Reviews

Foundation review - Dior Diorskin nude air serum foundation SPF 25

Dunne, zeer vloeibare foundations zijn momenteel de trend en na merken als Yves Saint Laurent, Lancôme, Armani en Maybelline brengt ook Dior een variant uit : Diorskin Nude Air. Natuurlijk heb ik deze nieuwe foundation ook getest en ga ik er van alles over vertellen in deze review. Kan deze nieuwe Dior foundation op tegen de bestaande, dunne foundations of toch niet?

Wat zegt Dior over deze Diorskin Nude Air serum foundation?

"Diorskin Nude Air is een ultra-vloeibare serum foundation, zo licht en weldadig als een zuchtje wind die de teint egaler en mooier maakt en toch transparant houdt. De unieke textuur laat de huid ademen, zodat ze een natuurlijk frisse, stralende en gezonde uitstraling krijgt."

Dior Diorskin Nude Air nude healthy glow ultra-fluid serum foundation SPF 25 EUR 53,00 

Deze nieuwe Dior Nude Air foundation is, net als de andere dunne foundations, voorzien van veel vluchtige oliën en pigmenten, de formule is talkvrij waardoor de foundation natuurlijk en "nude" oogt. Je draagt wel foundation, maar eigenlijk zie je het amper! De pigmenten en lichtreflecterende deeltjes in de foundation zorgen voor een soft focus effect en reflecteren het licht zonder de huid helemaal af te dekken, de natuurlijke kleur schijnt er als ware nog doorheen.

 

Verpakking & ingrediënten

 

De foundation is heel dun en dat vereist dus wel een iets andere aanpak bij het aanbrengen. Ik vind het bij deze dunne foundations zelf het fijnste om ze met mijn vingers te verdelen over de huid, dat geeft het natuurlijkste en mooiste effect. Je kunt de foundation het beste vanuit het midden van het gezicht aanbrengen, daar wil je meestal de meeste dekking en daarna werk je de foundation uit richting de rand van het gezicht. Kun je echt niet zonder kwast? Kies dan het liefste geen platte foundationkwast, maar juist een vollere kwast met liefst echte haren. Hou er wel rekening mee dat je dan meer product nodig hebt, als je je vingers gebruikt doe je langer met de foundation!

De verpakking is chique en basic, de matglazen flacon heeft een ovalen vorm en is voorzien van een glazen pipet met knijpdop in zilver, voordat je de fles opendraait kun je in de dop knijpen om de foundation op te zuigen met de pipet. Draai de dop open en haal de pipet eruit, vervolgens druppel je wat foundation op je hand (één keer knijpen voldoet zeker) en verdeel de foundation over je gezicht.

de dunne foundation kun je prima uit de flacon halen met de grote pipet

de textuur is heel vloeibaar, het stroomt uit de pipet als je erin knijpt!

ingrediëntenlijst Diorskin Nude Air foundation met o.a. cranberry olie die vol zit met anti-oxidanten, vitamine E en omega 3 en 6. In de formule vindt je verder vooral siliconen, wat andere plantaardige oliën, hyaluronzuur, pigmenten, alcohol en parfum, persoonlijk vind ik de geur wat aan de heftige kant, dat had best iets lichter gemogen. 

 

De foundation bevat plantaardige oliën die gevuld zijn met luchtbelletjes, vitaminen en mineralen, volgens Dior lijkt de huid beter te kunnen ademen, alsof ze van binnenuit zuurstof krijgt. Dat klinkt leuk, maar voor de duidelijkheid, de huid ademt niet, dat doen onze longen! En natuurlijk krijgt de huid van binnenuit zuurstof, dat zit nl. in ons bloed en komt zo ook in de huid terecht. Kortom, het klinkt heel mooi, maar dit nemen we maar met een korreltje zout!

Neemt niet weg dat de foundation echt heel fijn en luchtig aanvoelt op de huid, compleet anders dan dikke, cremige foundations of poederfoundations, ik vind het erg prettig aanvoelen op mijn huid, het voelt alsof je echt niets draagt.

