Reviews

Mascara's in de test - Yves Saint Laurent, Marc Jacobs, Origins en Dolce & Gabbana

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik aantal mascara's voor jullie gereviewd heb! Ik probeer het regelmatig te doen, maar de laatste tijd zijn er helemaal niet zoveel mascara's in het luxere segment uitgekomen. Inmiddels heb ik weer een aantal interessante nieuwe mascara's getest, sommige gloednieuw, andere bestaan al wat langer, welke zal van de vier geteste mascara's als beste uit de test komen? De mascara van Yves Saint Laurent, Marc Jacobs, Origins of Dolce & Gabbana?

Yves Saint Laurent Mascara volume effet faux cils (vernieuwde formule vanaf maart 2015 beschikbaar) EUR 33,50 (7,5 ml) 

Wat zegt Yves Saint Laurent over deze mascara?

"De mythische formule geperfectioneerd. Een nieuwe textuur die niet uitdroogt en tot en met de laatste druppel een intens make-upresultaat geeft. Met extra verzorgende eigenschappen voor nog mooiere wimpers."

Review

Een bekende mascara die vernieuwd is, het is dan altijd maar de vraag of de mascara nog steeds net zo fijn is als de oude vertrouwde variant? Volgens mij zit dat bij deze mascara wel goed, ik ken de eerdere versie als een fijne mascara om de wimpers te verlengen en dat doet deze nieuwe versie ook nog steeds. De mascara heeft een vrij dikke, plakkerige formule die heel goed gepigmenteerd is, waardoor je zelfs in één laagje al een mooi zwart resultaat krijgt. Het borsteltje is heel fijn, lekker compact en niet te dik waardoor je de wimpers vanaf de aanzet goed kan voorzien van mascara.

De formule plakt wel iets, waardoor de wimpers niet perfect gesepareerd worden, dat kost heel wat moeite, maar als je goed "zig zagt" dan helpt dat uiteraard wel. Ik vind dat de mascara goed blijft zitten, 's avonds zit de mascara eigenlijk nog net zo goed als in de ochtend en ook de krul blijft mooi omhoog staan, de mascara is niet waterproof en is normaal te verwijderen met een make-up remover. Ik heb deze mascara inmiddels heel vaak gebruikt en ben er eigenlijk gewoon tevreden mee, goede vernieuwing dus van Yves Saint Laurent!

het resultaat na één laagje mascara

Marc Jacobs O! Mega Lash mascara EUR 27,50 (8 ml)

Wat zegt Marc Jacobs over deze mascara?

"A lash-expanding, ultra volumizing mascara designed to deliver high-drama lashes."

Review

Zoals jullie wel weten ben ik fan van de make-up van Marc Jacobs en na wat positieve reviews over de O! Mega mascara (geweldige naam!) werd ik daar ook nieuwsgierig naar en bestelde ik deze een keer mee toen ik iets bij Sephora.com bestelde.  Ik had verwacht dat ik mega wimpers zou krijgen, maar eerlijk gezegd viel dat een beetje tegen. Het borstelte is vrij lang, niet te dik en niet zo compact, hierdoor pakt de borstel mijn wimpers minder goed en heb ik het idee dat er niet zoveel mascara op terecht komt. De kleur is niet zo diepzwart als ik zou willen, na één laagje ogen mijn wimpers eerder donkergrijs dan diepzwart, gelukkig wordt dat beter als je nog een laagje aanbrengt.

De mascara verlengt mijn wimpers wel, maar de formule maakt ze niet echt extreem dikker of opvallender, al kun je natuurlijk wel wat extra laagjes aanbrengen, de formule kan dat wel aan omdat deze niet zo heel plakkerig is en je daardoor minder kans hebt op aan elkaar geplakte wimpers. De mascara vlekt niet, maar ik vind wel dat deze minder goed blijft zitten en aan de einde van de dag lijk ik echt minder mascara op te hebben dan 's ochtends. Bijwerken kan dan wel weer prima, maar ik zou het eigenlijk toch liever niet willen doen, tenzij ik mijn hele make-up iets moet bijwerken voor een avondje uit ofzo. De mascara is niet waterproof en laat zich normaal verwijderen met een make-up remover. Nee, deze is geen favoriet geworden, ook al heb ik hem al heel veel kansen gegeven!

resultaat na één laagje mascara

Origins GinZing Brightening mascara EUR 20,00 (14 ml, bijna het dubbele van de andere mascara's in de test) 

Wat zegt Origins over deze mascara?

