Reviews

MAC Nasty Gal matte lipsticks Stunner & Runner - gorgeous!

Kennen jullie Nasty Gal? De Amerikaanse mode webshop is de snelst groeiende momenteel en dat is helemaal te danken aan de CEO ofwel #girlboss Sophia Amoruso! Ze begon met het verkopen van vintage items op eBay, maar inmiddels is haar webshop zo populair dat merken als MAC met haar willen samenwerken, helemaal te gek! MAC heeft voor Nasty Gal, samen met Sophia, een kleine collectie uitgebracht waarvan ik twee geweldige matte lipsticks heb getest, Runner & Stunner! Kijk je mee naar de swatches?

De MAC Nasty Gal collectie stond voor Nederland pas in april op de planning, maar guess what....de collectie werd online eerder uitgebracht! Aan de ene kant vervelend omdat het de zoveelste keer is dat MAC alles omgooit, maar aan de andere kant was ik blij, de matte lipsticks van de Nasty Gal collectie leken mij namelijk heel mooi!

 

MAC matte lipstick

 

De formule van MAC lipsticks is eigenlijk altijd fijn, maar persoonlijk vind ik de matte, satin en cremesheen varianten uit het vaste assortiment het allerfijnst! MAC heeft in tegenstelling tot andere merken één soort lipstick (gewoon MAC lipstick genaamd) maar die wordt wel uitgegeven in verschillende texturen (glanzend, mat, dekkend, transparant, glinsterend etc). MAC heeft wel andere lipsticks (Mineralize lipstick, Pro longwear en Sheen supreme), maar de MAC lipstick is toch wel de bestseller denk ik.

De matte variant heeft een matte finish (goh...) en is behoorlijk gepigmenteerd, in principe heb je met één streek voldoende kleur op de lippen. Zorg er wel voor dat de lippen goed gehydrateerd zijn, breng dus voordat je de lipstick aanbrengt een goede lipbalm op, de matte lipsticks voelen wel wat droog, al drogen ze de lippen echt niet uit. Het grote voordeel van deze lipstick variant is dat deze superlang houdbaar is, ik draag deze kleuren echt gedurende een hele dag zonder ze te moeten bijwerken, ook na het eten of drinken niet. Ik breng ze in de ochtend aan (soms over een lippencil, maar soms ook niet) en ik check ze alleen even na het eten, dan werk ik ze eventueel even bij met mijn vinger (wrijf de lipsticks weer even iets uit of corrigeer iets aan de buitenste rand) maar dat is echt zo gepiept. Echt bijwerken doe ik niet, maar kan uiteraard wel, ze zijn perfect als je de hele dag een mooie knalkleur wilt dragen zonder deze telkens te moeten bijwerken.

De matte lipsticks lopen ook helemaal niet uit en geven niet af op tanden (hooguit direct bij het aanbrengen, maar dat check je natuurlijk altijd even) en de finish is mooi mat. Ik vind ze echt geweldig, niet alleen in deze twee kleuren, maar ook in die van het vaste MAC assortiment.

MAC Runner en Stunner uit de Nasty Gal collectie zijn slechts tijdelijk te koop, momenteel alleen online, of ze nog naar de winkels/counters komen is niet duidelijk! Ze kosten EUR 19,00 per stuk (3 gram)

de MAC lipsticks hebben de bekende, kogelvorm en zitten in een mat zwart/grijze huls met RVS details, de verpakking is volgens mij nog nooit gewijzigd. Never change a winning team!

boven MAC Stunner en onder MAC Runner

swatches MAC Stunner & MAC Runner

MAC Stunner EUR 19,00 - clean red - een frisse rode lipstick die een tikje koele ondertoon heeft en compleet mat is, de lipstick is wel wat droog en je moet in het begin wat moeite doen om hem aan te brengen, dat gaat na een paar keer gebruiken makkelijker. Je kunt ook een lippenseeltje gebruiken om het makkelijker te maken! Na verloop van een paar uur vervaagt de lipstick heel langzaam, maar de kleur blijft wel achter op de lippen, verwijderen kost wat moeite en voor je het weet zit je helemaal onder....gebruik een goede make-up remover!

MAC Runner EUR 19,00 - burgundy - diep bordeauxrood met een iets warme ondertoon die qua textuur wat minder mat is dan Stunner. Ik vind de textuur ook iets minder droog en makkelijker aan te brengen, toch blijft de lipstick ook prima zitten. De lipstick blijft wel iets in de lijntjes van de lippen zitten, even goed uitsmeren met een kwastje is eigenlijk wel aan te raden, ook al zie je het wel alleen als je de lipstick van heel dichtbij bekijkt!

 

Ik vind beide lipsticks heel mooi! En ga ze ook allebei dragen de komende tijd, vooral de bordeaux kleur is geweldig, hij lijkt op Oxblood van Burberry, maar dan net iets dieper van kleur en natuurlijk met een matte finish. Het zijn vooral fijne lipsticks als je wilt dat je lipstick de hele dag netjes zit, je hoeft je echt niet druk te maken als je deze twee kleuren draagt, wel zo relaxed! Natuurlijk is het wel een beetje jammer dat je ze nu alleen online kunt kopen (althans...als ze nog niet uitverkocht zijn) maar wie weet komen ze alsnog een keer in de MAC winkel of counter terecht, dan moet je er zeker even naar kijken als je houdt van deze kleuren en finish.

 

De MAC Nasty Gal collectie is momenteel (zolang de voorraad strekt) te koop op www.maccosmetics.nl, in de collectie vind je ook nog nagellakken! Wat vind jij van deze lipsticks, heb je ze misschien ook besteld? Hoe vind je de matte lipsticks van MAC eigenlijk? Fijn of misschien toch iets te droog?

Deel dit artikel
Back to top