Blogs & Editorial

Photo diary van 19 februari 2015 - naar Issey Miyake in Parijs

Het is weer eens tijd voor een photo diary, dit keer van een dagje Parijs waar ik naartoe ging om de introductie van het nieuwe L'Eau d'Issey City Blossom parfum bij te wonen. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik weinig van Parijs heb gezien dit keer, het was met recht een bliksembezoek, maar zeker niet minder speciaal! Zo heb ik een beroemde "neus" ontmoet en een bijzondere jonge Franse kunstenares. Kijk je even mee naar mijn photo diary van 19 februari 2015?

Heel vroeg was het vandaag niet, ik reed om kwart voor negen richting station, net nadat Sem naar school was gegaan! Het is een mooie dag met een zonnetje en niet al te koud, prima weer voor Parijs.

Ik reed niet zelf maar werd gebracht, dat is fijn! Het kwam qua tijd wel handig uit, dus Marco bracht mij even, thanks dear!

Ik was wel heel vroeg en dus kocht ik de nieuwe Vogue en ging met een Chai Tea Latte en een chocoladebroodje even bij Starbucks zitten, daarin spotte ik deze mooie jas & tas van Boss!

Bijna tijd om in te stappen, de Thalys was keurig op tijd!

Meestal kies ik voor makkelijke schoenen als ik op pad ga, maar vandaag hoefde ik amper te lopen, dus vooruit...de heels kunnen een keer aan!

Treinleven.....een lekker kopje thee met de nieuwe Vogue, een geweldig leuke uitgave dit keer, dat is niet altijd zo vind ik!

En in de trein kreeg ik deze foto op de whatsapp, Bo & friends waren op Schiphol aangekomen, ze vliegen vandaag naar New York!

Kijk, Doutzen en ik hebben iets gemeen...we houden allebei van Frame Denim, al staan ze bij haar wel iets anders dan bij mij, haha...

Een selfie in de trein bij heel dromerig licht, hier zit dus geen filter overheen....of is het vieze raam van de Thalys ook een soort filter?

Op tijd gearriveerd in Parijs en de chauffeur stond al klaar, direct aan de overkant van de uitgang, wat een luxe...wist hij misschien dat ik op hoge hakken was?

Onthoud dit!! Le Village Royale is een geweldig "straatje" waar je een super restaurantje kunt vinden, midden in Parijs bij de Madeleine.

Maar eerste Chanel! Geen tijd om te shoppen helaas, want de PR dame van Issey Miyake was al op ons aan het wachten in het restaurant, jammer!

Maar van de buitenkant is het ook al zo mooi, dus vooruit...een andere keer dan maar.

Bij de Dior boutique zag ik vooral heel veel kinderkleding, gelukkig ook best stoere dingen, niet alleen dat ultra-klassieke dat soms een beetje te tuttig is.

Bij Le Village kun je heerlijk (en snel) lunchen, typisch Frans trouwens, dus lekkere kip met puree of tartaar met frietjes of geweldige St.Jacobsschelpen die ik had....hmmmm

Haha...we hebben wel even moeten lachen om de Grande Eclair van Belgische collega Sophie, hij was groot!

Ik ging voor een pannacotta met zwarte bessen, ook heel lekker en vooral fris!

Le Village dus, je hebt er ook een leuk terras (met verwarming) met wifi, aanrader om een keer naartoe te gaan voor een typisch Franse lunch.

De aankleding in het straatje deed nog wat "kerstachtig" aan, maar deze bloembak is toch best weer lenteachtig en mooi, lekker fleurig in elk geval.

Zie je de kerstboom?

Bij Dior hebben ze ook weer mooie spullen, al vind ik deze tassen net iets te druk naar mijn smaak, maar bijzonder zijn ze zeker.

Op naar de boutique van Issey Miyake iets verderop in de straat, verscholen op een pleintje, heel cozy! We zagen direct de bijzondere installatie van de streetartist Mademoiselle Maurice, de reden waarom we naar Parijs zijn gekomen. Ik was niet alleen trouwens, Esmée van Jan Magazine was er ook bij, wel zo gezellig.

Het verhaal van de samenwerking van Mademoiselle Maurice met Issey Miyake is bijzonder, want deze was de basis van deze nieuwe geur. Mademoiselle Maurice is dus niet achteraf ingehuurd om bijvoorbeeld de verpakking te maken, nee...zij hebben haar de vrije hand gegeven in het bedenken van een beeld van een nieuwe geur en dat was de basis voor L'Eau d'Issey City Blossom!

