Reviews

Simpel shapen met Clinique Chubby Stick Sculpting contour & highlight

Shapen is hot! Maar shapen is zo simpel nog niet, tenminste niet als je alle (behoorlijk ingewikkelde) tutorials op YouTube moet geloven! Om een mooi resultaat te krijgen moet je op zijn minst een getrainde make-up artist zijn en minstens 6 verschillende poedertjes gebruiken. Toch kan het ook een stuk simpeler, bijvoorbeeld met de nieuwe Clinique Chubby Sticks Sculpting contour & highlight. Kijk je mee naar mijn review?

De Chubby Sticks van Clinique kennen we ondertussen goed, ze zijn er voor de lippen maar ook voor de wangen, sinds kort kun je nog twee nieuwe varianten kopen : Chubby Stick Sculpting Contour om schaduwen te creëeren en Chubby Stick Sculpting Highlighter om glans aan te brengen op het gezicht. Ze zijn heel simpel in gebruik, net zoals de andere Chubby Sticks, je kunt ze direct op de huid aanbrengen en blenden met je vingers, easy does it!

Clinique Chubby Stick Sculpting Contour 01 Curvy Contour & Highlight 01 Hefty Highlight EUR 25,00 per stuk (6 gram twist-up stick)

Clinique Chubby Stick Sculpting Contour 01 Curvy Contour - een behoorlijk getinte cremestick, die ook prima als bronzer kan fungeren. De kleur is aan de warme kant en lijkt wel erg donker, toch is de kleur eenmaal uitgeblend prima en niet te donker, zeker niet oranje. Misschien niet de beste tint voor zeer lichte huidjes en iets te glanzend voor een contourproduct, maar wel een prettig product om mee te werken en een subtiele schaduw te creëeren.

Clinique Chubby Stick Sculpting Highlight 01 Hefty Highlight - een lichtroze cremige highlighter met licht weerkaatsende deeltjes en een lichte parelmoer finish, de highlighter is simpel en vrij precies aan te brengen en goed te blenden met de huid. Je kunt de highlighter natuurlijk combineren met de Sculpting Contour, maar dat hoeft niet! Je kunt deze stick ook mooi gebruiken onder de wenkbrauwen of in het binnenste ooghoekje, al is de stick misschien iets te groot.

De Chubby Sticks zijn "twist-up sticks", je hoeft ze niet te slijpen na gebruiken, maar draait ze simpelweg omhoog aan de achterkant. Je hoeft dus niet op zoek naar een mega puntenslijper, wel zo prettig. 

Eenmaal helemaal uitgedraaid zijn de Chubby Sticks zo groot, ze bevatten 6 gram product, dat lijkt niet zoveel, maar je hoeft echt maar één keer over de huid te strijken om een mooi effect te zien, zuinig in gebruik!

De Chubby Sticks om te contouren en highlighten zijn heel fijn aan te brengen, ze zijn zacht (maar niet te zacht) en geven direct kleur en glans af op de huid, ze hechten ook goed aan de huid. Het is wel zo mooi om de randen wat te blenden, dat kan met de vingers, maar reken er dan wel op dat je vingers ook onder de contour/highlight zitten, ze hechten nl. ook goed aan de vingers. Ik gebruik daarom liever een kwast om de randen een beetje te blenden, maar het hoeft dus niet.

swatches Clinique Chubby Stick Sculpting Contour 01 Curvy Contour & Highlight 01 Hefty Highlight

Zet de Chubby Stick Sculpting contour direct op de huid waar je wat schaduw wilt creëeren, bijvoorbeeld onder het jukbeen. Maar je kunt ze ook gebruiken om je neus wat smaller of korter te laten lijken. De punt is wel vrij groot, dus heel precies kun je er niet mee werken, dan zou je toch een kwastje moeten gebruiken.

Zet een streep en blend die vervolgens uit met de vingers of met een kwast, door de warmte van je vingers vind ik dat de Chubby Stick was minder zichtbaar wordt, een kwast behoudt de kleur beter op het gezicht.

Ik gebruik hiervoor een nieuwe kwast van Sephora, de PRO Airbrushblender, ik heb de highlighter ook aangebracht op mijn jukbeenderen. Je kunt natuurlijk ook nog een blush aanbrengen, dus breng je dan tussen de highlighter en contour aan, vervolgens blend je de randen. Veeg niet alles door elkaar, anders ie het contour effect weg!

Het effect is subtiel, maar dat is vast ook de bedoeling van Clinique, het moet vooral een simpele, snelle manier zijn om het gezicht iets te contouren. Wil je een meer gepolijste, professionele look, dan kun je beter een ander product kiezen, ook prima natuurlijk. Toch is de highlighter wel echt een aanrader, vooral omdat deze simpel en snel in gebruik is! Kijk maar.....

Mooie glans geeft de highlighter, de kleur is wat aan de koele kant en zou ik omschrijven als licht roze/beige! Maar ook de Sculpting contour geeft een glansje af, het is geen totaal mat product en daar moet je wel van houden natuurlijk. Ik vind het wel mooi, maar het zal niet mijn favoriete contour product worden denk ik, de highlighter daarentegen is wel een blijvertje!

Nog even een complete foto met de geweldige nieuwe lipstick van Marc Jacobs : de Sheer Lip Gel New Nudes Eat Cake, wat een heerlijk kleurtje!

 

Leuk dat Clinique toch zo met de make-up trends meegaat en ook heel fijn dat ze er een bruikbaar product van hebben gemaakt, je kunt ze simpel gebruiken en hebt in principe geen aanvullende producten nodig. Als ik een kleine kanttekening moet maken, dan is de Sculpting Contour stick echt iets te glanzend en misschien iets te warm van kleur. Maar goed, wie weet brengt Clinique nog wel andere kleuren uit als deze Sculpting Chubby Sticks goed verkocht worden? Voorlopig kunnen we in elk geval kiezen uit deze twee producten, volgens mij worden ze exclusief online verkocht in de online shop van Clinique voor EUR 25,00 per stuk.

 

Heb jij al een mooie highlighter? Nee? Dan is deze van Clinique misschien wel een mooie om een keer te testen, geeft een prachtige glow op je jukbeenderen en daar hou ik van!

Deel dit artikel
Back to top