Reviews

Bescherm je huid ook goed tijdens de wintersport

Ga jij dit jaar nog ergens genieten van een wintersportvakantie? Heerlijk hoor, overdag lekker sportief bezig zijn en 's avonds zalig relaxen en feesten in een gezellig chalet of bar! Of je nu naar Italië, Oostenrijk, Frankrijk of Zwitserland gaat, je hebt meestal heel wat mee te nemen! Natuurlijk neem je ook de nodige beautyproducten mee, nu eens niet direct een leuk make-upje voor een zwoel strandfeest, maar wel goede huidverzorging die je beschermt tegen de kou en de felle zon. Lees even mee welke producten je echt mee moet nemen op wintersport....

Creme die de huid beschermt tegen de zon & kou

Lancaster Sun Sport Ski Wind & cold protection cream & stick EUR 25,95 - een handige tube met een dikke, verzorgende creme voor de huid en een extra bescherming voor de lippen onder de dop, makkelijk mee te nemen want de verpakking is niet zo groot!

 

Hoog in de bergen is het vaak behoorlijk zonnig, zalig natuurlijk, maar je loopt wel grote kans dat je verbrandt als je je niet goed beschermt tegen de zon. Door de witte sneeuw reflecteren de zonnestralen en worden ze versterkt, in combinatie met de grotere hoogte begrijp je dat je extra beschermening echt nodig is! Een verzorgende, dikke zonnebrandcreme met SPF 50 is eigenlijk een must in dit geval!

Natuurlijk hoef je niet je hele lichaam in te smeren, dat zit verstopt onder jouw skikleding, maar let er zeker op dat je regelmatig smeert met een speciale creme of stick. Lancaster heeft de Sun Sport Ski lijn, die naast een goede zonbescherming ook zorgt voor extra bescherming tegen de kou en de wind, zeker geen overbodige luxe. Gebruik nu vooral cremes op basis van olie of glycerine, die zorgen voor de beste bescherming tijdens extreme weersomstandigdheden.

 

Voedende lipbalm met SPF

Elizabeth Arden Eight Hour cream Nourishing Lip Balm SPF 20 PA ++ EUR 20,95 - altijd nog een van mijn favorieten, deze tube is natuurlijk handig mee te nemen in je zak tijdens het skiëen of snowboarden.

 

Vergeet tijdens het insmeren jouw lippen niet ook te beschermen tegen de zon, maar natuurlijk ook tegen de kou. Ga voor een echt goede, lekkere vette lipbalm met een beschermingsfactor en laat uitdrogende lipbalms links liggen. Kies een variant die jouw lippen de hele dag zacht en soepel houdt, niet één die je constant moet bijsmeren, dat is niet handig als je aan het skiëen of snowboarden bent! Ik zou zeker de tube van Elizabeth Arden aanraden, die is praktisch in gebruik. Wil je toch een kleurtje, kies dan een lipstain, dat staat natuurlijk en je kunt de lipbalm er makkelijk overheen aanbrengen.

 

Verzorgende bodycreme of een massage?

Na de fysieke inspanning is het heerlijk relaxen in bad met de Tea Bags van Treets tradition (EUR 5,95 voor 3 stuks, ook makkelijk mee te nemen), maar de verwarmende Hamman Hot scrub van Rituals met gember & eucalyptus is ook heel lekker onder de douche. De flesje massageolie van The Body Shop (EUR 17,00 per stuk) zijn heel fijn in gebruik, je kunt kiezen voor een stimulerende variant met lemongrass of misschien is een ontspannende variant met lavendel wel een beter idee? 

 

Als je de hele dag "opgesloten" bent in zo'n dik pak, dan is het 's avonds wel lekker je huid even goed te verwennen! Natuurlijk stap je onder een warme douche of een warm bad, heerlijk! Maar dat droogt de huid wel wat uit, zorg er dus voor dat je een extra verzorgende bodycreme gebruikt om de huid in goede conditie te houden. Weet je wat ook een goed idee is? Een massage met een fijne olie, op die manier verzorg je de huid en masseer je de spieren los, nu nog een masseur vinden! The Body Shop heeft een fijne selectie met massageolietjes, die ook nog eens in een fijne verpakking zitten om mee te nemen!