Mademoiselle Maurice is een 29 jarige Francaise die langere tijd gewoond heeft in Japan, waar ze duidelijk haar inspiratie voor heet projecten vandaan heeft. Ze maakt installaties die in de open lucht te zien zijn, meestal gemaakt van origami en/of draad en zijn vrijwel altijd heel kleurrijk. Naast Parijs heeft ze dit soort kunstwerken ook gemaakt voor de Issey Miyake boutique in Londen en Tokio, New York volgt volgende week. Bekijk ook even haar website : www.mademoisellemaurice.com

Dat ziet er natuurlijk heel simpel uit, iedereen kan toch wel gekleurde papiertjes plakken op een muur of kast? Maar als je dan hoort dat ieder mini papiertje op maat is gemaakt en met de hand gevouwen...dan kun je je er iets bij voorstellen, dat doe je niet 1-2-3. Gelukkig kreeg ze wel hulp met het vouwen, o.a. van de "rechterhand" van Issey Miyake zelf, maar het bleef een groot karwei. En dan heb ik het niet eens over het bedenken van zoiets moois en lieflijks!

In detail zie je pas hoe precies en delicaat het is, Mademoiselle Maurice heeft ongeveer een dag gedaan over dit kunstwerk (voorbereidingen niet meegerekend).

En ze was nog niet klaar, ook tijdens de presentatie ging ze nog door met haar flacon L'Eau d'Issey City Blossom!

Deze schattige origami's wachten nog om opgeplakt te worden....

Ik begrijp de match heel goed, Issey Miyake's ontwerpen staan bekend om zijn vouwen en plooien, je ziet duidelijk de Japanse roots van deze ontwerper. Dit is een lamp die in de winkel hangt, ook te koop zover ik weet, mooi hoor!

                               

Het is heel apart om de stof van de geplooide items te voelen, je kunt ze echt in elkaar duwen en proppen, ze schieten telkens weer terug in model, strijken is niet nodig! Handige items voor op reis dus, ik snap er alleen niet zoveel van, hoe krijg je zoiets nu voor elkaar? Dat zal het geheim van Issey Miyake zijn!                                

L'Eau d'Issey City Blossom is een zgn. "flanker" van de beroemde L'Eau d'Issey die tijdelijk verkrijgbaar zal zijn. Mijn moeder is groot fan van het origineel, dus ik ken het heel goed, het is alleen totaal niet mijn geur. City Blossom is echter heel anders, zachter en bloemiger en niet zo waterachtig, vooral op mijn huid is het een heerlijke geur, heel licht en luchtig en de geur blijft wel de hele dag te ruiken, lekker dus!

Opeens lag dit op de toonbank....is het een sjaal? Of een kussen? Het was dus een sjaal, maar hoe apart zijn deze zachte knoopjes?

De neus van City Blossom, Alberto Morillas (ook bekend van Daisy, Narciso Rodriquez Essence & Valentina), was er ook en we hebben nog gezellig even met hem gesproken over deze nieuwe geur. Hij vertelde dat hij vooral een mooie mix van Magnolia en fresia heeft gebruikt om de geur licht en luchtig te houden, maar was ook tevreden met de zachte dry down van cederhout en musk.

Mademoiselle Maurice heeft een coole stijl met haar wijde jeanstuinbroek, haar Stan Smiths, half geschoren haar en Issey Miyake tas!

De hapjes waren te mooi om op te eten...en ik had ook geen plaats meer zo kort na de lunch!

Mooie kleurrijke creaties bij Issey Miyake

Dit is een Barbapapa lollie...iemand die weet wat dit is? Het rook zo lekker!

Brownies met frambozen

Na een uurtje in de boutique te zijn geweest moesten we haasten om onze trein van 17:15 uur te halen, gelukkig werkte het verkeer (en de luxe limo) mee, netjes op tijd dus. Ik kocht nog even de nieuwe Harpers Bazaar uit de UK en zag dit....Aussie Body Wash.....want!!!!

En dit wil ik ook....een hele nieuwe Moroccanoil Smooth haarverzorgingslijn, niet dat ik het echt heel erg nodig heb, maar ik wil het gewoon proberen, lijkt me heel fijn.

Oh ja, dit Thalys maaltje smaakte net zoals het eruit ziet.....niet echt heel lekker en het was ook nog ijskoud? Geen idee, maar aan opwarmen doen ze daar niet? Doe dan maar een salade, broodje of sushi...dit is niet echt een aanrader...ach ja, ik had al lekker geluncht, dus wat zeur ik!

Eenmaal thuisgekomen moest ik natuurlijk even kijken waar Bo ondertussen was, handig dat je dat na kunt gaan met de Flightradar...ze heeft wel een behoorlijke vertraging, het toestel vertrok veel te laat uit Londen waar ze moesten overstappen. Jammer natuurlijk, want zo hebben ze minder tijd in New York! Nu maar hopen dat we snel iets horen als ze aangekomen zijn!

 

Het was een gezellige dag met interessante en gezellige mensen, ik heb toch weer een beetje Parijs kunnen opsnuiven, al was het dan wel erg kort! Volgende keer hopelijk iets meer tijd, ik had best even in de Chanel boutique willen gaan neuzen, gewoon ter inspiratie.

Deel dit artikel
Back to top