Reviews

Les Intemporels de Chanel collectie - swatches, review en look

In 1955 creëerde Gabrielle Chanel de eerste 2.55 tas, 60 jaar later is dit model nog steeds heel populair en kun je toch wel zeggen dat het de meest iconische tas is van de afgelopen eeuw. Ieder seizoen brengt Chanel nieuwe Chanel 2.55 tassen uit in nieuwe materialen, passend bij de trends van dat moment, zo komt de tas de tijd zeker door. Om te vieren dat de Chanel 2.55 tas 60 jaar is geworden, heeft Chanel een limited edition collectie uitgebracht : Les Intemporels de Chanel. Kijk je even mee naar mijn review?

 

De Chanel 2.55 tas wordt vrijwel helemaal met de hand gemaakt en het duurt dan ook zeker 180 uur voordat een nieuwe medewerker van Chanel exact weet hoe je zo'n tas moet maken. Daarna duurt het per tas ook zeker 180 minuten voordat er één klaar is, afhankelijk van het type en de stoffen en leersoorten waarvan deze gemaakt is, vrijwel alles is nog handwerk.

Les Intemporels de Chanel is een mini collectie die geïnspireerd is door de jarige Chanel 2.55 tas, je vindt de twee producten exclusief bij De Bijenkorf in Amsterdam. 

In de collectie vind je een metallic zilveren nagellak, Intemporel (EUR 22,50), die natuurlijk onmiddelijk doet denken aan de metalen ketting waarvan het hengsel van de Chanel 2.55 tas is gemaakt.

Maar ook het oogschaduwpalette is voorzien van schakels als het hengsel van de 2.55 tas, de kleuren lijken perfect gekozen bij de tas op de foto hierboven, maar volgens mij is het gewoon toeval. Het palette, L'Intemporel de Chanel bevat 5 oogschaduws (totaal 7 gram) en de kleuren goud, donkergroen, zwart, paars en zilver/wit en kost EUR 58,00.

L'Intemporel de Chanel EUR 58,00 - de kleuren vind ik persoonlijk niet echt goed bij elkaar passen, ik zou ze zeker niet allemaal bij elkaar combineren, al mag dat natuurlijk wel. Nee, ik zou zelf kiezen voor of een groen/zwarte look of een paars/zwarte, aangevuld met de lichtere tinten. De oogschaduws zijn eigenlijk niet zo fijn in gebruik, ze zijn nogal los geperst en daardoor komt er wel snel poeder los, maar die poeder is helemaal niet zo gepigmenteerd, ik vind ze een beetje droog.

swatches L'Intemporel de Chanel, licht vochtig aangebracht omdat de poeders niet zo heel goed hechten aan de huid als je deze droog, met de applicator aanbrengt. 

Ik heb behoorlijk moeite moeten doen om een beetje mooie look te maken, de kleuren brengen niet zo fijn aan en blenden niet prettig, ze zijn nogal droog en vloeien zo niet mooi in elkaar over. Ik heb in de binnenste ooghoek de gouden kleur aangebracht, maar eerlijk gezegd lijkt die eerder wit/zilver dan goud, gek eigenlijk. Ik heb verder de paarse en zwarte kleur aangebracht, de zwarte over de paars heen en die dan alleen in de buitenste ooghoek en onder het oog. Onder mijn wenkbrauw heb ik de highlighter van Charlotte Tilbury aangebracht, mijn mascara is Le Volume de Chanel (die bijna op is en dus wat licht is uitgepakt)

Chanel Le Vernis Intemporel (EUR 22,50) is een zilverkleurige, metallic nagellak met een vrij spiegelende finish, de lak dekt in één laagje, droogt niet zo heel snel en is wat streepgevoelig, het aanbrengen moet je echt even zorgvuldig doen. De nagellak beschadigt zonder topcoat vrij snel, die moet je dus echt dragen als je deze Intemporel langer wilt dragen dan 1 of 2 dagen. De kleur is natuurlijk apart, maar echt uniek ook weer niet, door de jaren heen hebben veel merken zo'n nagellak in hun assortiment gehad.

Mijn look met het L'Intemporel de Chanel palette, ik draag de Lancome Miracle Cushion foundation, de Charlotte Tilbury Bronze & Glow, Chanel Rouge Coco Mademoiselle en MAC MSF Light Flush (vintage).

 

Les Intemporels de Chanel collectie is zeer gelimiteerd en exclusief te koop bij De Bijenkorf in Amsterdam, ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet zeker weet of de producten nog te koop zijn. Ik had deze producten eigenlijk al eerder moeten ontvangen, maar het pakketje was zoek geraakt en dus loop ik met dit artikel een klein beetje achter de feiten aan. Jammer natuurlijk, volgende keer beter! En zo denk ik eerlijk gezegd ook over deze mini-collectie, ik vind het geen echte topproducten, eigenlijk had ik wel iets beters verwacht om de verjaardag van zo'n iconische tas te vieren...deze producten vielen mij een beetje tegen.

Zou jij ooit nog een Chanel 2.55 tas willen hebben? Ik twijfel al jaren, maar ben telkens niet overtuigd, ik vind de tas voor mij net iets te klassiek, de Boy daarentegen vind ik dan wel weer leuk!

Deel dit artikel
Back to top