Reviews

Foundation review - Max Factor Skin Luminizer foundation

Het is weer eens tijd om een (voor mij) nieuwe foundation te testen, vandaag heb ik gekozen voor een betaalbare variant van Max Factor. Dit Amerikaanse merk heeft een tijdje geleden de Skin Luminizer foundation uitgebracht, ik had deze al een paar keer getest, maar een review nog steeds niet geschreven, dat werd zeker eens tijd. Kijk je mee wat ik van deze foundation vind?

Max Factor Skin Luminizer foundation EUR 15,99

 

Wat zegt Max Factor over deze Skin Luminizer foundation?

"De Skin Luminizer Foundation geeft je huid een stralende, gezonde look en verbergt imperfecties. De foundation geeft je huid een mooie natuurlijke gloed, dankzij de hydraterende ingredienten en de speciale ""luminizers"" die ervoor zorgen dat je huid alleen warme tinten reflecteert."

Door de flacon heen zie een witte "swirl" die gemengd wordt met de foundation, in die witte creme zitten lichtreflecterende en hydraterende bestanddelen vermoed ik? Als je de foundation oppompt zie je niets terug van de witte creme, die wordt direct vermengd door het pompje.

 

Verpakking & ingrediënten

De Max Factor Skin Luminizer foundation is een "ouderwetse" vrij dikke vloeibare foundation, waar je even wat moeite voor moet doen om deze goed te verdelen over de huid. De foundation is behoorlijk cremig en brengt het makkelijkste aan met een foundationkwast (ik gebruik een platte kabuki kwast of een speciale dikke foundation kwast, liefst geen platte om strepen te voorkomen). De foundation voelt wat droog aan op de huid, zorg dus ook dat je een goede basis gebruikt, zeker als je een wat drogere huid hebt anders kunnen er echt vlekjes en vegen te zien zijn, check dus alles even goed in de spiegel voor je de deur uit gaat.

Ik ben nooit een groot van van de verpakkingen van Max Factor en ook deze flacon oogt goedkoop en voelt een tikje "gammel" aan, vooral het pompje. Natuurlijk is dat niet het belangrijkste, maar ik vind dat je voor dit bedrag best een mooi, stevig aanvoelend flesje mag hebben met een harde plastic dop en een goed pompsysteem. Het is natuurlijk geen luxe foundation, maar als zelfs een merk als Catrice, dat zeker goedkoper is, een mooiere, chiquere verpakking heeft, mag dat bij Max Factor toch ook wel?

Goed, de flacon is gemaakt van plastic en de dop heeft een pompje, dat niet zo prettig werkt vind ik, je pompt al snel teveel op en soms lijkt de pomp scheef te gaan en kun je hem amper indrukken. Dit was trouwens bij meerdere flacons het geval, geen ramp natuurlijk, maar toch wel irritant.

ingrediëntenlijst Max Factor Skin Luminizer foundation met de fijne, huidverzorgende werkzame stoffen glycerine, niacinamide, vitamine E en panthenol, ook zit er behoorlijk wat talk in de foundation en dat maakt de formule wat droger, dikker en dekkender. Er zit trouwens geen alcohol en parfum in de foundation, dus dat is prettig als je die stoffen op de huid wilt vermijden!

 

Swatches & foto's van het resultaat

 

Ik ben even in de war over hoeveel kleuren Skin Luminizer Max Factor heeft uitgebracht in Nederland, ik heb er vier ontvangen om te laten zien en die kleuren zijn allevier behoorlijk donker. Er schijnt nog een lichtere kleur te zijn, de Nude, maar die kan ik je niet laten zien. Wat vervelend trouwens dat de kleurkeuze zo beperkt is, opvallend ook dat er amper lichte kleuren te vinden zijn en het is misschien nog wel vervelender dat de kleur op de huid ook nog eens donkerder wordt in de loop van de dag!

Ik heb nl. de Natural getest, een kleur die direct na het aanbrengen iets te licht is voor me, maar omdat ik al eerder een andere kleur had getest, wist ik dat de kleur zou gaan oxideren op mijn huid. Als dat gebeurt, dan verandert de kleur van de foundation terwijl je hem draagt, dat is natuurlijk niet de bedoeling, maar het gebeurt wel! Vandaar dat ik op de foto een lichtere kleur heb gekozen!

Max Factor Skin Luminizer 50 natural - de foundation is vrij dik en cremig, dit is een hoeveelheid van iets minder dan een half pompje

v.l.n.r. 50 Natural, 75 Golden, 77 Soft Honey en 88 Caramel

voor - zonder foundation

na - met Max Factor Skin Luminizer 50 Natural

links zonder foundation en rechts met Max Factor Skin Luminizer foundation 50 natural, ik heb op de foto nog geen poeder gebruikt

 

Review

De Skin Luminizer foundation is een ouderwetse, vrij dikke cremige foundation die zorgt voor een medium dekking, ik vind de textuur een beetje aan de dikke kant voor een foundation, zeker omdat er tegenwoordig zoveel dunnere foundations zijn die ook voor ongeveer dezelfde dekking kunnen zorgen. Ik vind ook dat je de foundation echt wel een beetje voelt zitten op de huid en dat gevoel vind ik niet zo fijn.

Ik vind wel dat de foundation prima blijft zitten, de hele dag zit hij keurig op zijn plaats en houdt hij de huid mooi mat en gaat niet glanzen. Toch gebeurt er wel iets op de huid, ik zie nl. de kleur langzaam donkerder worden, misschien zelfs wel wat geler en dat is weer niet echt heel fijn. Opvallend is trouwens dat er geen SPF in deze foundation zit.

 

Dekking - Medium, met meerdere laagjes ook wel volledig dekkend, de foundation gaat niet in fijne lijntjes op rimpeltjes zitten. Als je meerdere laagjes opbrengt wordt het effect wel onnatuurlijker, je krijgt dan toch wel een beetje een "pancake" effect.

 

Finish - een tikje poederig, iets mat en ik zie niet zoveel terug van de natuurlijke gloed of glans die er belooft wordt, het is niet nodig de foundation af te poederen. Toch wil ik de foundation ook weer niet mat noemen, het zit er een beetje tussenin.

 

Houdbaarheid - goed, blijft de hele dag netjes zitten en gaat niet extra glanzen, ook zonder extra poeder dus, althans dat is bij mijn normaal tot droge huid het geval

 

Huidtype - normaal, bij een echt droge huid oogt de foundation niet mooi, waarschijnlijk wel geschikt voor een iets vettere huid.

 

Prijs - EUR 15,99 (pompflacon 30 ml) verkrijgbaar in 5 kleuren

 

Verkooppunten - diverse drogisterijen en online o.a. bij Bol.com (momenteel 2+2 gratis op Olaz, Gilette en Max Factor)

eerlijk is eerlijk, op de foto met de rest van mijn make-up doet deze foundation het wel weer erg goed!

 

Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn foundation reviews. Lijkt deze Max Factor Skin Luminizer foundation jou iets?

Deel dit artikel
Back to top