 

Swatches & foto's van het resultaat

 

Dior brengt 6 tinten Diorskin Nude Air foundation uit:

  • 020 Light Beige
  • 023 Peach
  • 030 Medium Beige
  • 033 Apricot Beige
  • 040 Honey Beige
  • 050 Dark Beige

Ik heb nummer 030 Medium beige getest en die kleur past redelijk goed bij mij, de kleur is een tikje te licht momenteel, maar dat komt natuurlijk door de fijne zon in Aruba! Qua kleur pakt deze vrij normaal uit, ik heb deze kleur eigenlijk altijd van Dior, al heb ik ook weleens de Apricot beige gebruikt. De kleurkeuze is niet zo heel groot, dat is toch wel jammer.

swatches Diorskin Nude Air 030 Medium Beige

voor - zonder foundation

na - met Diorskin Nude Air

links zonder foundation en rechts met Diorskin Nude Air serum foundation, ik heb op de foto nog geen poeder gebruikt

 

Review

Op zich vind ik dit soort dunne foundations best fijn, ik hou wel van een beetje dekking, maar vind het ook heel fijn als ik geen maskergevoel heb als ik een foundation draag. Dat is zeker niet het geval bij deze Nude Air foundation, die is heel erg licht en luchtig en voel ik amper als ik hem draag. Ik ben vooral verrast door de matte finish, dat maakt deze foundation best even anders dan andere varianten die ik getest heb, die bleven toch wat glanzender. Persoonlijk vind ik dat mooier, een te matte huid vind ik niet zo mooi, al kun je met een mooi poeder natuurlijk wel wat extra glans aanbrengen. Het voordeel van de matte finish is namelijk wel dat je de foundation echt niet meer hoeft af te poederen (tenminste, bij mijn huid is dat niet nodig). De foundation is makkelijk aan te brengen, is zuinig in gebruik en bevat een SPF 25, dat is fijn, minder fijn is de heftige geur die aan de foundation zit, die blijf ik echt best lang ruiken, jammer! Al met al is dit een prima foundation, misschien vind ik deze niet te allerfijnste, dunne foundation, maar dat blijft een persoonlijke kwestie die samenhangt met het huidtype dat ik heb.

 

Dekking - behoorlijk goed, zeker medium dekkend en met wat extra foundation ook wel volledig, het hangt er natuurlijk af wat je wilt bedekken. De dekking is echter wel natuurlijk en voelt heel licht aan, je voelt de foundation eigenlijk amper zitten, het effect is toch wel natuurlijk, al zie je de pigmenten wel zitten op een droge huid.

 

Finish - een tikje aan de matte kant, al is het zeker niet te mat, het blijft heel licht, natuurlijk glanzend, maar de glans overheerst zeker niet. De finish blijft ook behoorlijk mat de hele dag, zelfs als ik de foundation niet afpoeder. Persoonlijk vind ik de finish iets te mat, zeker als je een droge huid hebt kan dat weleens een minder mooi effect geven. Als ik deze foundation op mijn droge handen aanbreng om te testen, dan vind ik het stukje met foundation en echt wat ouder uitzien dan het deel zonder foundation, dat komt echt door de finish.

zie je het? Ik heb de foundation aan de linkerkant aangebracht! Een goede dagcreme of eventueel primer is zeker een aanrader bij een droge huid!

 

Houdbaarheid - heel erg goed, de dunnere foundations hebben weleens de neiging om te verdwijnen in de loop van de dag, maar dat is met deze Nude Air echt niet het geval. Ik heb regelmatig de spiegel gecheckt en was best verbaasd om te zien dat de foundation aan het einde van de dag echt nog prima op zijn plaats zat! Ik ben onder de indruk van de houdbaarheid!

 

Huidtype - Normaal tot licht vet, heb je een normale huid die een tikje droog is, dan kan het ook een prima foundation zijn, maar ik zou hem zelf niet aanraden voor een echt droge huid tenzij je er echt een goede, wat voedende primer onder draagt, dat zou kunnen helpen. Ik heb wel gemerkt dat de pigmenten de neiging hebben om in de lijntjes te gaan zitten, ik vraag me dan ook af op de foundation echt fijn is voor een oudere huid? Bij mij kan het zeker nog, maar als je meer lijntjes en rimpeltjes hebt, dan zou ik misschien toch een andere variant kiezen.

 

Prijs - EUR 53,00 (flacon met pipet 30 ml), er zijn 6 tinten beschikbaar.

 

Verkooppunten - bij alle bekende Dior verkooppunten zoals De Bijenkorf, Douglas en ICI Paris XL

In mijn beautynieuws video van afgelopen week droeg ik de Nude Air foundation ook al, daar kun je de finish en de uitstraling ook nog even zien, ik had de foundation toen niet afgepoederd!

 

Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn foundation reviews. Lijkt deze nieuwe Diorskin Nude Air serum foundation jou iets?

Deel dit artikel
Back to top