Blogs & Editorial

Editorial - too good to be true

De afgelopen weken kreeg ik weer heel wat mailtjes in mijn inbox waarin ik om advies gevraagd werd over een aantal Marktplaats advertenties waarin make-up werd aangeboden. Urban Decay Naked palettes voor EUR 25,00 per stuk (nieuw in de doos), MAC lipsticks 4+1 gratis voor EUR 30,00 en een kwastenset voor een prikkie....te mooi om waar te zijn! En dat is het precies, het is te mooi om waar te zijn, too good to be true en dus is het niet waar, het is allemaal nep en ik kan er zo boos om worden!

 

Al jarenlang kan ik me er echt over opwinden, al de nep producten die worden aangeboden, ik vind het zo enorm walgelijk! Het liefst rapporteer ik iedere verkoper op Ebay of Marktplaats die ze verkopen, maar er is geen stoppen aan, het aanbod is overweldigend! Verdwijnt de ene verkoper, dan "popt" er zo weer een paar nieuwe op, allemaal met een "winkeltje" vol met de meest bizarre nep producten! Echt...ik zie zoveel lelijks voorbij komen, dan lijkt het niet eens op het origineel, zelfs een kind van een paar jaar oud ziet dat het niet echt is. Toch trappen er toch nog altijd mensen in....hoe het komt, weet ik niet, maar het gebeurt!

Nee, "Miranda" van Marktplaats, dit is geen 34-delige kwastenset van MAC, maar een verzameling flutkwasten voorzien van een MAC logo rechtstreeks uit China, compleet nep dus.

 

Maar soms zien de producten er bedriegelijk echt uit of gebruiken ze foto's van anderen (o.a. van mij en andere bloggers) om de potentiële verkopers te overtuigen. "Kijk eens wat een mooi palette! Dat wil je toch hebben?" Bah...ik vind het echt zo vervelend om te zien en ik vind het natuurlijk helemaal vervelend voor degene die weleens iets hebben gekocht dat nep bleek te zijn. Maar het is ook niet zo fijn voor de mensen met goede bedoelingen die eens iets willen verkopen op Ebay of Marktplaats...het is gewoon heel stom!

En nee, van Lady Gaga's Viva Glam zijn er geen 18 verschillende uitgebracht, ook vreselijk nep dus....

 

Maar aan de andere kant, een beetje vooronderzoek doen is natuurlijk nooit een slecht idee en als je iets van een (voor jou) onbekende koopt, dan wil je toch wel zeker zijn dat het betrouwbaar is? Google eens wat rond, doe wat navraag hier en daar en als je twijfelt doe het dan niet! Oh ja, mensen die zeggen dat het ze niets uitmaakt...wist je dat bedrijven die nep make-up produceren ook in verband worden gebracht met kinderarbeid en terrorisme? Tenslotte deugen dat soort bedrijven echt niet, misschien ook weleens iets om bij na te denken?

 

Overdrijf ik? Het is tenslotte maar make-up.....hoe dan ook, ik hoop toch dat het ooit een keer echt gaat verdwijnen, maar ik vrees het ergste. Nog één ding...als je ooit een nep product hebt gekocht, dan verkoop je het natuurlijk niet door hè?

 

Fijne week allemaal, zonder nep make-up als het even kan!

 

XXX

Debbie

Deel dit artikel
Back to top