Reviews

Nieuwe Givenchy Prisme Quatuor oogschaduw palette's - review & swatches

Givenchy is in Nederland een relatief klein make-up merk, dat exclusief wordt verkocht bij een aantal filialen van Parfumerie Douglas. Hun assortiment is ook niet heel groot, maar nu wel uitgebreid met nieuwe oogschaduwpalette's, de Prisme Quatuor Intense & radiant eyeshadow. Natuurlijk heb ik ze voor jullie getest, samen met de (al bestaande) bijzondere Phenomen'eyes mascara, kijk je even mee?

de nieuwe Prisme Quatuor oogschaduwpalettes zien er strak, zakelijk en luxe uit, ze zijn vierkant van vorm, hebben het zilverkleurige Givenchy logo op de deksel en het doosje sluit goed af met een zilverkleurig vierkant knopje. Ik heb drie palettes kunnen testen, in totaal zijn er 8 varianten.

De nieuwe Prisme Quatuor oogschaduws zijn volgens Givenchy de ideale oogschaduws, door hun fijne formule die zowel rijk gepigmenteerd is als luchtig, de oogschaduws voelen zijdezacht aan op de huid. Volgens Givenchy hebben ze een cremige textuur die versmelt met de vingers of de sponsapplicator, de oogschaduws zijn goed opbouwbaar voor ieder gewenst resultaat. Dat klinkt goed, maar klopt het ook?

Leuk, eens een keer wat anders, een zwart plastic beschermdekseltje!

Givenchy Prisme Quatuor 1 Caresse EUR 51,50 - een lieflijke combinatie van roze en bruin tinten die vooral goed uitpakken op de lichte huid

Givenchy Prisme Quatuor 2 Ecume EUR 51,50 - pittige blauwe tinten met een vleugje paars waarmee je best een smoky eye kunt maken, leuk voor bij een jeans!

Givenchy Prisme Quatuor 6 Confidence EUR 51,50 - natuurtinten zoals mosgroen, abrikoos en warm bruin, mooie combinatie bij groene of bruine ogen

Natuurlijk heb ik de oogschaduws getest en eerlijk gezegd is mijn ervaring met de oogschaduws heel anders dan Givenchy belooft. De oogschaduws zijn best teleurstellend, ze geven lastig kleur af en om de swatches op de foto's te maken heb ik meerdere laagjes moeten aanbrengen op mijn arm. Natuurlijk is dat prettig als je juist houdt van een lichtere, neutrale ooglook, maar eerlijk gezegd zorgt het wel voor meer werk om de oogschaduws mooi aan te brengen en daar heeft niet iedereen zin in. Eerlijk gezegd had ik toch een iets betere pigmentatie verwacht!

Toch kun je alsnog een mooie ooglook maken met de oogschaduwpalettes, de oogschaduws zijn namelijk wel goed op te bouwen, de oogschaduws hechten en blenden goed, de houdbaarheid is prima en de totale look uiteindelijk prima. Hou er wel rekening mee dat het iets meer tijd kost, maar ik ben eigenlijk best tevreden over het Confidence palette, het zorgt voor een rustige, maar warme look die niet over the top is.

Voor deze look het ik het Givenchy Prisme Quatuor Confidence gebruikt, ik heb de oogschaduws eerst met de sponsapplicator aangebracht, daarna heb ik ze geblend met een kwast. Ik heb gemerkt dat dit de beste methode is, als ik de oogschaduws met een kwast aanbreng, dan lukt het bijna niet. Ik heb de look afgemaakt met een lijntje MAC Fluidline Blacktrack en mijn mascara is ook van Givenchy, maar daarover hieronder meer!

Op mijn lippen draag ik Tom Ford Luciano, mooie kleur he?

 

Kennen jullie de mascara met het bolletje van Givenchy ook? De Phenomen'eyes mascara is al tien jaar lang de bestseller van Givenchy, ik wist niet eens dat de mascara al zolang bestond! Nu heeft Givenchy de "mythe" opnieuw uitgevonden, de formule van de mascara is verbeterd waardoor de wimpers nog beter gekruld, gedefinieerd en verlengd worden. Natuurlijk nog steeds met het ronde, unieke borsteltje!

Givenchy Phenomen'eyes (EUR 32,00) is er in een normale versie (in Deep Black en Deep Brown) en ook in een waterproof variant (in Extreme Black en Extreme Blue)

De waterproof variant is verpakt in een witte huls, leuk voor de zomer, staat lekker fris in jouw make-uptasje op vakantie en je houdt de mascara's ook goed uit elkaar, wel handig als dit echt je favoriete mascara is.

Het bolvormige borsteltje is uniek, het is best klein en daardoor kun je goed bij de wimperaanzet om de wimpers helemaal te voorzien van een laagje mascara. Het borsteltje separeert de wimpers goed en je brengt de mascara goed over de hele lengte van de wimper aan, daardoor worden ze verlengd en krijgen ze een mooie krul.

De waterproof variant is er ook in het blauw, een mooie kleur trouwens, niet al te fel maar juist subtiel blauw dat zorgt voor een frissere blik! Verwijder lukt eigenlijk alleen met een waterproof make-up remover, gebruik die ook altijd om uitval te voorkomen!

Het is even wennen om de mascara met dit borsteltje aan te brengen, maar heel anders is het ook niet. Je kunt de borstel gewoon horizontaal gebruiken, maar zelf vind ik het fijner om de mascara van onder naar boven aan te brengen. Je moet het gewoon doen zoals jij het handig vindt denk ik!

dit is één laagje Givenchy Phenomen'eyes Deep Black, je ziet dat mijn wimpers van begin tot eind voorzien zijn van mascara, maar ik zie hier en daar toch ook wat kleine klontjes. Als je nog een laagje wilt aanbrengen, dan moet je dat wel snel doen, de mascara wordt snel droog en hard en dan gaat het lastiger.

Hier heb ik nog wat extra mascara aangebracht en heb ik ook mijn onderwimpers voorzien van mascara, deze Phenomen'eyes geeft mij een natuurlijke look.

 

De Phenomen'eyes mascara blijft bij mij de hele dag goed zitten, hij kruimelt niet en geeft niet af, ook de niet waterproof variant niet, dus dat is fijn! Ik heb deze mascara vaker getest en ondanks dat het best een fijne mascara is, is het nooit een echte favoriet geworden, mijn wimpers hebben net iets meer nodig dan deze mascara. Ik vind dit kleur ook iets te licht, het mag wel iets dieper zwart van mij, maar dat is uiteraard een persoonlijke voorkeur. De mascara laat zich 's avonds prima verwijderen met mijn Purity made simple, heel prettig natuurlijk! Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik niet zoveel verschil merk tussen deze vernieuwde variant en de "oude", maar ik denk dat de echte fans dat zeker wel gaan merken, de formule is volgens Givenchy nog fijner geworden!

 

Deze nieuwe Givenchy producten kun je vanaf 19 februari 2015 (datum altijd onder voorbehoud) exclusief kopen bij Douglas, ze blijven allemaal deel uitmaken van het vaste Givenchy assortiment!

 

Heb jij ook weleens Givenchy make-up producten gebruikt? Is de Phenomen'eyes mascara misschien wel een favoriet van jou?

Deel dit artikel
Back to top