Reviews

Foundation review - Dior Forever Fluid Foundation SPF 35

Een nieuw jaar, een nieuwe foundation en misschien wordt dat wel de vernieuwde Dior Forever Fluid Foundation SPF35. Deze "perfect makeup everlasting wear with pore-refining effect" ligt over een paar dagen in de winkels en na deze uitgebreid getest te hebben is het tijd voor mijn review. Want ook ik ben altijd op zoek naar een perfecte foundation die je de hele dag een mooie egale huid geeft, misschien is het deze nieuwe Dior Forever foundation wel. Lees je mee met mijn review?

Dior Diorskin Forever Fluid Foundation SPF35 EUR 51,00 (pompflacon 30 ml) verkrijgbaar in 12 kleuren

 

Wat zegt Dior over deze Forever Fluid foundation SPF35?

"#evermoreperfect - Perfectie is een egale, matte & levendige teint die urenlang mooi blijft met een verfijnde, gladde uitstraling. Diorskin Forever zorgt ervoor dat iedere vrouw vast kan houden aan absolute perfectie, door de hele dag te zorgen voor de juiste correctie en finish die de voor de perfecte huid zorgen. Gedurende de dag, onder alle condities, blijft de teint perfect en onder controle. Dag na dag wordt de huid zelfs nog mooier."

Verpakking & ingrediënten

 

Diorskin Forever Fluid Foundation SPF35 is een vrij normale, vloeibare foundation en is dan ook verpakt in een eenvoudige, maar chique flacon met pompje. De flacon is vierkant van vorm, gemaakt van matglas en is afgewerkt met zilveren details en heeft een donkerblauwe dop.

Het pompje werkt prettig, het is ook deels in te drukken en dat is wel zo handig omdat de foundation best gepigmenteerd is en je dus zeker niet teveel product nodig hebt om een medium dekking te krijgen. De foundation is behoorlijk zuinig in gebruik trouwens, een voordeel natuurlijk omdat het toch wel een prijzige foundation is.

De formule is olievrij, maar voelt toch verrassend romig en comfortabel aan, dat is ook heel prettig bij het aanbrengen omdat je de foundation goed kunt verdelen en mooi kunt blenden met de huid voor een mooi effect. 

ingrediëntenlijst Diorskin Forever Fluid Foundation SPF 35 (2016 version) met een complex van poeders met de naam Acti-Mat die zowel zorgen voor mattering van de huid als het reflecteren van het licht voor een mooi soft-focus effect. In de foundation zijn volgens Dior ook verzorgende ingrediënten te vinden die ook op langere termijn zorgen voor een mooie huid, maar die vind je toch pas onderaan de ingrediëntenlijst. De bescherming tegen de zon is wel indrukwekkend, de combinatie van chemische en minerale filters biedt een bescherming van SPF35, er zit wel vrij veel alcohol en wat parfum in de formule.

 

Swatches & foto's van het resultaat

 

Van deze vernieuwde Dior Forever Fluid Foundation SPF35 zijn in Nederland 12 kleuren te koop, een fijne hoeveelheid kleuren natuurlijk al vind ik het wel jammer dat er vrijwel geen donkere kleuren te vinden zijn. Ik gebruik nr. 030 en eigenlijk is dat de op één na donkerste kleur, alleen 040 is echt donkerder te noemen (de kleuren 031, 032 en 033 hebben een andere ondertoon). De kleur pakt trouwens ook een beetje apart uit, op het eerste gezicht lijkt 030 perfect voor mijn huidskleur maar op de na foto's vind ik de kleur toch een beetje licht, vooral onder het studiolicht. Maar in het echt is de kleur wel weer prima, misschien zijn het gewoon de minerale zonnefilters die zorgen voor de reflectie?

De foundation is heel gepigmenteerd en dus heb je maar weinig nodig, op de foto zie je de hoeveelheid van één pompje, dit zou zeker al genoeg kunnen zijn voor een medium dekking. Je kunt de foundation uiteraard wel in meerdere laagjes opbrengen of plaatselijk wat meer opbrengen voor wat extra dekking, dat werkt prima en blijft er vrij natuurlijk uitzien, je krijgt zeker geen masker effect.

De textuur is fijn, smeert goed uit en zorgt daardoor heel snel en effectief voor een mooie, egale huid met een matte finish! Op de foto zie je Diorskin Forever Fluid Foundation in de kleur 030, kijk je even mee naar (veel) voor & na foto's? Ik heb wat extra foto's gemaakt om te laten zien wat het effect is op de textuur van mijn huid.

voor - zonder foundation

na - met Dior Forever Fluid Foundation SPF35 in de kleur 030

links zonder foundation en rechts met Dior Forever Fluid foundation, ik heb op de foto nog geen poeder gebruikt

 

Review

Dior Forever fluid foundation is een foundation die zich vooral richt op een matte, egale huid die de hele dag blijft als je deze foundation gebruikt en dat doet deze foundation dan ook perfect. De dekking is heel goed, ideaal als je dat zoekt natuurlijk maar als je van jezelf al een egale huid hebt dan is het misschien wat teveel van het goede. De finish is mat, zonder poederachtig te zijn, al vind ik wel dat je de foundation ziet liggen op mijn huid. Dat ligt vooral aan mijn huidtype (ouder, vochtarm en wat droog) denk ik, ik heb die mattering van de poeders in de foundation niet echt nodig. Heb je dat wel, dan zit je dus prima met deze foundation!