"Een vederlichte, verzorgende formule bevat natuurlijke plantenextracten, waaronder carnauba palm, acacia senegal en wassen die zorgen voor lengte en een liftend effect."

Review

Kijk, dat is ook weleens fijn, een mascara die vooral natuurlijke ingrediënten heeft  en extra zacht voor de ogen is, het is het eerste make-up product van Origins in Nederland. Ken jij dit "groene" merk dat bij Douglas wordt verkocht? Je moet er zeker eens naar gaan kijken, ze maken fijne producten! Ook deze mascara is een prima product, de mascara maakt mijn wimpers mooi zwart, verlengt ze en geeft een mooie krul, de vrij grote borstel separeert mijn wimpers best goed al kun je er wel wat makkelijk mee knoeien als je niet uitkijkt. De formule is vrij luchtig, hecht toch prima aan de wimpers en is goed gepigmenteerd,  maar ik vind wel dat het resultaat snel afneemt, aan het einde van de middag zie ik mijn wimpers steeds minder opvallen...het lijkt wel of de mascara steeds een beetje verder oplost? De mascara vlekt niet en geeft niet af, maar lijkt langzaam van de wimpers af te slijten, bijwerken is bij mij toch wel nodig. Toch ben ik niet ontevreden, de formule lijkt nl. wel heel gunstig voor de wimpers, ik heb het idee dat de formule verzorgender is dan de meeste andere mascara's. De mascara is niet waterproof en is makkelijk te verwijderen!

resultaat na één laagje mascara

Dolce & Gabbana Intense eyes Black intensity mascara EUR 31,99 

Wat zegt Dolce & Gabbana over deze mascara?

"Intenseyes Black Intensity Mascara combines dramatic volume with ultramarine pigments for a deep black effect. The flexible flutter formula offers adaptable volume and separation that allows lashes to stand out. Dolce&Gabbana’s enduring love of iconic black Sicilian lace is delicately captured on the pack."

Review

Deze mascara wint de prijs voor de mooiste verpakking, de mascara is helemaal gehuld in zwart kant, de iconische stof die Dolce & Gabbana zo graag gebruiken voor hun ontwerpen! Het borsteltje van deze mascara lijkt erg op de mascara van Yves Saint Laurent, het is vrij lang, redelijk compact en smal, waardoor je goed bij de wimperaanzet kunt komen. Gek genooeg zorgt de borstel er bij mijn wimpers voor dat ze behoorlijk rommelig gaan zitten, geen idee hoe dat nu komt, ik heb de mascara gewoon normaal aangebracht. Mijn wimpers plakken wat, zitten zelfs scheef en ogen wat rafelig, geen ideaal resultaat al is de kleur van de mascara wel mooi zwart.

Mijn wimpers zijn zeker wat verlengd en ogen ook wat voller, maar dus ook rommeliger. De mascara laat zich wel in meerdere laagjes aanbrengen, maar het resultaat wordt er niet echt netter op, ik vind ook dat deze mascara het minst gunstig is voor de krul in mijn wimpers, die lijkt nl. uit te zakken in de loop van de dag, jammer! De mascara is ook niet waterproof en iets lastiger te verwijderen met een make-up remover, de formule is wat hardnekkig en blijft dan ook goed zitten de hele dag.

het resultaat na één laagje mascara

Vier mascara's in de test, ik heb de allevier meerdere keren gebruikt en daaruit blijkt dat ik de mascara van Yves Saint Laurent toch het meeste heb gebruikt, gevolgd door de Origins, de Dolce & gabbana en als laatste de variant van Marc Jacobs. Ze zijn geen van vieren slecht en de resultaten op de foto's ontlopen elkaar echt niet zoveel. Qua borsteltje wint de YSL mascara, qua textuur en prijs-kwaliteit verhouding de mascara van Origins en qua houdbaarheid opnieuw de YSL mascara, die blijft bij mij echt het beste zitten!

Ik heb voor het gemak alle foto's nog even bij elkaar gezet, handig om te vergelijken!

Natuurlijk heb ik nog veel meer mascara's getest, als je hier klikt vind je er al heel veel! Misschien vind je het leuk om zelf ook een review te schrijven? Dat kan heel simpel en is superleuk om te doen! Probeer het gewoon eens, misschien krijg je de smaak wel te pakken!

 

Heb jij onlangs nog een nieuwe mascara ontdekt? Binnenkort test ik vier nieuwe drogisterij mascara's voor jullie uit, tips zijn altijd welkom!

Deel dit artikel
Back to top