Reviews

La Mer The Illuminating eye gel - binnen no-time een stralende blik

Wat ik in een oogcreme zoek is eigenlijk best simpel op te sommen : de oogcreme moet voedend zijn, zacht aanvoelen, niet te vettig zijn, goed combineren met make-up en als het even kan moet de oogcreme zorgen dat mijn donkere kringen minder worden. Niet zulke enorm hoge eisen dacht ik zo, toch heb ik heel wat oogcremes getest die toch niet door mijn test komen. Maar...ik heb een nieuwe oogcreme gevonden die zonder problemen de test doorstond : The Illuminating eye gel van La Mer, een frisse oog gel/creme die echt zorgt voor een frissere blik en mooiere huid!

La Mer The Illuminating eye gel EUR 120,00 (pompflacon 15 ml)

 

Waarom ook weer een oogcreme?

 

De meningen onder de expert verschillen, niet iedereen is er van overtuigd dat je een speciale oogcreme nodig hebt. Toch kan ik niet zonder, ik merk direct verschil als ik geen oogcreme gebruik en in plaats daarvan "gewoon" smeer met mijn dagcreme. Dat is volgens mij best logisch, de huid rond de ogen is veel dunner, maakt geen talg aan, is veel meer in beweging (door knipperen, dat doen we wel 10.000 keer per dag) en vertoont het snelste tekenen van huidveroudering door de bekende lachrimpeltjes/droogtelijntjes/kraaienpootjes. En als je oogmake-up gebruikt, dan belast je de dunne huid nog eens extra door de zeer gepigmenteerde make-up en de (soms hardnekkige) reinigingsmiddelen, voor mij is dat mede een reden om een oogcreme aan iedereen aan te raden vanaf het moment dat je oogmake-up gaat gebruiken. Doe je dat niet, dan denk ik dat je rond je 30e toch wel moet beginnen met de huid rond de ogen goed te verzorgen.

 

Maar goed, that's just me, ik ben een oogcreme fan, dat moge duidelijk zijn! Oogcreme fan, dat wel, maar ik ben ook wel kritisch en vind zeker niet iedere oogcreme fijn. Toen ik in november kennismaakte met The Illuminating eye gel van La Mer was ik eerst wat sceptisch, op mijn leeftijd kies ik meestal niet voor een oogcreme/gel omdat die meestal niet voedend genoeg zijn. Maar ja, ik was toch ook wel nieuwsgierig en de eye gel voelde heerlijk zacht en verfrissend aan tijdens de eerste test, toch maar eens wat langer gaan testen dus!

Eindelijk, La Mer heeft een oogcreme in een pompverpakkingen, onze "gebeden" zijn verhoord! Iedereen weet dat het beter voor veel ingrediënten is als de creme (of gel) beschermd van licht en zuurstof wordt bewaard en gelukkig is deze nieuwe oogcreme/gel ook zo verpakt.

La Mer heeft natuurlijk weer zijn beroemde Miracle Broth in de creme verwerkt, het geheime ingrediënt op basis van zeewier dat je vindt in alle producten van La Mer. Volgens La Mer zorgt de Miracle Broth ervoor dat de huid zal vernieuwen en verbeteren, iets wat je misschien ook wel een beetje moet geloven....het verhaal van Dr. Max Huber is tenslotte wel heel bijzonder!

Het eerste product van La Mer was de legendarische Creme de La Mer, een creme die nog steeds als de ultieme verzorging wordt gezien door heel veel vrouwen en mannen op de wereld. Natuurlijk heb ik die creme ook getest, ik gebruik hem eigenlijk nog steeds van tijd tot tijd, de review van een aantal jaren geleden vind je hier.

The Illuminating Eye Gel zit dus vol met Miracle Broth, maar daarnaast zitten er ook andere fijne, verzorgende ingrediënten zoals verschillende voedende plantaardige oliën en anti-oxidanten. Dat heeft La Mer allemaal gestopt in een fijne, lichte creme-gel die zowel voedend als fris aanvoelt op mijn huid. En ik ben vooral blij dat je de creme ook boven het oog mag aanbrengen, je kunt de complete huid rondom de ogen dus voorzien van deze creme/gel.

Ik heb de creme inmiddels zes weken achter elkaar gebruikt, iedere ochtend omdat ik in de avond een andere oogcreme van Armani aan het testen was (die komt later nog terug in een review). Ik breng de hoeveelheid van een klein pompje aan onder mijn ogen en klop deze zachtjes in met mijn ringvingers. Niet alleen onder mijn ogen, maar dus ook richting wenkbrauwen en dat voelt heel goed! De gel is fris en dat is fijn, want dat frist op als je 's ochtends net wakker bent, maar ik ben vooral fan van de fluwelige textuur, die eigenlijk met weinig andere cremes/gels te vergelijken is.

handig en hygiënisch, The Illuminating Eye Gel is verpakt in een pompflacon

ingrediëntenlijst La Mer The Illuminating Eye Gel (in twee delen)

The Illuminating Eye Gel is een lichte, romige gel-creme die niet vettig is, maar wel voedend genoeg om mijn droge huid rond de ogen goed te verzorgen. Je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig, dus in gebruik is de eye gel wel zuinig.

La Mer heeft ook nog een speciale massage techniek geïntroduceerd, door deze methode zou je wallen kunnen verminderen en donkere kringen misschien wel minder zichtbaar laten worden, het stimuleert de afvoer van afvalstoffen namelijk. Het is het proberen waard, ik doe het soms ook wel...maar meestal vergeet ik het!

 

Review

The Illuminating Eye Gel van La Mer is een frisse, lichte maar heel goed voedende oogcreme met goede ingrediënten en zonder alcohol en parfum. De gel trekt snel in de huid, is geurloos en plakt of kleeft niet, de combinatie met make-up (concealer of foundation) is perfect, de make-up rult niet en blijft goed zitten. De huid voelt na het aanbrengen echt zachter en gladder aan en na een aantal weken vind ik zelf dat de huid onder mijn ogen er echt goed uitziet en aanvoelt, ik blijf de Eye Gel dus echt wel gebruiken! Na de Eye Concentratie van La Mer is dit het tweede oogproduct van het merk waar ik zeker weten een nieuw exemplaar van ga kopen, het is echt een fijne oogcreme die je zeker eens zou moeten testen in de winkel. De oogcreme is in principe geschikt voor alle huidtypes (ook de gevoelige) en leeftijden, je kunt de creme al vanaf jongere leeftijd gebruiken als je dat zou willen.

 

The Illuminating Eye Gel van La Mer is niet goedkoop, je betaalt EUR 120,00 voor een flacon van 15 ml. Maar je krijgt er wel een fijne oogcreme met goede ingrediënten en een handige verpakking voor terug, ik vind het een aanrader! Je koopt de producten van La Mer bijvoorbeeld bij De Bijenkorf en Douglas. 

Deel dit artikel
Back to top