Inspiratie & Tutorials

Look of the day met Yves Saint Laurent Couture variation eyes & Fuchsia lips

Vandaag een combinatie artikel, een korte review en een look of the day, waarom niet? Vorige week kreeg ik het Yves Saint Laurent Couture variation 10-color eye palette Tuxedo binnen, een palette met 10 oogschaduws die perfect zijn om een smoky eye in verschillende tinten mee te maken. Vandaag was een prima dag om het eens te gaan gebruiken en het resultaat deel ik graag met je, misschien leuk ter inspiratie?

Ik twijfelde nog over mijn lipkleur, maar ik heb voor de foto's de fel roze Fuschia Tourbilon gebruikt, uiteindelijk ben ik voor iets subtielers gegaan omdat ik vanmiddag nog weg moest. Op zich kon dat natuurlijk ook wel met felroze lipstick, maar ik vond het een beetje too much voor overdag.

Dit zijn de producten die ik heb gebruikt :

  • Yves Saint Laurent Couture Variation 10-color eye palette Tuxedo EUR 68,90
  • Yves Saint Laurent Blush Volupté heart of light powder blush nr. 1 Singuliere EUR 47,95
  • Yves Saint Laurent Couture eye primer 2 medium EUR 30,95
  • Yves Saint Laurent Rouge Volpute nr. 31 Fuchsia Storm EUR 34,95

Yves Saint Laurent Couture Variation 10-color eye palette Tuxedo EUR 68,90 - een palette met 10 oogschaduws om een donkere, feestelijke ooglook te maken. De oogschaduws hebben verschillende finishes maar het merendeel is glanzend met vrij losse glitters (kans op fall out). In het palette zit 6,5 gram oogschaduw, dat is relatief weinig als je het vergelijkt met andere palettes van dit formaat. 

Het palette is lang en rechthoekig van vorm, er zit over de hele breedte een handige spiegel en je krijgt een een dubbelzijdig kwastje bij, met aan de ene kant een plat kwastje en aan de andere kant een blending kwastje. Dat is trouwens een prima kwast en echt goed te gebruiken i.c.m. de oogschaduws.

de kleuren zijn lekker gevarieerd, al zijn ze wat aan de koele kant. Je kunt met de oogschaduws verschillende smoky looks maken, bijvoorbeeld een standaard grijs/zwarte smoky eye maar zeker ook een mooie donkerblauwe of donkerpaarse look. Als je houdt van donkere ooglooks, dan is dit zeker een mooi palette om aan te schaffen

swatches Yves Saint Laurent Couture Variation 10-color eye palette Tuxedo deel 1

swatches Yves Saint Laurent Couture Variation 10-color eye palette Tuxedo deel 2

Een close-up van mijn look, ik heb als eerste een lijntje Fluidline uitgeblend als basis, daaroverheen heb ik de glanzende donkerpaarse oogschaduw aangebracht aan de buitenkant van het ooglid, het binnenste deel heb ik vrij gelaten. In de arcadeboog heb ik lichtere paarse kleur aangebracht en die geblend met wat glanzend taupe. Ik heb de buitenste ooghoek iets donkerder gemaakt met de zwarte kleur en de lichtste kleur gebruikt onder mijn wenkbrauwen en in de binnenste ooghoek.

 

De oogschaduws zijn mooi gepigmenteerd, laten zich makkelijk opbrengen en blenden, ze hechten vrij goed aan de huid, maar de fijne glitters laten wel los en zorgen voor fall out onder het oog en op mijn wangen. Dat vind ik iets minder fijn, al zijn het maar een paar verdwaalde glitters. Toch had ik liever meer satijnen oogschaduws in het palette gehad en had Yves Saint Laurent de glitters achterwege mogen laten.

Kennen jullie de romige Rouge Volupté lipsticks al? Deze lipstick voelen aan als een zijdezachte lipbalm maar zijn ook nog eens geweldig gepigmenteerd, ze glijden echt over je lippen bij het aanbrengen. Ik vind wel dat ze iets teveel afgeven aan mijn tanden en ook moet je ze even precies aanbrengen omdat ze vrij snel over de liplijn heen gaan, al kan een lippotlood dat natuurlijk verhelpen. Deze fuchsia tint is heerlijk, ik vind het mooi combineren met een iets donkere ooglook, het houdt de totale look best fris.

Yves Saint Laurent Rouge Volupté nr. 31 Fuchsia Storm EUR 34,95

Yves Saint Laurent Blush Volupté Heart of light powder blush nr. 1 Singuliere EUR 47,95 - een nieuwe blush van YSL, die zeer fijn en satijnzacht is, met een mooie, lichte roze/taupe tint die heel geschikt is voor verschillende huidstinten. Ik ben best getint en hieronder kun je zien dat de blush best goed te zien is maar ook op een lichte huid kan de blush prima. In het midden van de blush zit een soort highlighter die een tintje lichter is, het maakt de blush een tikje glanzender en dat staat heel mooi. Ik vind het een mooie blush die prima is voor een dagelijkse look, niet al te fel maar wel mooi en deze zorgt voor een gezonder glow.

swatch Yves Saint Laurent Blush Volupté Heart of light powder blush nr. 1

Nog even een foto van de totale look, mijn ogen zijn best donker en mijn lippen lekker fris en glanzend, ik heb niet al teveel highlighter opgebracht omdat mijn foundation al best glanzend is en de lipstick natuurlijk ook al, teveel glans hoeft ook weer niet. De blush is echt een aanrader, wat een mooie, natuurlijk en frisse kleur!

Het oogschaduw palette van Yves Saint Laurent is echt mooi, fijn in gebruik en vooral lekker gevarieerd! Vind je de kleuren toch wat te donker, dan is er ook een hele mooie "nude" variant! Als de pigmentatie net zo goed is, dan zal dat zeker ook een aanrader zijn. De nieuwe blushes zijn ook fijn, er is een mooie selectie kleuren, dus ga zeker even kijken bij de Yves Saint Laurent verkooppunten zoals De Bijenkorf, Douglas of ICI Paris XL. Ze blijven deel uitmaken van het vaste assortiment, die mooie palettes!

 

Wat vind jij van deze look? hoe combineer jij graag smoky eyes of een roze lipstick? Welke blush draag je er bijvoorbeeld bij?

Deel dit artikel
Back to top