 

Extra voedende handcreme

Jouw handen zitten vast verstopt in lekkere dikke handschoenen, gelukkig maar, want anders zullen ze aan het eind van de dag vast bevroren zijn! Toch is een lekkere voedende handcreme geen overbodige luxe, die mag lekker rijk en vettig zijn, je draagt er toch handschoenen overheen! Vind je het overdag niet fijn omdat je handschoenen dan niet lekker zitten, breng dan 's nachts een dikke laag aan en laat goed intrekken.

 

Comfortabele nachtverzorging & een schone skibril

Lancaster Sun Sport Ski Extreme conditions repairing after sun balm EUR 26,95 - een dikke, reparende balm met sheaboter, panthenol die er vooral op gericht is de huidbarriere te herstellen! Natuurlijk houdt de after sun de bruine kleur die je op de piste hebt gekregen nog beter vast....

 

Merk je dat jouw huid echt te lijden heeft onder de heftige weersomstandigheden, grote skibril en sjaal in je gezicht? Probeer dan in elk geval een kalmerende, voedende nachtverzorging te gebruiken die de huid weer herstelt en tot rust brengt. Skip op de wintersport zoveel mogelijk producten die de huid belasten zoals peelings, scrubs en heftige reiniginde maskers, dat kan een beetje teveel van het goede zijn. Probeer sjaals en brillen goed schoon te houden, door de bacteriëen kun je last krijgen van pukkeltjes op de plaatsen waar ze op je huid komen.

 

Vergeet je haar niet!

Moroccanoil Moisture Repair shampoo & conditioner zijn echt geweldig tegen gedehydrateerd haar!

 

Haar verstop je (hopelijk) onder een helm of in elk geval een muts, heel verstandig! Toch zorgt dat voor de nodige "probleempjes" zo wordt je haar statisch van de kou en de muts of helm, een behoorlijk haardrama dus! Probeer je haar van te voren extra goed te verzorgen door goede, vochtinbrengende shampoo's en conditioners te gebruiken, vochtarm haar zal nl. heel snel statisch worden en is veel kwetsbaarder. Een goede haarolie doet ook wonderen, maar gebruik niet teveel, je haar zal al sneller vet worden van de helm en/of muts die je draagt.

 

Make-up?

Zelfs Kim Kardashian houdt het behoorlijk naturel tijdens haar ski tripjes, met voor haar doen met heel weinig make-up en haar haren in een staart!

Deze producten zijn zeker fijn:  MAC Lightful C Tinted cream SPF30 (EUR 34,00), MAC Strobe Cream (EUR 33,00 perfect als highlight, maar ook als moisturizer), Armani Maestro Liquid Summer (EUR 49,50), Smashbox L.A. Light lip & cheek color (EUR 26,00) en Dior Lip Glow Pommade (EUR 37,00).

 

Ik weet niet of je hier overdag zin in hebt, volgens mij hoort bij wintersport een gezonde, natuurlijk look, de blush krijg je vanzelf! Ik zou dus lekker natuurlijk gaan, met eventueel wat (waterproof) oogmake-up als je wilt (een cremige liner in combinatie met waterproof mascara bijvoorbeeld). Kies eventueel voor een cremeblush of -bronzer en skip de poeders zoveel mogelijk, dat staat meestal niet zo mooi bij een droge, rode huid die je meestal krijgt bij zulke omstandigdheden. 's Avonds tijdens de apres ski kun je natuurlijk wel uitpakken! Kies dan ook liever voor creme producten dan poeder producten en gebruik een voedende lipstick in plaats van een wat droge matte lipstick.

 

Zoek je nog een leuke bestemming? Ik heb nog een fijne tip in het Italiaanse deel van Tirol : Hotel Angelo Engel, lees er hier meer over! Ga jij deze winter nog op wintersport? Heb jij nog tips?

Deel dit artikel
Back to top