Blogs & Editorial

Editorial - heeft het wel nut?

"Wat een onzin, al die producten die je gebruikt....mijn oma smeerde zich nooit in en had op haar 85e nog een babyhuidje!" Klinkt het bekend in je oren? Vast wel, jij als cosmetica addict, er zijn altijd mensen die er maar weinig van begrijpen, al die potjes, flesjes en tubes die je van tijd tot tijd op je gezicht smeert. Een serum tegen pigmentvlekken, een SPF tegen de zon, een exfoliant, een oogserum, masker, liftende creme en nog veel en veel meer! Ik heb het allemaal "nodig", althans dat maak ik mezelf wijs...of is het teveel van het goede? En heeft het eigenlijk wel nut?

niet mijn oma, wel een prachtige vrouw van dezelfde leeftijd: Carmen Dell'orefice, 83 jaar

 

Ik heb ook een oma, die dik in de tachtig is en zich nooit, maar dan ook nooit druk heeft gemaakt over huidverzorging. Ik neem nu wel regelmatig een potje creme mee voor haar, maar stiekem denk ik dat ze die alleen maar aanneemt om mij een plezier te doen en het vervolgens weggeeft...geen probleem natuurlijk! Een schat van een oma, maar eerlijk gezegd heeft ze bepaald geen babyhuidje, maar een "normale" huid voor haar leeftijd denk ik. Had het verschil uitgemaakt als ze wel vanaf jonge leeftijd was geen smeren? Toen ze (zeg) 30 jaar was, begin jaren zestig van de vorige eeuw, was er echt wel het een en ander te koop op het gebied van huidverzorging, maar ze is er nooit aan begonnen volgens mij. Waarom niet? Ik heb het haar weleens gevraagd, maar een echte reden had ze niet, dat deed je gewoon niet...dat was iets voor chique mensen, niet voor haar blijkbaar. Gek eigenlijk, want ze ging toen wel al trouw iedere week naar de kapper om haar haren netjes te maken voor het weekend, waarom was huidverzorging dan een stap te ver?

 

Anyway, is ook niet belangrijk, maar ik zou best eens willen weten hoe haar huid er had uitgezien als ze het wel had gedaan. Net zoals ik ook best eens in de toekomst zou willen kijken of het gebruiken van alle producten die ik gebruik nu wel echt zin hebben? Tuurlijk, ik geloof er best wel in, maar zekerheid, die heb ik natuurlijk ook niet. Ondanks alle interessante onderzoeken en testen, zijn er nooit zeer langlopende testen geweest die mensen jarenlang hebben gevolgd zover ik weet....en dus blijft de vraag, heeft het nu wel allemaal zin?

Tja, dat zullen we dus nooit weten, want naast het smeren en aanbrengen van alle mooie beautyproducten is een mooie huid nog altijd mede afhankelijk van je levensstijl en gezondheid, iets wat je nu eenmaal niet altijd in de hand hebt gedurende je hele leven. En eerlijk gezegd wil ik me er ook niet al te druk over maken, in het hier en nu gebruik ik graag de producten die ik gebruik (of het er nu teveel zijn of niet) en wie weet stop ik daar ooit wel weer (deels) mee, wie weet? Ik hoef ook geen babyhuidje te hebben op mijn 83e en ik geloof ook eerlijk gezegd niet dat huidverzorging voor zou kunnen zorgen.

 

Zal ik er dan toch maar mee ophouden? ;-) Hoe sta jij in deze "problematiek"? Geloof je wel degelijk dat smeren en onderhouden helpt je huid mooier te houden op de lange termijn? Of weet je het eigenlijk niet zeker en doe je simpelweg wat je momenteel het beste lijkt?

 

Fijne week allemaal!

 

XXX

Debbie

Deel dit artikel
Back to top