Reviews

Fris als verse was - lente parfums 2015

Als je ooit op zoek bent geweest naar een parfum, dan weet je hoe lastig het kan zijn om een fijne uit te zoeken, er is gewoon teveel keus! Van zoet tot citrusachtig, van sensueel tot licht fruitig of van stoer tot lieflijk.....stap een willekeurige winkel binnen en je kunt minstens uit 200 verschillende parfums kiezen. Hoe doe je dat? De komende tijd probeer ik een handje te helpen met een aantal parfumreviews, waarbij ik parfums die bij elkaar passen in één artikel heb gebundeld. Hou je van een geur zo fris als net gewassen wasgoed? Dan denk ik dat je deze parfums van Philosophy, Margiela, Clinique en Clean heel lekker vindt!

Philosophy Love Swept eau de toilette EUR 42,11 (60 ml)

Wat zegt Philosophy over Love Swept?

"Loveswept is een levendige, romantische geur die is ontwikkeld om een vrouw zich compleet onweerstaanbaar te laten voelen, binnen enkele seconden. Deze zachte, bloemige geur sprankelt van energie en geeft je ook een heerlijk comfortabel gevoel alsof je omhuld bent door geluk en liefde. Val dus opnieuw en opnieuw voor deze lieflijke geur en raak geinspireerd om iedere dag met passie te leven."

 

Mijn review

Love swept is een fris-zoete geur die citrusnoten zoals bergamot combineert met passievruchten, stiekem vind ik het echt een meisjesparfum. Lekker, dat wel, en dus wel fris maar toch minder fris dan ik gewend ben van de geuren van Philosophy. De passievrucht overheerst voor mij enorm en ondanks dat het niet een extreem zoete versie is, vind ik het toch wel jammer dat je de andere geurnoten zoals jasmijn en lotusbloem daardoor minder goed ruikt. De zoetheid neemt wel af na een tijdje en de "drydown is licht sensueel met muskus en amber, ik hou veel meer van het uiteindelijke resultaat van de geur dan van de opening. Maar...als je juist houdt van een wat zoete, maar zeker niet overheersende geur die niet te zwaar is, dan kan Love Swept zeker iets voor jou zijn. Fijn dat er ook een lekkere grote fles showergel & bodylotion in dezelfde geur te koop is, exclusief bij ICI Paris XL.

 

Clinique Aromatics in white eau de parfum vanaf EUR 45,00 (30 ml) 

 

Wat zegt Clinique over Aromatics in white?

"Er zit een verrassende dimensie in wit. Aromatics in White is een zelfverzekerd samenspel van sereen hout, transparante bloemblaadjes en warme amberaccenten. Met deze combinatie laat de vrouw die op zoek is naar een tijdloze, maar toch kenmerkende geur een sensueel en begerenswaardig spoor achter."

 

Mijn review

Dit is één van de mooiste nieuwe geuren die er onlangs is uitgekomen, eindelijk is er een nieuwe versie van de klassieke Aromatics Elixir die compleet anders is dan het origineel. Aromatics in white is een zachtere versie, dan de wat prikkelende groene Aromatics Elixir, dus eerlijk gezegd denk ik dat deze nieuwe versie vooral nieuwe fans zal aantrekken. Ik denk dat de geur voor de "oude" fans echt iets te onopvallend is, misschien wel iets te braaf. Maar dat neemt niet weg dat dit een prachtige combinatie is tussen stoere houtnoten, lichte witte bloemblaadjes en warme, sexy amber...de geur is zacht en warm, maar blijft toch ook weer fris en mooi "clean". De geur is extreem lang houdbaar en hecht ook goed aan kleding en haar, zo ruik je Aromatics in white echt nog wel een paar dagen nadat je deze opgesprayt hebt. De flacon is prachtig, gehaal gemaakt van een dubbele laag wit glas, echt ook iets voor Apple fans...staat mooi qua design!

 

Clean Cool Cotton eau de toilette EUR 75,00 (60 ml) 

Wat zegt Clean over Cool cotton?

