vochtarme huid, het Hydra Beauty Micro Serum. Lees even mee voor meer informatie….

Wat zegt Chanel over het Hydra Beauty Micro Sérum?

Met HYDRA BEAUTY Micro Sérum ontketent CHANEL een “hydra-revolutie”. CHANEL creëert het eerste serum in de vorm van een microvloeistof met cameliabelletjes. Het serum versmelt met de huid, hydrateert continu en heeft een intens verstevigend effect. Daarmee begint schoonheid...

De Hydra Beauty lijn van Chanel is niet nieuw en ook een serum in deze lijn is niet nieuw, er was nl al een serum dat erg fijn was. Het is mij niet helemaal duidelijk of dit serum (Hydra Beauty serum) ook blijft bestaan, maar het Hydra Beauty Micro serum is een compleet nieuw product dat vooral opvalt door zijn bijzondere textuur met fijne belletjes waarin het werkzame hydraterende ingrediënt Camelia Alba OFA  zit.

Chanel Hydra Beauty Micro serum EUR 82,00 (pompflacon 30 ml)

het serum is verpakt in een strakke, vierkante flacon met dubbele wand

De textuur van het serum is heel apart, in de flacon zie je duidelijk belletjes zitten in een gelachtige vloeistof. In die belletjes zit de actieve, hydraterende werkzame stof opgesloten, prima bewaard en op deze manier krijg je bij iedere keer gebruik dezelfde hoeveelheid op de huid. 

 

Het bekende Chanel symbool, de Camelia, wordt in de Hydra Beauty lijn gebruikt omdat uit deze prachtige bloem het ingrediënt wordt gehaald dat de NMF (Natural Moisturising Factor) stimuleert, de celwanden verstert en de lipiden die de huid beschermen ook stimuleren.  De Blauwe gember is de anti-oxidant in dit serum en zorgt ervoor dat de vrije radicalen worden vernietigd en zo de natuurlijk werking van de huid zijn gang kan gaan. Vrije radicalen zijn "slechte" invloeden die ontstaan door factoren van buitenaf zoals zonlicht, stress en milieuvervuiling, iets waar we allemaal weleens aan bloot staan.

ingrediëntenlijst Chanel Hydra Beauty Micro Serum met glycerine, camelia en gemberextract, hyaluronzuur en geen (!!) alchohol (dat is fijn!)

Het nieuwe Hydra Beauty Micro serum is verpakt in een hygiënische pompflacon, met 1 of 2 pompjes heb je voldoende serum voor je gezicht en hals. Het serum is transparant en heeft een geltextuur die heel fris aanvoelt, bij het verdelen lijkt de gel veel dunner te worden, inderdaad bijna waterachtig. Het serum is direct na het aanbrengen een beetje plakkerig en licht glanzend, iets wat langzaam wegtrekt.

 

De huid voelt nadien fris en fijn aan en na het aanbrengen op mijn hand zie ik vooral veel verschil, de huid lijkt daar direct veel gladder en voller, de fijne droogtelijntjes verdwijnen eigenlijk direct en blijven ook lang weg, bijna de hele dag. Op mijn gezicht zie ik het verschil zelf niet zo goed, maar de huid is daar natuurijk wat dikker en ik heb niet zoveel heel fijne lijntjes waar ik het verschil zo goed zie als op mijn handen.

Het serum vind ik persoonlijk wel wat plakkerig aan blijven voelen, het duurt zeker een minuut of 10 voordat dat echt wegtrekt, maar als ik er daarna een creme overheen aanbreng, dan gaat dat gewoon prima en ook mijn make-up die erna aangebracht wordt blijft normaal zitten en dan voelt mijn huid gewoon normaal, niet plakkerig. Ik vind het een prettig aanvoelend serum met een fijne geur (er zit wel parfum in) en ik ben er blij mee dat er eens geen alchohol in zit, een goede zet van Chanel. Het werkt zeker langdurig hydraterend, mijn huid voelt de hele dag fijn, glad en zacht aan.

textuur Chanel Hydra Beauty Micro serum

 

Het nieuwe serum uit de Hydra Beauty lijn is geschikt voor alle huidtypes, van droog tot vet, van gevoelig tot normaal en in principe kun je het serum op alle leeftijden gebruiken, een hydraterend serum is eigenlijk voor iedereen goed! Heb je een heel droge huid? Dan ondersteunt een soortgelijk serum de huid zeker, maar zal deze de droge, rode en ruwe huid niet repareren, dan heb je naast hydratatie ook voeding nodig in de vorm van lipiden.

 

Het Chanel Hydra Beauty Micro Serum kost EUR 82,00 (30 ml pompflacon) ligt vanaf deze week bij de bekende Chanel verkooppunten zoals De Bijenkorf, Douglas en ICI Paris XL. Het maakt deel uit van de Hydra Beauty lijn die o.a. ook fijne cremes bevat, ideaal voor de jongere huid die voldoende heeft aan hydratatie en anti-oxidanten. Is het serum iets voor jou?

Deel dit artikel
Back to top