Reviews

MAC Toledo collectie - review, swatches en look

Ik hou van uitgebreide make-up collecties, zoals de MAC Toledo collectie met de geweldige zwart-wit verpakkingen ontworpen door het fashioncouple Isabel en Ruben Toledo! De collectie zal half maart te koop zijn bij de MAC stores in Den Haag en Amsterdam, maar zal al eerder online te koop zijn (als het goed is). Natuurlijk heb ik wat producten getest en de must-have is (zoals ik al verwacht had) de Blush ombre....zooooo mooi!

De complete collectie is voorzien van een speciale verpakking, zowel de omdoosjes als de verpakkingen zelf hebben een Toledo touch, mooie tekeningen in zwart en rood op een witte ondergrond, super om te zien! En natuurlijk behoorlijk toepasselijk met de ogen met mooie wimpers en rode lippen, die komen zeker terug in de collectie!

Ik vertelde het al even, de Blush ombre in ripe Peach is echt zo mooi, echt één van de mooiste blushes die MAC ooit heeft uitgebracht, dat is zeker de musthave van de collectie (samen met de andere twee kleuren). Maar ook de rest van de collectie mag er zijn!

Blush Ombre Ripe Peach EUR 27,50

de blush heeft een ombre kleur en lijkt inderdaad wat op een perzik, die combineert ook oranje en roze in één vrucht, de bovenste kleur is heel licht oranje en onderaan is het een hard roze tint, samen maakt het zo'n mooie zonnige kleur

swatches Ripe peach, links de kleuren apart en rechts de kleur gecombineerd, er zitten fijne shimmers in de blush, die maken de kleur nog levendiger

zonder blush

en met blush, de zon begon net te schijnen dus is het licht net iets warmer, maar geloof me, de kleur is geweldig!

lipsticks Tenor voice & Sin EUR 20,50 - ik hoop dat de kleur van de rode lipstick klopt, op de versie die ik heb staan nl. nog de working name (True red) en ik denk dat die overeenkomt met Tenor Voice. De lipsticks hebben allebei een matte finish en voelen wel wat droog aan op de lippen, ze brengen ook wat stroef aan maar blijven wel heel goed zitten.

swatches Tenor Voice & Sin

MAC lipstick Tenor Voice - een vrij koele, matte rood die een tikje droog aanvoelt en in het begin lastig opbrengt, maar als hij eenmaal zit, dan blijft de kleur perfect zitten!

lipglasses Oxblood & Victoriana EUR 18,50 - mooie, cremige lipglasses met een prima pigmentatie en dekking, in de twee kleuren die ik heb getest zitten geen shimmers, beide kleuren maken de lippen mooi glad.

swatches Oxblood & Tenor voice

MAC lipglass Oxblood - een mooie, warme nude-roze tint die ik niet bepaald associeer met de naam...als ik aan oxblood denk, dan denk ik aan donkerrood, bijna bordeaux?

Violetwink eyeshadow palette EUR 42,00 - 6 glanzende oogschaduws (met uitzondering van de donkere matte) die vrij koel van tint zijn, voor mijn huidskleur vind ik dat niet zo heel mooi, maar het kan natuurlijk wel. De oogschaduws zijn allemaal zacht van textuur, niet kruimelig en hechten goed aan de huid, de lichtste kleuren lijken op de swatches wel erg op elkaar, pas bij het aanbrengen van meerdere laagjes zie je de verschillen beter.

v.l.n.r. Sweet Allure, French Clay & Tendersmoke

v.l.n.r. Stars 'n rockets, Frizzyplum & Overnight

Ik heb eigenlijk alleen de drie lichtste kleuren uit het palette gebruikt voor deze look, samen met de Pearlglide intense eyeliner en de mascara, door meerdere laagjes Tendersmoke wordt de look langzaam wat donkerder.

Pearlglide intense eyeliner Petrol blue EUR 17,50 - ik ben groot fan van deze zachte oogpotloden met glitters, al jaren gebruik ik ze heel graag en ze blijven super zitten. De glitters zijn ook veilig te gebruiken in het oog, je voelt ze niet zitten en geeft het oogpotlood net wat meer "leven". Ik heb door de jaren heen heel wat kleuren "gespaard" en gebruik ze eigenlijk nog steeds heel graag!

Modern twist lash Caligraphy EUR 24,50 - dit was de grootste verrassing van de collectie, een heel fijne mascara in een prachtige nachtblauwe kleur met glitters, zo mooi! Die glitters hechten trouwens goed aan de wimpers!

wat een apart borsteltje! Maar het werkt prima, mijn wimpers zijn mooi gekleurd, bleven gesepareerd en kregen vooral wat meer lengte!

links Pearlglide intense eyeliner Petrol Blue en rechts de Modern Twist Lash mascara Caligraphy

hier kun je de kleur en glitters van de mascara nog even goed zien! 

De combinatie van produdcten die ik heb gebruikt vind ik zelf iets minder goed bij elkaar passen, voor mijn gevoel past de warme kleur blush minder goed bij de koele ooglook, maar dat is vooral een kwestie van voorkeur. Ik ben in elk geval heel tevreden over de Ripe Peach blush en als het mij lukt zal ik Kindergarten Red toch ook proberen kopen als de collectie online te koop is. Ook de mascara heeft mij enorm verrast, wat een mooie kleur en vooral de glitters zijn prachtig, een aanrader! En als je nog zoekt naar fijne oogpotloden met een intense kleur, dan zijn de Pearlglide eyeliners echt fijn.

 

Wil je de producten kopen? Zorg dan dat je 5 maart 2015 de online shop van MAC in de gaten houdt (datum altijd onder voorbehoud) omdat dan de collecties van maart 2015 online komen, als het goed is. Ik verwacht dat de producten snel uitverkocht zullen zijn, zeker de lipsticks en blushes, maar wie weet lukt het je! En anders kun je vanaf 7 maart 2015 terecht bij de MAC stores in Den Haag en Amsterdam en de counters bij De Bijenkorf en Douglas.

 

Wat vind jij van de blush? Een musthave of toch niet? 

Deel dit artikel
Back to top