Reviews

Nieuwe huidverzorging lente 2015 met Nivea, REN, Shiseido en Karen van Ede

Wekelijks komen er bij mij pakketjes binnen met nieuwe huidverzorgingsproducten, van een interessant liftend serum tot een olie die perfect is voor de droge huid. In dit artikel laat ik jullie kort kennismaken met 3 (nieuwe) producten van Nivea, REN clean skincare, Shiseido en een interessant boek over de huid. Ik heb de producten kort getest en deel graag mijn eerste indruk met jullie, lees je even mee?

REN Clean skincare Instant firming beauty shot EUR 48,00 (pipetflacon 30 ml) 

"Een gel-serum dat de huid direct verstevigt, lift en voller maakt en deze er ongeloofelijk vol, steviger en jeugdiger laat uit zien. Een vloeibare matrix van supercharged hyaluronzuur voorziet de huid van verstevigende hydratatie en boost de elastine in de huid om deze over de langere termijn te verstevigen en remodelleren."

Dit is een heerlijk, fris, superhydraterend serum dat direct nadat je het op de schone huid hebt aangebracht zorgt voor een prachtige, gladde en volle huid. Heel fijne (droogte) lijntjes lijken direct te verdwijnen en wat achterblijft is een mooi glanzende huid die wat strakker en gladder aanvoelt. Ik geloof niet echt dat dit product de huid echt lift, maar wat er wel gebeurt is dat het ingrediënt pullalan werkt als een soort film op de huid, waardoor de huid steviger oogt en aanvoelt. Het effect is wel tijdelijk, maar toch heeft is de pullalan ook een anti-oxidant die goed is voor de huid. Als we op de ingrediëntenlijst kijken, dan zien we vooral veel hyaluronzuur en dat is ook het belangrijkste ingrediënt in dit serum.

De hyaluronzuur komt ook in onze huid voor en als we er een tekort aan hebben (een vochtarme huid) dan zal de huid droogtelijntjes laten zien, minder vol en vooral ook minder mooi ogen. Ook zorgt dit op de lange termijn voor een minder goed werkende huidbarriere en kunnen er meer problemen ontstaan, hou de huid dus altijd goed hydrateerd met bv hyaluronzuur!

Het is een fijn product, zowel in gebruik als qua ingrediënten, het effect is direct zichtbaar maar door de goede ingrediënten zul je ook op langere termijn zien dat de huid verbeterd, zeker als je last hebt van een vochtarme huid. Het serum is in principe voor ieder huidtype en voor iedere leeftijd geschikt!

Nivea Q10 plus anti-wrinkle Serum pearls EUR 16,97 (pompflacon 40 ml)

"De nieuwste aanwinst in de Nivea Q10plus anti-rimpel range is deze serum pearls, die je de hoogste dosering Q10 geeft. De zeer krachtige formule, verrijkt met hyaluronzeer heeft effectief resultaat tegen rimpels door ze direct minder zichtbaar te maken maar er ook voor te zorgen dat er minder nieuwe rimpels bij komen. Als je dit serum regelmatig gebruikt zal de huid zichtbaar zachter, gladder en jonger gaan ogen."

Ik ben niet zo heel erg bekend met de huidverzorging van Nivea en eerlijk gezegd heb ik het zelf nooit echt gebruikt, weleens natuurlijk, zeker om te testen maar daar is het eigenlijk altijd bij gebleven. Het wonderingrediënt van de Nivea Q10 range is het coenzyme Q10 ofwel ubiquinone (op de ingrediëntenlijst), een stof die aanwezig is in alle cellen in ons lichaam en o.a. zorgt voor bescherming van de cellen. Q10 zou een zeer gunstige werking hebben op de huid, het stimuleert de productie van collageen en herstelt UV schade, het is een anti-oxidant dat zeker een goede invloed heeft op de huid.

Goed, dat klinkt interessant en ik was dan ook benieuwd naar het serum met de bolletjes, in de test dan maar.....maar wacht....is dit een serum? Het ziet er eerder uit als een zeer romige, dikke creme en helemaal niet als een "normaal" serum! Uitsmeren kost dus iets meer moeite, maar de huid neemt het serum wel goed op, iets waar ik best verrast door was omdat het zo'n romig product lijkt. Na het uitsmeren trekt het serum heel snel in de huid en blijft er een semi-matte, superzachte huid achter die mooi en glad oogt en niet plakkerig is. Na het serum kun je dan jouw dag- of nachtcreme aanbrengen!

Ik heb het serum niet gedurende langere tijd getest, dus ik kan je niet vertellen of rimpels er echt door zullen verdwijnen (dat is sowieso een utopie), maar in principe zitten er prima ingrediënten zoals Q10, creatine, hyaluronzuur en glycerine in dit serum. Hou er wel rekening mee dat er ook een klein beetje parfum inzit, helemaal onderaan de lijst. Ik vind het in gebruik in elk geval een fijn product!

Shiseido Ibuki Multi Solution Gel EUR 41,00 (pot 30 ml)

 

"een krachtige gel die direct helpt bij huidproblemen zoals ruwheid en grove poriën en je direct redt van de effecten die stress kunnen veroorzaken zoals breakouts en littekentjes. Het is een unieke gel die zich direct aan de huid aanpast en hecht aan de probleemgebieden, zelfs over make-up heen om de effectieve ingrediënten af te leveren. De huid ziet er direct mooier uit en voelt enorm zacht en glad aan, de hele dag, iedere dag."

