Reviews

Look & review - Yves Saint Heart Profusion couture palette met Rouge Pur Couture

Rond Valentijnsdag werd er een schattig oogschaduwpalette van Yves Saint Laurent bij mij bezorgd, compleet met doos vol papieren hartjes....wat een romantisch cadeau van lief, dacht ik! Maar nee...het was niet van hem, wel van Yves zelf, het Heart Profusion Couture palette is aan de buitenkand bezaaid met rode met gouden hartjes en van binnen is het lief, mooi en glanzend. Toch is het geen speciaal Valentijnsproduct, maar werd het uitgebracht om het Chinees Nieuwjaar te vieren. Kijk je even mee naar een look en een korte review?

Yves Saint Laurent Heart Profusion Couture palette EUR exclusief gemaakt voor het Chinees Nieuwjaar en alleen te koop bij De Bijenkorf EUR 62,00

De buitenkant van het palette is chique, kleurrijk en feestelijk, de kleuren passen helemaal bij de versieringen van het Chinese Nieuwjaar, vorige week is het jaar van de Geit (of Schaap) van start gegaan. Ik ben zelf volgens de Chinese horoscoop een Hond, weet jij ook in welk jaar je geboren bent? Ik vind dat altijd wel leuk om te weten!

 

Maar die binnenkant....die kwam mij wel heel erg bekend voor! Na het persbericht goed te hebben gelezen werd het mij duidelijk, dit is een bestaand Yves Saint Laurent Couture Palette in de kleurencombinatie Saharienne (je vindt het hier)! De kleuren in dit palette zijn zandkleurig/nude, behoorlijk rustig en niet zo knallend als je misschien zou denken als je de buitenkant ziet! Toch heeft Yves Saint Laurent hier heel goed over nagedacht, het palette is natuurlijk speciaal bedoeld voor de Aziatische martkt en daar houden vrouwen het meeste van dit soort lichte, glanzende tinten! Good job dus, perfect gekozen voor het doel!

Het palette bestaat uit rustige tinten, vrij glanzende oogschaduws die elk prima gepigmenteerd zijn, de oogschaduws zijn zacht, hechten heel goed, laten zich goed blenden en combineren prima. Het is zeker een prima palette dat zorgt voor een mooie, rustige look met wat extra glans. Ik vind het vooral in gebruik echt fijne oogschaduws, het kost geen enkele moeite om een mooie look te maken, ideaal voor als je niet van heftige kleuren houdt en toch een mooie oogmake-up wilt dragen.

swatches Yves Saint Laurent Couture Palette Heart Profusion/Saharienne

Ik heb alle kleuren uit het palette gebruikt, de donkerste kleur heb ik als "liner" aangebracht en de lichtste kleur zit onder mijn wenkbrauwen, wat een mooie kleur is dat! Mijn mascara is de nieuwe Mascara Volume effet faux cils van Yves Saint Laurent, mijn review vindt je hier.

Ik heb voor de look van vandaag gekozen voor een knalrode Rouge Pur Couture (09 Rouge Laqué EUR 34,95), zo komt de kleur van de buitenkant van het palette toch nog even terug! De Rouge Pur Couture is een lichte, dekkende kruising tussen een lipgloss, lipstain en een lipstick, de pigmentatie is enorm en het is vooral een fijn product om je lippen gladder en voller te laten lijken met een lekkere kleur!

Naast de Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture in Rouge Laqué heb ik de Lancome Miracle Cushion foundation, NARS concealer en Tom Ford bronzer gebruikt.

 

Wil je het Yves Saint Laurent Heart Profusion couture palette kopen? Dan moet je daarvoor naar De Bijenkorf, je betaalt EUR 62,00 voor deze exclusieve editie met de mooie hartjesverpakking! Wil je iets goedkoper uit zijn en hecht je niet zoveel waarde aan de verpakking, dan koop je het Couture Palette Saharienne gewoon bij De Bijenkorf of Douglas voor EUR 58,90. Saharienne maakt gewoon deel uit van de vaste collectie!

 

Zou jij een paar euro extra betalen voor de schattige verpakking? Met welke lipstick en blush zouden jullie dit palette zelf combineren?

Deel dit artikel
Back to top