Reviews

Tom Ford Lip Color Matte Plum lush, Ruby Rush & Pussycat lipsticks

Vorig jaar bracht Tom Ford een collectie matte lipsticks uit, lipsticks die ik al heel lang op mijn wensenlijstje had staan, maar die telkens niet online waren te bestellen! Balen, want ze leken me zo mooi en fijn! Gelukkig hoorde ik in december dat de lipsticks ook naar Nederland zouden komen en dus heb ik mijzelf in bedwang gehouden en gewacht tot ze hier te koop zijn. En wat zijn ze mooi! Kijk je mee naar mijn swatches van de Tom Ford Lip Color Matte's in drie kleuren?

Tom Ford Lip Color Matte EUR 47,00 in Nederland & België verkrijgbaar in zes kleuren : 03 Pink Tease, 04 Pussycat, 05 Plum Lush, 06 Flame, 07 Ruby Rush & 08 Velvet Cherry

 

De Lip Color Matte lipstick van Tom Ford zit in exact dezelfde verpakking als de "normale" glanzende lipsticks, de huls iets diep mahonie met goud, helemaal vierkant van vorm en oogt zowel stoer als chique. Tom Ford lipsticks horen toch wel bij de meest luxe lipsticks die je kunt kopen en dat merk je aan de zware, stevige verpakking die goed afsluit. Je hebt echt een lipstic in je hand!

 

De formule van de Tom Ford Lip Color matte lipsticks is heel fijn, de lipsticks zijn goed gepigmenteerd, behoorlijk romig, vrij dik en zitten vol voedende stoffen als castorolie, carnaubawas en kamillebloemolie. De textuur is fluweelzacht en vrij luchtig als je de lipsticks aanbrengt op de lippen, alsof er een kussentje van lipstick op je lippen komt te liggen. Matte lipsticks kunnen nog weleens droog aanvoelen, maar dat is bij deze varianten echt niet het geval, mijn lippen voelen niet droog aan en ook de rest van de dag heb ik geen moment het gevoel gehad dat ze mijn lippen uitdrogen. Heel fijn dus! Oh ja, de lipsticks ruiken behoorlijk naar vanille (net als die van MAC) en wist je dat ze gemaakt worden in België? Waarom heeft het dan zo lang geduurd voordat ze naar Nederland (en België) zijn gekomen?

 

Maar natuurlijk gaat het ook om de kleuren, ik heb één vrij neutrale kleur : Pussycat en twee wat meer uitgesproken kleuren : Ruby Rush en Plum Lush, eerlijk gezegd wil ik ze nu wel allemaal nu ik de textuur getest heb! Dat wordt nog lastig....

v.l.n.r. 04 Pussycat, 05 Plum Lush & 07 Ruby Rush

Tom Ford Lip Color Matte 04 Pussycat - een koele roze/mauve tint die wonderwel goed samengaat met mijn huid, wat een heerlijke, sexy kleur is dit! Het is zeker een opvallend kleurtje, maar het is wel een kleur die altijd goed draagbaar is, overdag of op een feestje, het kan altijd. De kleur maakt je lippen wat voller en dat kan nooit kwaad toch?

Tom Ford Lip Color Matte 07 Ruby Rush - een klassieke, koele rood die heel fijn van textuur is en zijdezacht op mijn lippen voelt, de kleur komt wel wat overeen met een van favorieten van MAC, Ruby Woo, maar die is wel een heel stuk droger qua gevoel, dat heb ik bij Ruby Rush helemaal niet!

Tom Ford Lip Color Matte 05 Plum Lush - de naam van deze lipstick is een beetje misleidend, ik zie hier geen "plum" kleur in, maar simpelweg een koele fuchsia met een klein vleugje paars. De kleur is behoorlijk fel, maar bij een koele ooglook heel mooi deze winter of je bewaart hem nog even voor de zomer, dan is zo'n kleur ook te gek! Ik vind het een mooie kleur, die iets minder combineert met mijn warme gezichts- en oogmake-up van vandaag...maar dat moeten jullie me maar even vergeven.

 

De Tom Ford Lip Color Matte lipsticks zijn de hype zeker meer dan waard, ze zijn perfect van textuur en kleur, voelen fijn op de lippen, zijn lang houdbaar (al moet je ze na een echte maaltijd wel even checken en bijwerken, ze geven ook wel iets af) en hebben een mooie, fluwelige matte finish die ook weer niet te mat is. Perfecte lipsticks dus, al is de prijs toch wel een obstakel, want hoe mooi ze ook zijn, hoe fijn ze ook aanvoelen en hoe stoer de verpakking ook is, EUR 47,00 is toch echt wel veel geld voor een lipstick. Ik heb er zelf wel voor over, maar ik kan mij goed voorstellen dat het een beetje teveel van het goede is, voor de helft van dat bedrag koop je tenslotte ook een mooie MAC lipstick....

De Tom Ford Lip Color Matte lipsticks koop je voor EUR 47,00 (3 gram) bij De Bijenkorf Amsterdam en online, in België kun je ze kopen bij Parfuma en daar kun je ze ook online bestellen (ze hebben ook nog de Lips & Boys, de mini versie van de normale Tom Ford Lip Color). Ik ga nog eens even verzinnen of ik misschien toch nog een kleurtje wil hebben....welke vinden jullie het mooiste?

Deel dit artikel
Back to top