Blogs & Editorial

Editorial - ga je nu weer op vakantie?

"Zeg, je bent net terug uit Londen en overmorgen ga je alweer weg, hoe vaak ga je wel niet op vakantie?" een onschuldige vraag van iemand uit mijn omgeving. Ik snap het helemaal, want bij het zien van fijne, zonovergoten foto's van een mooi eiland of een prachtige hotelkamer in Londen, denk je al snel aan een vakantie en niet aan een werkreisje. En dus ga ik heel vaak op vakantie in een jaar, wel altijd alleen en toch even anders dan jij misschien doet in de zomer.....

twee weken geleden op Aruba met Cynthia, Mascha en Serena

 

Het is één van de grote voordelen van een beautyjournalist/beautyblogger, de persreizen naar mooie locaties om presentaties bij te wonen, fabrieken te bezoeken, een celebrity een hand te schudden of een modeshow te zien, dat is natuurlijk altijd leuk! Het begint eigenlijk altijd al met de voorpret, ik vind het leuk om te horen wat er op het programma staat, waar we logeren en waar we gaan eten.

En ik vind het ook altijd fijn om weer op Schiphol (of op het station) te zijn, even een koffie te halen bij Starbucks en wat magazines voor onderweg, het zijn tenslotte de kleine dingen die het zo leuk maken. Ook hou ik ervan om met een groepje collega journalisten samen te gaan, juist tijdens een persreis heb je net even meer tijd om met elkaar te praten dan tijdens een kort event in Amsterdam, zo leer je elkaar natuurlijk beter kennen en aangezien je altijd heel wat raakvlakken hebt is dat eigenlijk altijd leuk.

vorig jaar bij het Como meer met MAC Cosmetics

 

Toch is zo'n tripje heel anders dan een "gewoon" vakantietripje met mijn familie! Zo worden de meeste persreisjes behoorlijk volgepland met allerlei verplichtingen waar je toch wel geacht wordt aan mee te doen (programma onderdelen skippen wordt niet echt gewaardeerd, begrijpelijk want alles is van te voren geregeld en soms ook betaald). Uitslapen omdat je geen zin hebt om nog op te staan, dat gaat niet lukken omdat de taxi niet wacht en je moet toch echt om 10 uur bij een event zijn aan de andere kant van de stad. Toch is er meestal tussendoor wel even wat vrije tijd, maar aangezien het meestal gewone werkdagen zijn, gaat het werk dan gewoon door en zit je vaak op een hotelkamer stukjes te tikken of te bellen of mailen. Of wat te denken van de reistijd, zoals de taxi's en auto's die je komen ophalen en wegbrengen, iets wat superluxe is natuurlijk, maar vaak 3 keer langer duurt dan een tripje in de metro of trein...haha, dat zou ik zelf dan toch anders doen. Of een lekkere vroege vlucht waarvoor je om half vijf op Schiphol moet zijn...dat is toch niet zo heel relaxed!

voorafgaand aan het bal van Lady Gaga in New York in 2012

 

Ik wil zeker niet klagen (nee, echt niet!!!), want ik ga heel graag mee op reis, omdat het meestal heel interessant is om de presentaties, shows of meetings bij te wonen en daarbij....ik hou van korte reisjes naar andere plaatsen waar je toch altijd wel iets van meekrijgt (ook al is het soms maar heel weinig)! Maar ik zie die reizen helemaal niet als vakantiereisjes, het zijn simpelweg zakenreizen net zoals zoveel andere mensen die dagelijks maken, van de brandmanager die naar het hoofdkantoor gaat tot de ICT'er die voor zijn werkt op het kantoor in Aruba moet zijn of autojournalist die een paar dagen een auto moet testen in een zonnig land. Het is en blijft gewoon werk, heel leuk werk...dat dan weer wel, maar ook werk waardoor ik mijn man en kids een paar dagen moet missen en waarvoor ik dan opvang etc. moet regelen (voor de kids dan, niet voor mijn man....) en dat is op vakantie toch anders, dan neem ik ze lekker mee!

 

Voorlopig ga ik dus maar niet meer op vakantie....;-) ze kunnen me ook eigenlijk niet missen!

 

XXX

 

Deb

Deel dit artikel
Back to top