Reviews

Bobbi Brown Hot collection - review, swatches & look

Wat een heerlijke zonnige dag was het vandaag, tijd voor een zonnig make-upje! De Hot collectie van Bobbi Brown kwam dus heel goed van pas, het combineert een nude oogschaduwpalette met heerlijk fel gekleurde producten voor wangen en lippen, helemaal hot! Natuurlijk heb ik een deel van de collectie getest en ik zeg het maar direct, de Cheek Palette's zijn de musthaves van deze collectie, samen met Art Sticks! Kijk je mee?

Bobbi Brown Hot collection

Bobbi Brown Hot Nudes eye palette, helaas door omstandigheden niet in Nederland te koop! 

In het palette vind je acht oogschaduws : Ivory, Smoke, Peach sugar, Cement, Nude petal, Bronzed beige, Nude glow en Blackest Brown, ze hebben verschillende finishes en in het palette krijg je in totaal 8,8 gram oogschaduw.

De buitenkant van het palette is vrij gewoontjes, maar de binnenkant ziet er behoorlijk "hot" uit door de felroze kleur, lekker knallend! Bij het palette krijg je een dubbelzijdig kwastje, één van echte haren en één van synthetische haren dat vooral handig is voor het aanbrengen van de donkerste kleur als eyeliner.

Eerlijk is eerlijk, het is geen heel bijzonder palette qua kleuren, het is zeker mooi en ook bruikbaar, maar misschien ook wel ietsje aan de saaie kant. Ik kan me zo voorstellen dat je als Bobbi Brown fan wel een soortgelijk palette hebt gekocht, toch zijn de meeste kleuren wel uniek volgens mij. 

De pigmentatie van de oogschaduws is op zich prima, de kleuren zien er op de huid eigenlijk exact zo uit als in het palette, uiteraard zijn het geen knalkleuren maar dat was ook niet te verwachten natuurlijk. Ivory en Blackest Brown zijn een tikje aan de stugge kant, die zijn ook het meest mat van alle oogschaduws, blenden gaat dus iets lastiger, maar aan de andere kant is de pigmentatie zeker prima.

swatches Ivory, Smoke, Peach sugar en Cement 

swatches  Nude petal, Bronzed beige, Nude glow en Blackest Brown

Mijn look van vandaag met Nude petal, Bronzed beige, Nude glow, Blackest brown en Ivory, gecombineerd met een zwarte eyeliner van Chanel en de Rollerlash van Benefit. Ik vind het een prima look, maar het blijft natuurlijk wel een beetje simpel, al hou ik wel van de mooie glans van Bronzed beige en Nude glow!

Calypso Cheek Palette EUR 49,00 - een palette met twee blushes (Pretty Coral en Coral Sugar) en één highlighter (Calypso), die allemaal heel fijn gepigmenteerd zijn, lekker zacht en makkelijk aanbrengen, ze zijn echt behoorlijk fel en dus is voorzichtig opbouwen aan te raden! Ik vind Pretty Coral echt geweldig en Calypso combineert er prima mee, die zorgt voor net wat meer glans. Ik vind het fijn dat de Highlighter niet glitterend is, maar een zacht poeder is dat een mooie glans geeft zonder dat de glitters overal heen dwarrelen, prima kwaliteit!

swatches Pretty coral blush, Calypso Highlight en Coral Sugar blush

Art Stick Hot pink EUR 27,00 - een mega lipppotlood dat zeer gepigmenteerd is, een vrij droge textuur heeft maar toch prettig aanvoelt op de lippen en een mooie matte finish geeft. De kleur is heel knallend en houdt heel lang, ik vind het ook mooi als je de kleur als een waas aanbrengt. Breng daarvoor de lippotlood alleen in het midden aan en vaag de kleur uit over de rest van de lippen, door de matte finish oogt dat heel mooi! Let wel op dat je de Art Stick zelf moet slijpen, je krijgt een slijper bij aankoop van een Art Stick!

Art Stick Hot pink

 

Sheer Lip Color EUR 26,00 - een lichtgewicht formule die een verzorgend effect combineert met kleur en glans, sommige kleuren zijn behoorlijk intens en anderen zijn juist wat meer sheer, kiezen is heus niet zo simpel! Ze voelen echt erg fijn aan op de lippen en ze blijven voor dit soort lipsticks nog best goed zitten, let wel op het aanbrengen...doordat ze zo romig zijn, kleur je sneller buiten de liplijn.

Sheer Lip color Orange, Lilac & Hollywood Red

swatches Sheer Lip color Orange, Lilac & Hollywood Red

Sheer Lip color Orange

Sheer Lip color Lilac 

Sheer Lip color Hollywood Red

Wat zijn ze verschillend!! Hollywood Red is echt heel dekkend, terwijl Orange echt behoorlijk sheer is, al komt er heus wel genoeg kleur vanaf. Ik vind het prima lipsticks voor in het voorjaar, waar het soms best allemaal weleens wat "lichter" mag qua make-up! Ik moet zelf nog even wennen aan de lila lipstick, maar als je die goed combineert met een basic ooglook en een passende warme roze blush, dan is het toch wel een leuk kleurtje! (zie ook mijn Instagram van gisteren)

 

Ik ben absoluut fan van het Cheek palette, sowieso is het heel fijn als je een combinatie van drie producten in één palette krijgt en de kwaliteit en kleur is ook nog eens top! Naast de Calypso zijn er nog twee kleurencombinaties te vinden bij de Bobbi Brown counters, echte aanraders. Hou je van matte lippen, dan zijn de Art Sticks zeker een aanrader, er is ook een Hot Berry en Hot Orange te koop bij deze collectie....helemaal hot!!!

hier heb ik de Hot Pink uitgevaagd, ook mooi toch?

Je vindt de Hot collectie van Bobbi Brown momenteel bij alle Bobbi Brown counters in De Bijenkorf en Douglas, in België kun je ook terecht bij Parfuma en Cosmeticary! Ik vind het zeker een mooie, behoorlijk zomerse make-up collectie en jij? Jammer dat het palette toch niet naar Nederland is gekomen, maar er komt snel weer wat leuks aan heb ik gehoord!

Deel dit artikel
Back to top