Het effect op de textuur van de huid is inderdaad mooi, dat kun je vooral zien op de voor & na foto's, de textuur is fijner geworden. Hoe dit op de lange termijn zal zijn, dat is natuurlijk nog even afwachten, maar daar verwacht ik eerlijk gezegd geen wonderen van, het percentage van de werkzame ingrediënten in de foundation zijn nl. niet zo hoog.

Tijdens het dragen merk ik wel dat deze foundation voor mij iets te droog is, ik voel de foundation een beetje op mijn huid, alsof de textuur net iets te droog is. Dat is niet onconfortabel trouwens, maar ik voel het wel en dat heb ik niet bij wat meer romige foundations. Nogmaals, dat ligt aan mijn huidtype, maar het is wel iets om rekening mee te houden als je ook een iets drogere huid hebt. Ik denk daarom ook dat deze foundation bij uitstek geschikt is voor een huid die wat vetter is of wordt in de loop van de dag!

Toch gebruik ik deze foundation inmiddels wel graag, al combineer ik deze nu wel met een voedende primer (Dior Backstage Glow Maximizer of Tom Ford Illuminating primer), dat werkt voor mij heel goed! Ik ben wel blij met de goede bescherming tegen de zon van SPF35, dat biedt toch weer wat extra bescherming en dat is altijd nodig, ook in de winter.

 

Dekking - medium tot volledig, met een klein pompje zou je in principe al voldoende moeten hebben voor een prima medium dekking, een drogere huid heeft naar mijn mening iets meer product nodig omdat de dekking later op de dag anders wat minder wordt.

 

Finish - vrij mat, de huid krijgt een fijne textuur en ziet er niet poederig uit, het effect is vrij natuurlijk maar doordat de dekking toch best goed is, zie je wel dat foundation draagt. Het is wel fijn dat de foundation niet snel in rimpeltjes gaat zitten, handig als je al wat ouder bent.

 

Houdbaarheid - goed, de matte finish blijft eigenlijk de hele dag, ook zonder poeder krijgt "glim" maar weinig kans, al denk ik dat je met een vettere huid sommige delen van je gezicht misschien wel beter kun afpoederen voor een blijvend mat effect de hele dag. Bij een drogere huid zoals ik heb, merk ik wel dat de dekking iets minder wordt aan het einde van een dag (pas in de avond), dat is te verhelpen door een extra laagje aan te brengen, dan blijft het effect wel prima.

 

Huidtype - normaal, wat vetter, vochtarme en normaal/droog, minder geschikt voor een echt droge huid

 

Prijs - EUR 51,00 (pompflacon 30 ml) - verkrijgbaar vanaf 17 januari 2016, momenteel kun je de "oude" variant met SPF25 nog in de winkels vinden, let daar even op!

 

Verkooppunten - binnenkort dus bij alle bekende Dior verkooppunten zoals De Bijenkorf, Douglas en ICI Paris XL

Naast de vernieuwde Forever fluid foundation brengt Dior ook een nieuwe primer op de markt, de Diorskin Forever & Ever Wear makeup base SPF20 (EUR 43,50), die zorgt voor een nog betere houdbaarheid. Ik heb deze wel even getest, maar dit is geen echt goede combinatie met mijn vochtarme/wat droge huid, dus gebruik ik deze zelf niet echt. Ik zal de primer later wel een keer bespreken in een ander artikel.

Je ziet ook de Backstage Blender (EUR 20,50), een foundation spons in de vorm van een ei met een platte kant, iets wat je misschien doet denken aan een Beautyblender? Toch zijn die producten niet met elkaar te vergelijken, deze blender wordt niet groter als je deze vochtig maakt en is ook heel wat stugger (Dior heeft trouwens al een soortgelijke spons, de zwarte Fluid Foundation Sponge). De afgeplatte kant is wel weer een leuke toevoeging, daarmee kun je de foundation dan weer beter verdelen over je gezicht, waarna je met de ronde kant de foundation in de huid kan blenden. Toch gebruik ik zelf nog altijd liever een bufferkwast (MAC 180) of de cream foundation kwast van Tom Ford.

Wil je een nog matter effect? Dan kun je de foundation "setten" met de nieuwe, losse Diorskin Forever & Ever control loose powder (EUR 49,50), die een universele kleur geeft en voor een langdurig matte effect zorgt. Maar omdat de Forever Fluid Foundation al behoorlijk mat is op mijn huid, is dat voor mij persoonlijk niet echt nodig.

Last but not least zijn er deze limited Diorblush Sculpt blush/contour poeders met een highlight, ook die komen in een apart artikel voorbij!

Op deze foto draag ik Dior Forever Fluid Foundation SPF35, zonder poeder en met een van de Diorblush Sculpt poeders!

Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn foundation reviews. Lijkt deze Dior Forever Fluid foundation jou iets?

Deel dit artikel
Back to top