Dit potje met gel zou een wondermiddeltje moeten zijn bij alle kleine huidproblemen die je dagelijks kunt tegenkomen! Heb je wat puistjes, smeer er wat gel op en ze worden minder. Of heb je een droge, ruwe huid die wel wat verzachting kan gebruiken, ook daar helpt de gel tegen aldus Shiseido. Toch ben ik niet zo erg overuigd, al moet ik eerlijk zeggen dat ik de gel niet op alle problemen het uitgetest! Ten eerste ben ik een beetje verbaasd dat een gel die zou helpen bij ruwheid en droogte van de huid vol (uitdrogende) alcohol zit, dat is toch een beetje tegenstrijdig!

Maar aan de andere kant zie ik op de ingrediëntenlijst ook best veel gunstige ingrediënten zoals dimethicone (die een beschermend laagje legt op de huid), glycine (een aminozuur dat helpt de huid te herstellen), trehalose (dat vocht vasthoudt in de huid) en salicylzuur (dat een gunstige werking heeft op puistjes). De beloftes van Shiseido komen dus niet zomaar uit het niets, er zitten zeker gunstige werkzame stoffen in de gel. Het is natuurlijk ook een spot treatment, ofwel een product dat je alleen op probleemgebieden aanbrengt, daarom is het ook zo'n klein potje. Op mijn "normale" huid, zonder problemen, voelt de gel licht en fris aan en droogt deze een beetje in, na een minuutje is de gel ingetrokken en blijft er een zachte, gladde huid achter die een beetje droog aanvoelt.

Of het een wondermiddel is? Dat durf ik niet te zeggen, maar misschien moet je het gewoon zelfs eens gaan testen bij de parfumerie, de textuur is trouwens wel apart, het voelt net aan als van dat groene "slime" waar kinderen altijd zo weg van zijn, ken je dat nog? Gelukkig plakt dit niet!

Skin door Karen van Ede EUR 16,99

"Als beautyredacteur van vrouwenbladen zoals Vogue en Elle houdt Karen van Ede zich al jaren met de huid bezig, en uit haar notities ontstond dit boek. Informatief, hier en daar nerdy, neutraal, vol weetjes en tips. Het leest als een tijdschrift, maar hoort in de boekenkast. Want net als je huid gaat dit boek je leven lang mee."

Mijn lieve collega Karen van Ede is een wandelende encyclopedie vol beautyfeitjes en -weetjes, een echte beautyjournaliste die al meer dan 20 jaar werkzaam is in dit mooie vak! In haar carriere heeft ze enorm veel presentaties bijgewoond, interviews gedaan met gerenommeerde dermatologen en andere kenners op het gebied van huidverzorging en natuurlijk heel wat producten getest. Je hebt vast weleens een artikel van Karen gelezen in o.a. de Elle of Vogue, ze is zeker een vaste waarde in de beautywereld in Nederland, een dame die zeer gerespecteerd wordt!

En dat is helemaal terecht, want Karen weet van wanten en heeft veel van haar kennis nu gebundeld in het boek Skin, een echt naslagwerk over de huid dat iedereen eigenlijk ooit zou moeten lezen! Het leest prettig weg, maar is hier en daar ook best een beetje wetenschappelijk (al mis ik dan soms wel wat bronnen) en gaat in sommige hoofdstukken best de diepte in. Ik, als beautyblogger, hou hier wel van, het is tenslotte ook mijn vak, maar misschien is dat niet altijd interessant voor de consument? Alhoewel, het is natuurlijk altijd goed om je te informeren, wat dat aan gaat heeft de gemiddelde vrouw en man maar weinig kennis over het grootste orgaan : de huid! Na het lezen van Skin ben je echter wel helemaal op de hoogte en kun je misschien meer bewust op zoek gaan naar producten en/of behandelingen, het is echt een gids in de wereld van huidverzorging.

Ben je op zoek naar meer diepte, wil je nu weleens echt weten hoe de huid werkt en (nog belangrijker misschien) wat er werkt? Dan is Skin zeker een boek om eens door te lezen, misschien niet helemaal achter elkaar (tenslotte zullen niet alle hoofdstukken je aanspreken) maar wel hoofdstuk voor hoofdstuk! En zoals Karen zelf ook aangeeft, geef de kennis zeker door aan je dochter, nichtje, buurmeisje of vriendinnen (of leen Skin gewoon eens uit!).

De komende weken zal ik jullie goed op de hoogte brengen van nieuwe, interessante en fijne huidverzorgingsproducten die ik kort getest heb. Ik moet soms een keuze maken tussen alle producten die ik binnen krijg, ik kan uiteindelijk nooit alles zelf testen zeker niet gedurende een langere tijd.

Door deze korte reviews hebben jullie toch een beetje een idee hoe ze werken, hoe ik ze in gebruik vind en aan wie ik ze aan zou raden, uiteraard moet je altijd zelf testen en bedenken of het ook iets voor jou zou kunnen zijn. Heb je vragen? Stel ze gerust!

 

Volgende week weer een aantal nieuwe producten, heb je nog suggesties, laat het dan zeker weten, misschien kan ik die producten dan ook testen de komende tijd!

Deel dit artikel
Back to top