Reviews

MAC Bao Bao Wan collectie - swatches, review en look

Hebben jullie onlangs het artikel over de MAC Bao Bao Wan collectie langs zien komen? Een exclusieve collectie die gemaakt is in samenwerking met juwelenontwerpster Bao Bao Wang met vooral glanzende producten, perfect passend bij haar juwelen. De collectie zal exclusief online te koop zijn (als het goed is vanaf morgen 5 maart) en daarom vind ik het wel zo fijn dat ik een aantal producten kan laten zien in deze review, kijk je mee?

De Bao Bao Wan collectie heeft een speciale verpakking, heel donkergrijs met wat textuur gecombineerd met mooie bronstinten! In de verpakkingen vind je matte lipsticks, zeer glanzend oogschaduws en een bijzondere blush/bronzer/highlighter, maar er zijn ook mooie nagellakjes te vinden in de collectie, helaas kan ik die dit keer niet laten zien.

Veluxe Pearlfusion eye Bao Bao's juwels EUR 42,00

In het palette vind je 5 streepjes oogschaduw, allemaal behoorlijk glanzend en over het algemeen goed gepigmenteerd! MAC heeft alweer een tijdje de Veluxe Pearlfusion eyeshadows in het assortiment, ze geven mooie kleur en glans af, maar hebben we wat last van "fall-out". De oogschaduws zijn vrij zacht, waardoor je er makkelijk mee knoeit, maar aan de andere kant hechten ze wel goed aan de huid en blijven ze mooi zitten, de kleuren blenden fijn! Natuurlijk moet je er wel van houden, ze zijn namelijk nogal glitterig!

Mooi zo van dichtbij! Hou er wel rekening mee dat de smalste streepjes wat lastiger zijn om op te brengen, gebruik het liefst een kleiner kwastje omdat je anders niet zo makkelijk tussen de streepjes kan komen.

swatches Veluxe Pearlfusion eyeshadow Bao Bao's juwels - de lichtste, witte kleur is vrijwel transparant en heeft alleen glitters, de andere kleuren zijn lekker romig en geven een prachtige glans, ze zijn op zich fijn om mee te werken, maar reken wel op glitters op je wangen!

Mijn look met vier kleuren uit het palette, gecombineerd met MAC Ricepaper onder mijn wenkbrauwen en MAC Fluidline in Blacktrack rond mijn oog.

Beauty Powder Summer Opal EUR 27,00 (onder voorbehoud)

Dit is een product dat er mooi uitziet, maar waar ik een beetje van in de war raak...is het een beauty powder die je over het hele gezicht aanbrengt? Is het een bronzer? Een blush misschien? Of toch een highlighter? Eigenlijk kun je op alle vragen ja antwoorden, je kunt het Summer Opal op alle manier die ik noem gebruiken, net wat je zelf mooi vindt. De poeder geeft een prachtige glow op de huid, de kleur is niet al te heftig (al ligt het natuurlijk aan je huidskleur) en de poeder verdeelt fijn. Ik heb het op mijn wangen gebruik, een soort combinatie van bronzer en blush, ik hou wel van dit effect!

swatch Beauty Powder Summer Opal

de poeder is niet al te gepigmenteerd en geeft vooral een warme glans af, zonder opvallende glitters, het ziet er zacht en fluweelachtig uit, ik vind het een mooi effect!

De lipsticks uit deze collectie zijn volgens mij het meest gezicht, vooral de paarse Lavender Jade...maar die heb ik niet om te laten zien. Nu vind ik dat persoonlijk niet zo'n ramp, want paarse lipstick staat mij echt niet! Ik heb wel twee andere kleuren om te laten zien, de oranje matte lipstick Forbidden Sunrise en de roze Burmese Pink.

MAC Forbidden Sunrise & Burmese Pink lipstick EUR 20,50 per stuk

swatches Forbidden Sunrise & Burmese Pink

Forbidden Sunrise is een echt oranje lipstick met een semi-matte finish, een behoorlijk gewaagde kleur omdat oranje lipstick tanden echt geler laat lijken, persoonlijk hou ik daar niet zo van. Maar een oranje lipstick kan wel geweldig staan bij een donkere huid en juist weer echt geen topcombinatie zijn met een hele lichte huid, een kwestie van proberen dus. De lipstick is vrij romig voor een matte lipstick en ook de finish vind ik niet erg mat, de kleur is prima qua pigmentatie en dekking en brengt gewoon prettig op, mijn lippen voelen niet droog aan.

Burmese Pink is een mooie, dekkende koraalroze lipstick met een matte finish die toch nog wat glans heeft, de kleur is lekker zomers en fris! De lipstick is iets droger qua structuur dan de oranje Forbidden Sunrise en daardoor brengt hij niet altijd even makkelijk aan bij de randjes, je moet iets zorgvuldiger werken dus. Beide lipsticks hebben de neiging om in de lijntjes van de lippen te gaan zitten, met wat wrijven is dat effect weg, maar zelf vind ik het nooit echt fijn dat dit gebeurt. De kleur is echt wel mooi en fijn voor de lente, mijn lippen voelen niet droog en de kleur blijft best lang zitten.

 

Het Veluxe Pearlfusion palette is echt heel mooi, zeker als je houdt van glanzende oogschaduws in bronzen en gouden tinten, ik zou het op zich zeker aanraden omdat de pigmentatie en glans echt prachtig zijn. Wel moet je even uitkijken met het aanbrengen, het vergt wat geduld en glitters wegpoetsen, dat is toch minder fijn!

De Beauty Powder is een handig alles in één poeder dat voor veel doelen geschikt is, eigenlijk is dat wel erg fijn! Voor een lichte huid kan de kleur prima als bronzer fungeren, maar ook als redelijk subtiele highlighter kan de Summer Opal goed en als je eens niet teveel kleur maar wel glans op de wangen wilt, dan is het ook een mooie poeder. Kortom, zeker een aanrader! En de lipsticks zijn ook prima, als je zo'n kleurtje zoekt.

 

De MAC Bao Bao Wan collectie zal, als het goed is, vanaf morgen online te koop zijn op www.maccosmetics.nl en vanaf 26 maart 2015 bij de MAC stores in Amsterdam en Den Haag, zie jij tussen de producten iets wat je zou willen bestellen?

Deel dit artikel
Back to top