Reviews

Sisley Phyto 4 ombres & nieuwe Phyto Lip Twist kleuren

Sisley heeft nieuwe oogschaduwpalette's : Phyto 4 ombres, je hebt de mooie Dream misschien al voorbij zien komen in het beautynieuws van een tijdje geleden? Ze zijn prachtig om te zien met de mooie kleurencombinaties, bijzondere uiterlijk in de vorm van een "S" en speciale print! Maar ze zijn ook behoorlijk prijzig, zijn ze dat wel waard? Ik heb er twee getest en deel graag foto's en mijn mening, samen met swatches van nieuwe kleuren van de Phyto Lip twist lipbalms. Kijk je mee?

Nieuw in het Sisley assortiment, Phyto 4 ombres, oogschaduwpalettes met vier kleuren!

De verpakking van de Sisley Phyto 4 Ombres is behoorlijk opvallend, ze hebben nl. een zwart-wit geruite print, lekker fris en hip! Ik hou er wel van!

En ze passen natuurlijk perfect bij de Phyto Lip Twist lipbalms, de verpakkingen worden steeds mooier en leuker bij Sisley.

Bij de oogschaduwpalettes vind je een kleine uitleg hoe je de oogschaduws het beste kunt gebruiken, dat is niets nieuws hoor, dat doet eigenlijk ieder merk wel. Nu ben je natuurlijk altijd vrij om de oogschaduws aan te brengen, tenslotte hoeft de aangegeven methode niet persé het beste te staan bij jou. Maar het is wel handig!

Er zijn momenteel nog maar twee Phyto 4 Ombres oogschaduwpalettes te koop, de vrij neutrale Dream en de intensere Mystery. De oogschaduws zijn op eerste gezicht cremig om te zien, maar op de huid transfomeert de fluwelige, cremige textuur toch weer in een poeder. Micropigmenten geven de oogschaduws een behoorlijke glans, maar ook met de pigmentatie is helemaal niets mis, die is behoorlijk indrukwekkend.

 

Sisley zou Sisley niet zijn als ze geen hoogstaande, verzorgende ingrediënten verwerken in hun producten en dat is bij deze oogschaduws ook het geval, ze bevatten bijvoorbeeld groene thee, camelia en witte lelie dat zacht is voor de tere oogleden. In het doosje vind je ook een spiegeltje en een sponsapplicator, in totaal zit er 3,4 gram oogschaduw in het doosje, niet zo bijzonder veel dus.

Sisley Phyto 4 Ombres 01 Dream EUR 69,00 

swatches Sisley Phyto 4 Ombres 01 Dream EUR 69,00 

Mijn look met het Dream palette, ik heb de oogschaduws met het bijgeleverde sponsapplicatortje aangebracht, dat gaat nog helemaal niet zo lekker, ik geef daarom echt de voorkeur een fijne oogschaduwkwasten, die zijn ook fijner om te blenden. De twee donkere kleuren zijn heel gepigmenteerd, je hebt dus maar een klein beetje nodig om de look wat donker te maken, blenden gaat heel makkelijk maar de donkere kleuren geven ook wel wat fall out omdat de oogschaduws wat aan de losse kant zijn.

Sisley Phyto 4 Ombres 02 Mystery EUR 69,00 

swatches Sisley Phyto 4 Ombres 02 Mystery EUR 69,00 

 

De oogschaduws zijn zoals je kunt zien echt prima gepigmenteerd, ze geven moeiteloos kleur af en hechten goed aan de huid. Ze blijven ook prima zitten (ik gebruik wel een oogschaduwbasis) en gaan niet ophopen in de lijntjes, so far so good! Maar zoals je kunt zien zijn de oogschaduws ook behoorlijk glanzend, daar moet je natuurlijk wel van houden! Ik vind ze op zich prima, maar ik vind het altijd iets fijner als er in een palette als dit toch een iets mattere kleur zit. De print op de oogschaduws is trouwens wel na één keer gebruiken helemaal weg, de oogschaduws zijn niet zo stevig geperst en laten snel los in het palette, het wordt dus snel een beetje poederig allemaal!

Er zijn ook een aantal nieuwe kleuren van de bekende Sisley Phyto Lip Twist tinted lip balms. Dat zijn getinte lipbalms in potloodvorm die je simpelweg omhoogdraait als ze op dreigen te raken. Ze geven een transparante kleur op de lippen met een mooie glans en verzorgen de lippen goed door plantaardige ingrediënten als squalane. 

v.l.n.r. Sisley Phyto Lip Twist Coral, Candy en Chestnut

v.l.n.r. Sisley Phyto Lip Twist Coral, Candy en Chestnut

Sisley Phyto Lip Twist Coral

Sisley Phyto Lip Twist Candy

Sisley Phyto Lip Twist Chestnut

De Sisley Phyto Lip Twist tinted balms brengen moeiteloos op, de kleur is redelijk zichtbaar maar niet echt dekkend te noemen en ze geven een mooie, natuurlijk glans. Ze plakken niet, maar de kleur geeft wel iets af op een glas of kopje, de formule voelt fijn aan op de lippen en verzorgt ze prima gedurende de dag. Ik vind niet dat ze heel lang houdbaar zijn, je moet ze echt wel even bijwerken na een maaltijd of een paar uurtjes, maar dat is prima voor zo'n product natuurlijk. Ze zijn natuurlijk niet heel goedkoop, je betaalt EUR 35,95 voor een Phyto Lip Twist.

 

De nieuwe Phyto 4 Ombres oogschaduwpalettes van Sisley zijn echt mooi, maar zoals ik al liet zijn, zijn ze wel erg glanzend en daar moet je van houden. Ik vind ze zelf fijn, maar eerlijk gezegd een tikje aan de dure kant, zeker als je ze vergelijkt met oogschaduws van andere merken. Maar goed, dat kun je natuurlijk zelf bepalen, klein nadeel is het assortiment, twee kleurencombinaties is niet erg veel. De Phyto Lip Twist tinted balms zijn fijn, maar de kleuren niet zo heel spannend, Candy is misschien nog de leukste voor dit voorjaar!

 

Ben jij fan van de make-up van Sisley? Of hou je meer van hun huidverzorging? Je vindt de producten o.a. bij Douglas, de producten uit deze review zijn nu al te koop!

Deel dit artikel
Back to top