"Cool Cotton is een lichte, verkwikkende geur die de frisheid van aan de lijn, door de zon gedroogd linnengoed combineert met de knisperende geur van een koel briesje. Het zorgeloze gevoel van wapperend wasgoed en de eenvoud van de natuur, strakblauwe luchten en zonnestralen. De geur bevat bergamot, sprankelende mandarijn, frisgroene appel, citroenschil, katoenakkoord, munt en perzik."

 

Mijn review

Op zo'n dag als vandaag (lekker zonnetje en een best fijne temperatuur) dan heb je zin om alle ramen en deuren open te gooien, kom maar binnen met die frisse lenteluchtjes vol frisheid! Jammer genoeg ruiken we nog niet zoveel bloemen en fris gras, maar de lucht ruikt gewoon al frisser dan een paar dagen geleden, heerlijk! Tijd om de was buiten te hangen....haha...dat doe ik nooit hoor, maar ik hang wel onze dekens uit het raam en dat ruikt altijd zo fijn als je 's avonds er weer onder gaat liggen. Om het extra lekker te laten ruiken, spray ik soms wel een frisse geur over mijn lakens en dat zou heel goed Cool Cotton kunnen zijn! Maar ik draag hem ook graag, fijn als ik ga sporten of gewoon zin heb in een lichte frisse geur die vooral ruikt naar fris groen fruit en niet al te zoet is, echt een aanrader als je houdt van extreem frisse geuren die toch niet te mannelijk zijn, deze is ook heel lang houdbaar!

 

Maison Martin Margiela Lazy sunday mornings eau de toilette EUR 90,00 (100 ml) 

Wat zegt Margiela over Lazy sunday mornings?

"De Maison Martin Margiela Replica Collection Lazy Sunday Morning eau de toilette spray neemt je mee naar een luie zondagochtend met de geur van een zachte huid en een linnen bed. Een geur die Maison Martin Margiela zich uit een hotelkamer in Florence kan herinneren en die verwerkt heeft in deze creatie. Een bloemige geur met lelietje van dalen, patchouli, fris gewassen beddengoed en in de zon gedroogde blousen."

 

Mijn review

Fris beddengoed, dat is toch ongeveer wel het lekkerste wat er is, het is ook een van de grootste voordelen van logeren in een hotel...iedere dag schoon beddengoed! Ah nee, dat is natuurlijk niet goed voor het milieu, dus leg ik braaf het kaartje op mijn bed dat ze dat niet iedere dag hoeven te verschonen, maar eigenlijk zou ik het wel fijn vinden.

Goed, dat kan dus niet echt, maar eens per week natuurlijk wel en op de andere dagen ruik je gewoon lekker even aan deze zalige, comfortabele frisse en toch ook warme geur. Ik vind het vooral heel knap dat Maison Martin Margiela de geur van stoffen zoals katoen en linnen zo goed heeft kunnen vangen in deze geur, je voelt de zachtheid van de stoffen gewoon op de huid. De fijne, tere bloemetjes van de lelietjes-van-dalen combineren perfect met de best stoere patchouli, waardoor de geur eigenlijk zowel voor mannen als vrouwen goed te dragen is, al denk ik toch dat vrouwen iets meer fan zullen zijn, vooral door de "zachtheid" van Lazy sunday mornings! Op naar de eerste zonnige zondagmorgen waarop we al onze ramen en deuren open kunnen zetten!

Wat is het toch weer lekker om frisse lenteachtige geuren als deze te gaan gebruiken! Al kun je dat natuurlijk ook het hele jaar door doen, toch betrap ik mijzelf erop dat ik ze vooral bewaard voor zonnige dagen! Dat is niet helemaal waar, bedenk ik me, Aromatics in white heb ik ook best vaak in de winter gebruikt en Lazy Sunday mornings is al heel lang favoriet op luie zondagen!

 

Hou jij van dit soort frisse geuren, die soms echt wel kunnen ruiken als versgewassen beddengoed (afhankelijk van welk wasmiddel je gebruikt) en vooral lekker schoon ruiken? Heb jij een favoriet die hier ook tussen zou kunnen passen?

Deel dit artikel
Back to top