Inspiratie & Tutorials

Vollere lippen in twee minuten!

Volle lippen zijn in! Maar wat nu als je ze niet (meer) hebt? Dan kun je ze vrij eenvoudig "faken" met een lippotlood, lipstick en lipgloss en een paar minuutjes tijd. Natuurlijk kun je ook drastischere maatregelen nemen zoals fillers of martelapparaatjes die je lippen laten opzwellen, maar dit werkt veel sneller en simpeler. Ik laat je zien hoe ik mijn lippen net iets voller maak, het is heel simpel!

 

Tegenwoordig zijn er naast injecties met fillers ook andere tools om lippen voller te laten lijken, ken je bijvoorbeelde Fullips al? Het ziet er een beetje eng uit, maar het schijnt te werken, bekijk de video maar eens:

Lijkt je dat toch niet echt iets, dan kun je vollere lippen ook "faken" met make-up, veel simpeler en sneller!

 

Wat heb je nodig :

 

  • verzorgende lippenbalsem
  • lippotlood in een bruin roze tint, iets donkerder dan jouw eigen lipkleur
  • verzorgende lipstick in een tint die qua kleur overeenkomt met jouw lipkleur, maar ook goed past bij jouw teint en natuurlijk jouw wensen, dekkend van textuur, semi-mat of licht glanzend. Kies het liefst geen al te donkere kleur, omdat die de lippen altijd iets dunner laten ogen, een natuurlijke tint is eigenlijk het beste.
  • eventueel een lippenpenseeltje
  • nude lipgloss met shimmers

Wat heb ik gebruikt:

 

  • Elizabeth Eight hour cream lip protectant
  • Marc Jacobs (P)outliner (Prim)rose
  • Marc Jacobs New Nudes Eat cake sheer lip gel
  • Rimmel London Oh my gloss! Lucidalabra (vanaf april te koop)

Begin met het aanbrengen van een verzorgende lipbalm, dep even het overtollige product af met een tissue of eventueel met je vinger

Breng het lippotlood aan op de lipcontouren, het mag iets buiten de lipcontour terecht komen, maar overdrijf niet. Zelf breng ik alleen bij mijn bovenste lipcontour het potlood iets ronder aan, niet echt erbuiten, maar meer op de natuurlijke liplijn en hou daarbij mijn potlood met de punt iets omhoog gericht richting neus. Op die manier komt er iets mee kleur boven de liplijn terecht, maar ga ik niet te ver. Bij mijn onderlip heb ik de natuurlijke lijn gevolgd en ben ik er zeker niet overheen gegaan, mijn onderlip is vol genoeg.

Vervolgens vervaag je het lippotlood naar binnen toe, dat doe ik met mijn vinger maar kan ook met een penseeltje. Je kunt ook de hele lip inkleuren, maar dan krijg je minder het contour/schaduw effect dat je juist wilt hebben om de lippen voller te laten lijken. Probeer het midden van de lip "leeg" te houden!

Breng de lipstick aan op het midden van de lippen, vermijd de lipcontouren en verdeel de lipstick dan met wrijfbewegingen van jouw lippen over de rest van de lippen. Check het wel even in een spiegeltje want je wilt geen lege plekjes zien natuurlijk, het gaat erom dat het effect zo natuurlijk mogelijk is. Kies je een veel lichtere lipstick (of een veel donkerdere liner) dan wordt het effect opvallender, daar kun je natuurlijk ook voor kiezen maar zelf hou ik het liever subtiel. 

Op zich zijn de lippen er direct al voller uit, mede door de verzorgende, vochtinbrengende lipstick die ik heb gebruikt, iets wat echt wat noodzakelijk is. Kies dus een lipstick die veel hyaluronzuur bevat en de lippen liefst ook mooi glad maakt.

voor en na, zoals je ziet is vooral de lipcontour aan de bovenkant wat voller en dat was nu juist de bedoeling, zo zijn mijn lippen wat symmetrischer!

Mijn look vanochtend!

 

Zorg er wel voor dat je altijd een goed voedende lipstick gebruikt, een lipstick die uitdroogt is nooit een goede keuze als je vollere lippen wilt. Wil je liever een mat effect? Dan kan ook, maar een klein beetje glans toevoegen is wel het beste, maar je kunt eventueel ook nog een lichtere lipstick in het midden van de lippen gebruiken om die illusie te wekken. En probeer niet teveel buiten de liplijn te tekenen, dat oogt snel onnatuurlijk omdat de huid toch ook anders is en het effect van lipstick daarop dus ook, maar een paar millimeter moet zeker kunnen, dat maakt al een groot verschil. En kies natuurlijk geen te donkere lipliner....we leven niet meer in de jaren negentig!

dit effect willen we dus niet! 

 

Heb je iets aan deze tips? Gebruik je ook trucjes of tools om jouw lippen voller te laten lijken?

Deel dit artikel
Back to top