Inspiratie & Tutorials

15 dingen die je moet doen voor de lente begint

Heb jij al een beetje lentekriebels gekregen de laatste dagen? Ik heb er behoorlijk "last" van, zeker nu de zon lekker vaak schijnt en het best warm is zo nu en dan. Ik weet niet meer goed wat ik aan moet doen, de winterse dingen ben ik zat en ik moet nog erg wennen aan echte lente-outfits, maar ik ben natuurlijk wel helemaal lente klaar op beauty gebied? Ben jij dat ook? In dit artikel laat ik je 15 dingen zien die je "moet" doen voor de lente begint!

de Pantone kleuren voor lente 2015, dit zijn de trendkleuren die je veel ziet in make-up, mode en accessoires dit seizoen! Marsala zie je veel in make-up terug, een warme bruin-rode kleur die vooral de kleur in je gezicht goed ophaalt!

 

Spring cleaning

1. weg met dikke, dekkende, matte en stugge foundations, het is tijd voor een update van je foundation en poederroutine! Kies eens voor de nieuwe, lichtere foundations op waterbasis, je zult versteld zijn door de dekking en ze voelen zoveel frisser en luchtiger aan!

2.  stop donkere lipsticks maar even weg, bij de juiste look kunnen ze zeker nog wel, maar over het algemeen zullen fruitige, frissere tinten beter staan in de lente, het mag allemaal wat minder zwaar!

3. haal de highlighter en bronzer maar tevoorschijn, juist in de lente en zomer zijn beide producten onmisbaar! Een bronzer zorgt voor iets meer kleur op je (bleke) winterhuid en de highlighter voor wat extra glans op je wangen, mooi als de zon erop valt!

4. gebruik weer iedere dag een product met SPF (en stop er ook één in je tas) ook al moet je dat natuurlijk eigenlijk iedere dag doen, ik weet dat de meeste mensen dat in de winter toch niet doen, nu moet het echt weer! Je weet nl. nooit wanneer je lekker op een terrasje of op het strand terecht komt, het kan zomaar opeens mooi weer zijn, we wonen tenslotte wel in Nederland.

5. heftig contouren, doe dat maar niet overdag! Zonlicht is heerlijk, maar ook onverbiddelijk, je ziet alles en dus ook die bruine veeg die in kunstlicht, bij de juiste hoek voor een selfie, zo'n prachtige, geblende contourstreep is....zorg dus dat je dit in de lente allemaal wat lichter en luchtiger houdt. 

 

Get spring skin!

6. haal de silk-epil, ladyshave, wasstrips of scheerapparaat maar tevoorschijn, het is weer tijd om je benen mooi glad te maken...tenminste daar voel ik mij toch altijd wel het prettigste bij. Niets moet natuurlijk, zeker als je lichte, dunne haartjes hebt is ontharen echt niet nodig.

7. scrub een heel eind weg! Ik gebruik een paar keer per week een bodyscrub onder de douche, ik kan echt niet zonder en het zorgt ervoor dat mijn huid echt zachter en soepeler is, het is goed voor je! Vergeet ook je voeten niet, zo hou je ze toch wat gladder en zachter, maar pas wel op met uitglijden.

8. exfolieer de dode huidcellen goed weg met een exfolierend masker of andere soort peeling, zeker na de winter heeft je huid een soort wintervachtje en dus mag je best even goed exfoliëren. Doe het een paar weekjes achter elkaar regelmatig en je zult zien dat je huid lekker gaat stralen! vergeet niet de huid extra tegen de zon te beschermen als je regelmatig een exfoliant gebruikt!

9. wil je direct een tintje op de huid, kies dan eens voor een BB cream voor het lichaam, dan heb je ook geen kans op strepen of vlekken van een zelfbruiner. Het effect is ook lekker subtiel, maar wel mooi en fris! Er zijn ook varianten in een poeder of spray, ze werken echt wel goed en fijn!

10. Masseer de winter weg! Voel je de winter echt nog in je lijf? Heb je nog steeds een beetje last van een winterdipje? Met de zon van de laatste tijd moet dat er best uit gaan de komende dagen, maar soms heeft je lijf wat hulp nodig. Boek eens een dagje sauna of wellness resort of laat je lijf eens goed masseren of wat dacht je van een goede wandeling? Mag natuurlijk op het strand of in het bos, maar een park in de stad of een fijne winkelstraat mag ook, ook zo krijg je je vitamine D weer op peil en voel je je vast lekker fit!

 

 

Spring is in the (h)air!

 

11. ga naar de kapper voor een frisse coupe gewoon omdat het kan, nu je geen muts of sjaal meer draagt is het misschien weleens verstandig om te kijken of er nog wel een goed model in je haar zit? Ik heb pas gekozen voor een lange bob, nog steeds helemaal hip en oh zo praktisch, maar ook lang haar kan weleens een knipbeurt gebruiken zo na de winter, het schuren van de haren langs ruwe winterjassen zorgt sneller voor gespleten punten!

12. zoek een nieuwe kleurtje uit of fris je natuurlijke kleur eens op met een spoeling voor wat extra glans. Je kunt ook voor een speciaal haarmasker met een tintje kiezen, zo verzorg je het haar even extra en krijgt de kleur weer een mooie oppepper. Haar dat glanst in de zon is toch altijd veel mooier!

13. zomerhaar is los, luchtig en volumineus....vind ik dat! Niet is heerlijker dan je haren lekker te laten waaien in de lente wind en het mag ook best een beetje warrig en stoer ogen. Licht en luchtig haar, dat past bij de lente, dus zorg ik voor een volumeshampoo, root boost en een volume spray op de dagen nadat ik mijn haar heb gewassen!

14. geen muts meer op je hoofd en voelt dat kaal? Denk dan eens aan een hoed, voor de kou heb je de beanie of andere muts niet meer nodig, maar misschien mis je dan wel "iets" op je hoofd? Kies dan eens voor een leuke hoed in een lichte lentetint zoals pistache, lila, roze, beige of blauwe. Laat de vilten varianten liever liggen of kies in elk geval voor een dunne, meer floppy variant, anders oogt het alsnog zo winters. Ik vind het helemaal leuk!

15. haar om aan te snuffelen, dat krijg je als je een haarparfum gebruikt en tegenwoordig kun je die al van heel veel verschillende merken vinden, lekker hoor! Maar een droogshampoo of volumespray heeft vaak ook een verfrissend effect op het haar, het is een heel fijn product voor in de lente!

Natuurlijk kun je ook op andere vlakken eens de bezem door je winterse beautykast halen! Was bijvoorbeeld weer eens al je kwasten en haarborstels (ook degene die je niet zo vaak gebruikt), haal de frissere geurkaarsen maar weer uit de kast en kies fijne lichtere lenteparfums. Gooi oude, halflege producten die je echt niet meer gebruikt heb weg en check even de houdbaarheidsdatum van de producten van vorige zomer!

Zonnebrand van vorig jaar, die je mee op vakantie hebt genomen en waar nog een klein beetje inzit, kun je beter weggooien en vervangen door een nieuwe fles. Ben je moeder en zitten je kids op de basisschool of kinderopvang, haal een extra flesje in huis en geef het aan de juf! Ook op school moeten kinderen worden ingesmeerd en het zou fijn zijn als daar wat extra aandacht voor komt op school, misschien helpt die suggestie dan wel?

 

Geniet in elk geval van de komende weken, ik heb wel zin in de lente, jullie ook? Heb jij nog handige tips, deel ze gerust hieronder!

Deel dit artikel
Back to top