Reviews

Hourglass Modernist Infinity eyeshadow palette - review, swatches & look

Toen Hourglass vorig jaar bekend maakte dat ze oogschaduwpalettes zouden gaan uitbrengen werd ik direct enthousiast! Hun Ambient Lighting poeders en blushes zijn geweldig, de oogschaduws konden dus eigenlijk niet tegenvallen! En bij het zien van de foto's werden de fans niet teleurgesteld en er onstonden lange (virtuele) wachtlijsten voor de Modernist eyeshadow palettes! Toch was niet iedereen enthousiast, maar ik eigenlijk wel, kijk je verder voor mijn review?

 

Naar het Hourglass Modernist eyeshadowpalette werd vol spanning uitgekeken door de internationale beautybloggers, maar eenmaal in het bezit van een of meerdere palettes werd het enthousiasme snel minder. Uit de verschillende reviews bleek dat de palettes behoorlijk tegenvielen, de pigmentatie zou niet fijn zijn, de oogschaduws zouden niet goed hechten aan de huid, te zacht zijn en de kleurencombinaties waren minder mooi dan gedacht.

Tja...en ik wilde er nog wel één bestellen? Ik heb best even getwijfeld, tenslotte is zo'n palette niet heel goedkoop ($58,00 plus tax bij Sephora.com) en als het dan echt heel slecht is, dan is het toch weer zonde! Maar ja, de beautyblogger won het en dus bestelde ik, eigenwijs als ik ben, toch het Infinity eyeshadow palette. Kijk vooral even mee naar mijn review hieronder.

De verpakking is standaard Hourglass, een donkerbruine, glanzende doos met goudkleurige letters, simpel en chique. In het Mondernist eyeshadow palette vind je 5 keer 1 gram oogschaduw, totaal dus 5 gram oogschaduw in een doosje.

Hourglass heeft verschillende texturen oogschaduws in één palette gestopt, niet zoals de meeste merken doen, naast elkaar in apart pannetjes, maar in één geheel. Dat moet volgens mij niet makkelijk zijn, tenslotte hebben de verschillende texturen ook elk een andere bereidingswijze. Maar goed, ik ben geen oogschaduwmaker, bij Hourglass zullen ze vast weten wat ze doen. In het palette vind je dus zowel matte als glanzende oogschaduws, in vijf kleuren die goed op elkaar aansluiten/bij elkaar passen.

Nog even de ingrediënten, zoals je ziet is de samenstelling van de oogschaduws verschillend, kleur 1 is de meest matte van de vij en kleur 3 degene met de meeste shimmer en pigment, kleuren 2, 4 en 5 zijn licht glanzend en zou ik omschrijven als semi-mat/satijn. Zie je ook dat de producten van Hourglass dierproefvrij zijn? 

Het palette is exact gelijk aan de Ambient Lighting blush en poeder palettes die ik al heb, alleen wel een slagje kleiner. Sommige bloggers klaagden over de grootte van het palette, maar ik vind het een heel normale maat voor een oogschaduwpalette.

De oogschaduws zitten naast elkaar in het palette, zonder randje tussen de oogschaduws, en dat ziet er wel heel mooi uit natuurlijk! De kleuren in het Infinity palette worden omschreven als Warm Neutrals, neutrale tinten met een warme ondertoon. 

Kleur 1 is een zeer matte, beige oogschaduw die wat "kalkachtig" ofwel "chalky" oogt, niet de fijnste textuur en eigenlijk ook niet zo mooi onder de wenkbrauw als highlighter, blend ook niet zo fijn en mooi.

Kleur 2 is een vrij warme, lichtbruine tint met een oranje/warme ondertoon, de textuur is vrij los, maar hecht wel goed aan de huid, blenden lukt prima. De kleur vind ik zelf wel erg aan de warme kant, maar wel passend in de kleuren combinatie van de "warm neutrals)

Kleur 3 is een zeer glanzende, taupe kleur met een koelere ondertoon, de kleur doet mij erg denken aan Satin Taupe van MAC, een prachtige kleur die altijd mooi staat, welke huidskleur of oogkleur je ook hebt! De textuur is heel los en zorgt gegarandeerd voor veel (!!) fall out. Haal jouw kwastje dus heel voorzichtig over de oogschaduw heel (dat is voldoende) en duw de oogschaduw op het ooglid voordat je gaat vegen/blenden. Eenmaal aangebracht zit de oogschaduw goed en is dan ook blendbaar, wel even oefenen dus om teveel fall out te voorkomen.

