Inspiratie & Tutorials

Look of the day met Tom Ford smoky eyes & L'Oreal nude lips

De make-up look tijdens de fashion show van Tom Ford voor lente/zomer 2015 was een stoere smoky eye gecombineerd met nude lippen, simpel maar altijd mooi! In de lente look van Tom Ford make-up was er dus ook een speciaal product uitgebracht waarmee je in no time zo'n smoky eye maakt, de Cream Colour for eyes spring 2015. Die bestelde ik een tijdje geleden bij Selfridges en inmiddels ben ik groot fan, wat een superproduct! Kijk je even mee naar een look en een paar korte reviews?

Onze Daphne Groeneveld is de muze van Tom Ford, ik hou wel van de stoere combinatie van donkere ogen en haar platinablonde haren!

De Cream Color for eyes wordt aangebracht met een kwast, hierdoor kun je de Cream Colour goed vervagen en de randen mooi blenden!

Tom Ford Cream Colour for eyes Spring 2015 (GBP 29,00) - een zachte, creme/mousse oogschaduw in een zwart/grijs/bruine tint met zilveren shimmer. Je kunt de kleur heel dekkend opbrengen, maar ook vrij simpel uitvagen voor een lichtere look of om de kleur langzaam naar licht te laten overlopen.

Qua formule is de Cream Colour een beetje te vergelijken met een gel eyeliner, al is de textuur iets lichter en meer vloeibaar, het is geen mousse. De Cream Colour droogt vrij snel in, maar er blijft wel genoeg tijd over om de kleur uit te blenden. Je kunt natuurlijk deze Cream Colour combineren met andere (poeder) oogschaduws als je wilt, dat gaat prima.

swatch Tom Ford Cream Colour for eyes Spring 2015

De houdbaarheid is goed, de Cream Colour gaat niet in de lijntjes zitten, hoopt niet op en blijft goed op zijn plaats, ik heb wel een oogschaduwbasis gebruikt trouwens, maar dat doe ik altijd. De shimmers zijn mooi, ze geven de donkere kleur net iets meer "leven" waardoor het niet dof en saai oogt, maar juist heel subtiel sprankelt. Het is zeker geen glitterbom, maar juist een heel subtiele versie die ik echt mooi vind.

Voor mijn smoky look van gisteren heb ik de Cream Colour eyes Spring 2015 van Tom Ford gebruikt en die heb ik gecombineerd met de Smolder eye kohl van MAC, mijn mascara is de Rollerlash van Benefit (aanrader, de review volgt nog!) en dat is alles wat ik gebruikt heb. Zo zie je maar, met drie producten kun je best een mooie look maken, ik heb de Cream Colour aangebracht en geblend met mijn MAC 217 kwast.

Om de look niet al te donker en opvallend te maken heb ik voor een nude lipstick gekozen, de L'Oreal Color Riche 630 Beige a nu, een iets glanzende roze/bruine lipstick die perfecte matcht bij mijn huidskleur en toch een "nude" effect geeft. Ik ben trouwens heel blij met de nieuwe kleuren van het Color Riche assortiment, ik heb ook het idee dat ze minder ruiken/smaken en dat vind ik heel fijn! Eerlijk gezegd was dat eigenlijk de reden waarom ik nooit zo vaak L'Oreal lipsticks droeg, dat is inmiddels wel anders!

Naast mijn foundation heb ik ook gekozen voor een bronzer, ook één van Tom Ford, de Bronzing Powder Gold Dust (GBP 68,00), dat is een subtiele bronzer met een lichte glans. Het is dat de verpakking een tikje onhandig (want heel groot is) anders zou ik deze vast vaker gebruiken. Nu blijft het snel in de kast liggen eerlijk gezegd, wist je trouwens dat deze kleur erg lijkt op Refined Golden van MAC, dat is ook een aanrader en een stuk goedkoper en handzamer.

Kijk, ik ben geen Daphne Groeneveld, maar ik hou ook wel van smoky eyes op zijn tijd! En gecombineerd met de nude lips, vind ik het toch altijd het mooiste! Mijn foundation is de Luminizer skin foundation van Max Factor!

 

Hoe combineer jij een smoky eye? Ook met nude lips of juist met een mooie knallende kleur op wangen en lippen? Hoe interessant vind jij de Cream Colour for eyes? Echt wel handig als je maar één product nodig hebt! Tom Ford Beauty wordt niet in Nederland verkocht (nu ja, de lipsticks en nagellakken wel) maar is wel online te koop bij Selfridges of Harrods.

Deel dit artikel
Back to top