Blogs & Editorial

Editorial - voldoe ik aan je eisen?

Vorige week keek ik naar RTL Late Night toen er een jongen te gast was, hij was ooit Jihadist geweest en had serieuze plannen om een aanslag te plegen. Na een lange gevangenisstraf was hij weer vrij en was hij radicaal veranderd. Hij probeerde uit te leggen waarom hij zo radicaal was toen en wat er eventueel tegen te doen zou zijn. Maar wat mij vooral trof in zijn verhaal was de volgende zin "ze zien zichzelf als de maatstaf der dingen, ze bekijken alles vanuit hun eigen straatje…", zo waar…en het gebeurt overal, ook op social media.

 

Ter verduidelijking, het ging mij niet zozeer over wat hij gedaan heeft (dat deugde natuurlijk niet) maar meer om dat zinnetje, is dat de reden waarom we elkaar niet meer kunnen waarderen, moet je iemand altijd meten langs " jouw" meetlat?

Ik denk dat iedereen wel een voorbeeld kan verzinnen, zoals bijvoorbeeld mensen die veranderen als ze een nieuwe partner krijgen, totdat je ze amper meer herkent! Henk die opeens met Sophie omgaat en van een gezellig feestbeest transformeert in een saaie man die altijd thuis zit omdat Sophie dat veel fijner vindt tot Sabine die nooit meer te zien is in een mooi jurkje, hakken en make-up sinds ze vriendje Dave kent omdat hij dat liever niet heeft. Misschien zijn het onschuldige voorbeelden, maar ik krijg er altijd een beetje de kriebels van, waarom willen mensen anderen zo graag veranderen en waarom laten die mensen dat toe?

Op social media is het soms best een beetje eng aan het worden, bij een selfie waarop je een bh-bandje ziet, kun je wachten op commentaren dat ze gekleed is als een slet en als iemand in een half jaar twee keer van vriendje verandert, dan is zo iemand direct  een losbandig type. Goed, ik snap nog dat iemand zo denkt, tenslotte is diegene ook maar een product van zijn opvoeding en leefomgeving, maar waarom zijn mensen tegenwoordig zo dwingend? Waarom moeten "zij" hun regels, wetten en gewoontes opdringen aan anderen? Prima dat jij je BH bandje uit het zicht houdt, maar blijkbaar is dat niet zo'n issue voor iedereen! Laat iedereen toch lekker...en dan heb ik het al helemaal niet eens over het vervelende gevoel wat je veroorzaakt door zoiets neer te zetten.

 

Misschien komt het omdat de lijntjes zo kort zijn, op social media is het zo makkelijk om iemand toe te spreken, iets wat de meeste mensen in het echt absoluut niet zouden doen. En daarbij zijn mensen echt wel overtuigd van hun eigen gelijk en kennen ze geen nuance meer, het is "their way or the highway". Raar gedoe, maar blijkbaar normaal tegenwoordig. Ik doe er natuurlijk zelf ook wel aan mee, maar dan op mijn eigen plekje, hier op Beautyscene, waar ik graag vertel wat er wel en niet kan op beautygebied, maar dat is toch wel anders, ik val je er niet mee lastig (toch?). Je komt hier tenslotte alleen als je het zelf wilt en er staat geen sanctie op als je niet luistert naar mijn adviezen, haha!

 

Dus ook al draag jij bruine lipstick, blauwe oogschaduw, heb je dunne geepileerde wenkbrauwen, geloof je in Sinterklaas of loop je graag rond op Crocs (om maar even iets te noemen, no offence), ik vind het allemaal prima (ook al zou ik het zelf misschien niet doen). Doe lekker wat je wilt, dan voldoe jij in elk geval aan mijn eisen, ik hou van sterke vrouwen die zelf beslissen wat ze doen!

 

Fijne week allemaal!

 

XXX

Debbie

Deel dit artikel
Back to top