Kleur 4 is een medium bruin tint die iets koeler is dan kleur nummer 2, de kleur combineert goed met de andere kleuren en de textuur is ook wel in orde. Ook deze textuur is wat losjes, maar eenmaal op de huid komt het helemaal goed en is de kleur goed te blenden.

Kleur nummer 5 is een mattere, donkere versie van kleur nummer 3, een donkerbruine tint die toch wat koeler oogt dan je zou verwachten bij "warm neutrals", de kleur maakt de hele look wat intenser en donkerder, een mooie kleur!

Nog even alle swatches van het Hourglass Modernist Infinity eyeshadow palette bij elkaar, de swatches heb ik met mijn vingers gemaakt en zijn in één keer gemaakt, in één laagje en dus is het met de pigmentatie wel goed!

Na het swatchen is dit wat je ziet in het palette, de oogschaduws laten dus behoorlijk snel los en de oogschaduwpoeders blijven los in het palette liggen. Dat zorgt er natuurlijk wel voor dat het een beetje rommelig wordt en je verspilt daardoor wel oogschaduw, iets wat best zonde is. De oogschaduws hadden dus iets beter/harder in het palette geperst moeten worden, denk ik.

Toch ben ik niet ontevreden over het palette, het is prima bruikbaar en de kleuren zijn echt wel mooi! Ik vind het geen slecht palette, de oogschaduws zijn mooi van textuur en pigmentatie en blijven de hele dag goed zitten. Maar ik vind het geen echte musthave, zeker niet gezien de prijs en de vrij lastige verkrijgbaarheid, een miskoop is het echter zeker niet. Het palette is lekker stevig en makkelijk mee te nemen, ik heb het nu een paar dagen achter elkaar gebruikt en ik vind de look die ik ermee maak best mooi. Geen unieke of extreem verrassende look, maar wel prima voor overdag en 's avonds kun je de look wat opspicen als je wilt.

Dit is de look met het Modernist Infinity palette, ik heb alle kleuren gebruikt, kleur nummer 2 en 3 op mijn ooglid, kleur 4 in de arcadeboog en kleur 1 onder mijn wenkbrauwen. De donkerste kleur heb ik onder het oog en in de buitenste ooghoek gebruikt. Ik mis toch wel een wat glanzende lichte kleur, kleur nummer 2 had dan ook best wat lichter en glanzender mogen zijn. Maar goed, dat zijn allemaal persoonlijke voorkeuren, bij een kant en klaar palette kun je natuurlijk altijd wel kleuren vinden die je minder mooi vindt. Mijn mascara is de Smokey eyes mascara van Bobbi Brown, een superfijne mascara die ik weer eens herontdekt heb!

Mijn look vandaag met het Infinity palette en de Love Liberty matte lipstick van Charlotte Tilbury. Ik draag de oogschaduw ook in het Beautynieuws filmpje van dit weekend, heb je het al gezien?

 

Ik ben iets minder enthousiast over dit oogschaduwpalette van Hourglass dan over de Ambient Lighting poeders en blushes en zal dan ook niet zo snel nog een ander palette kopen. Ach...dat zeg ik nu, wie weet doe ik het toch wel als ik de oogschaduws een keer in het echt tegenkom (in Londen ofzo) of als ik toch heel mooie reviews zie! Gelukkig zijn er nog steeds de geweldige poeders en blushes waaraan ik me kan verlekkeren...die zijn echt zo mooi! Ik heb al best wat blushes bij elkaar verzameld, misschien moet ik die maar eens reviewen!

 

De Hourglass Modernist eyeshadow palette's zijn te bestellen bij Sephora.com voor $ 58,00 (daar komt nog tax bovenop, dat betaal je direct bij het afrekenen, check dat goed!) en vast binnenkort ook bij de Engelse verkooppunten van Hourglass.

 

Ik ben benieuwd of jullie misschien ook een van de palettes hebt uitgeprobeerd? Misschien is het dan leuk om jouw mening/ervaringen te delen in een eigen review, die kun je dan hier maken! Liefst met foto's van de swatches natuurlijk!

Deel dit artikel
Back to top