Reviews

MAC Disney Cinderella collectie - review, swatches & look

De samenwerking tussen MAC en Disney heeft weer een leuke aanvulling gekregen met de Cinderella collectie! Jullie hebben er al over gelezen in dit artikel, maar vandaag kan ik jullie ook de leukste producten laten zie nog voor de collectie in de winkels ligt. De verpakkingen zijn een prinsesje waardig, met de parelmoeren lila kleur en Cinderella details en de inhoud is vooral rustig, glanzend en glinsterend. Kijk je even mee, dan weet je ook waarom ik zo enthousiast ben over het oogschaduwpalette!

Ik schreef het net al, de verpakkingen zijn heel licht lila met een licht parelmoerenfinish, niet van glas dus, zoals het glazen muiltje van Cinderella, maar toch lief en sprookesachtig. Niet iedereen kan zulke verpakkingen waarderen, maar ik vind het toch altijd wel leuk, het past vrijwel altijd perfect bij de sfeer van zo'n collectie en daar gaat het natuurlijk om. Ook de inhoud is helemaal aangepast aan het thema, waarom zou je anders een speciale Cinderella collectie maken?

De lipsticks en lipglosses uit deze collectie zijn allevier transparant en licht van kleur, het gaat meer om het glinsterende effect dat de producten geven dan de kleuren. De lipsticks hebben elk een lustre finish en dat houdt in dat de kleur semi-transparant is en de lipstick glinsterend is op de lippen.

MAC Royal Ball lipstick EUR 21,00 - pink nude

MAC lipglass Happily ever after EUR 20,00 - cool shimmery pink

swatches boven Happily ever after en onder Royal Ball

Royal Ball lipstick is voor mijn lippen en huid echt iets te licht, breng de lipstick licht aan, anders gaat hij snel in de lijntjes zitten, ook met een basis

Lipstick Royal Ball met lipglass Happily ever after, veel koele glitters die ook wel erg goed blijven zitten

Dit was het product waar mijn oog direct op viel, een mooi oogschaduwpalette met bekende oogschaduws van MAC, maar dan wel echte toppers, dat moest een mooi palette zijn! De kleuren en producten uit deze collectie zijn allemaal wat rustig, niet al te opvallend qua kleuren, maar wel mooi en prima bruikbaar voor een alledaagse look, ook al ben je geen prinses!

Eye shadow X 6 Stroke of Midnight EUR 42,00 met daarin de kleuren Vapour, Phloof!, Omega, Quarry, Satin Taupe en Stroke of midnight (totaal 5,6 gram)

v.l.n.r. Vapour, Phloof! & Omega

v.l.n.r. Quarry, Satin taupe en Stroke om midnight

 

Het oogschaduwpalette is echt geweldig, de kleuren zijn stuk voor stuk mooi en passen goed bij elkaar. Je vindt in het palette ook een afwisseling van glanzend en mattere tinten, zo zijn Omega en Quarry prachtig in de arcadeboog! Omega is trouwens ook een kleur die vaak gebruikt wordt als wenkbrauwpoeder bij lichtere types. Satin Taupe is al eeuwen een van mijn favoriete MAC kleuren, die kleur staat iedereen zo mooi en de mooie glans zorgt direct voor een prachtige oogopslag.

De echte MAC fan heeft deze kleuren vast al in hun stash, maar desondanks vind ik het zeker een aanrader, nu heb je ze tenminste in een kleine palette bij elkaar! Stroke of midnight komt mij bekend voor, maar kan ook best nieuw zijn, het is een prachtige zwart/bordeaux kleur met shimmers, ook mooi als eyeliner.

Naast het mooie oogschaduwpalette is mijn oog zeker ook gevallen op de poeders, de beautypowder ziet er goed uit, maar ik heb ook begrepen dat veel mensen nieuwsgierig zijn naar het Iridescent pressed powder, wat is dat nu precies? Deze poeders heeft MAC al heel lang in hun assortiment, al voordat andere merken ook nog maar een glanzend poeder in hun assortiment hadden! Het zijn glanzend poeders in een compact, je gebruikt ze dus om plaatselijk een lichte gekleurde glans aan te brengen, al gaat het dus meer om de glans en glitters dan om de kleur.

Iridescent pressed powder Coup d'chic EUR 27,50 - shimmery gold-peach

Op mijn swatch zie je dat de poeder een mooie, vrij warme gouden glow geeft, een mooie kleur om aan te brengen op mijn wangen voor wat extra glans! Het poeder is wel iets minder glad dan ik fijn vind, je voelt de glitters wel een beetje zitten op de huid (bij de swatch dan, dan is de kleur extra geconcentreerd).

swatch Coup d'chic

het effect met Coup d'chic, niet al te opvallend moet ik zeggen, ik heb de poeder aangebracht met een 187 kwast en dan komt de glans niet zo tot zijn recht, je kunt het effect wel goed opbouwen en dat is ook wel fijn. Hou er wel rekening mee dat er wat losse glitters naar beneden kunnen dwarrelen. Op zich is de kleur en glans mooi, maar zelf vind ik de textuur van deze poeders toch iets minder fijn, tijd voor een update MAC!

Het laatste product dat ik kan laten zien is de fascinerende Studio eye gloss in de kleur Lightly Tauped, een superglossy topcoat die je gebruikt op en rond het oog. Glans in overvloed, maar eerlijk gezegd wel een behoorlijk plakkerige bedoeling....ik ben echt geen fan!

Ik begrijp het product en het effect is geweldig tijdens een fotoshoot of catwalkrondje, maar eerlijk gezegd is het niet echt een fijn product om de hele dag te dragen. Dat hoeft natuurlijk ook niet, de Studio Eye Gloss (EUR 25,00) is alleen voor bijzondere make-up gelegenheden, zoals misschien een bal met een prins? Anyway, geen slecht product, alleen niet iets wat ik zou gebruiken. De kleur is wel fascinerend mooi!

MAC Studio Eye Gloss Lightly Tauped

swatch Studio Eye Gloss Lightly Tauped

Nog even een compleet overzichtje, naast de oogschaduws, lipstick en de irisdescent pressed powder heb ik ook een bronzer van Tom Ford gebruikt voor wat extra kleur. De foundation die ik draag is de Infallible 24H matte van L'Oréal, voor mij persoonlijk wat te mat, ik gebruik liever iets meer glans, dit maakt de look te dof. De oogschaduws heb ik inmiddels als heel vaak gebruikt, dat is dan ook zeker mijn aanrader, maar de lipsticks zijn ook prachtig als je daar naar zoekt, lekker fris voor in de lente!

 

De MAC Disney Cinderella collectie zal vanaf 14 maart 2015 in de MAC stores te koop zijn, maar vanaf 5 maart 2015 is de collectie al online te koop (via www.maccosmetics.nl) als het goed is (data zijn altijd onder voorbehoud). Persoonlijk zou ik het oogschaduwpalette echt aanbevelen, dat is de topper, zelf ben ik iets minder enthousiast over de Coup d'chic, maar ik vind de kleuren daarentegen wel weer prachtig!

 

Wat vind jij het mooiste product uit deze collectie? Heb je al iets op het oog om te bestellen of te gaan kopen in maart?

Deel dit artikel
Back to top