Reviews

Debbie's favorieten - Luxe body cremes van La Mer, Kiehl's, Aveda en Guerlain

Jullie weten vast dat ik behoorlijk wat aandacht besteed aan het verzorgen van mijn gezichtshuid, maar ik vertel minder vaak dat ik ook best mijn best doe om de rest van mijn lichaam goed te verzorgen. Dat gaat vaak zo automatisch dat ik er eigenlijk niet zo vaak bij stil sta, vandaar dat ik ook te weinig vertel wat mijn favorieten zijn voor mijn armen, benen, handen, haren en voeten. Daar ga ik verandering in brengen en ik begin met mijn vier favoriete luxe bodycremes van dit moment van La Mer, Kiehl's, Aveda en Guerlain!

Zelf gebruik ik eigenlijk iedere avond wel een body creme, meestal breng ik die aan direct na het douchen en duik ik daarna lekker mijn bed in. Op die manier heeft de body creme lekker de tijd om goed in te trekken, dat vind ik wel zo fijn, en sta ik op met een gevoed, glanzend, zacht huidje. Ik kies 's avonds het liefste voor een vrij neutrale body creme, ik laat echt geparfumeerde body producten dan liever staan omdat ik anders niet zo lekker slaap.

Ik hou ook van romige body cremes, maar ze moeten wel goed intrekken, vooral om de wat vochtige huid, al vind ik het geen probleem om even goed mijn best doen om de body cremes in te masseren (is ook nog eens goed voor de doorbloeding van de huid).

De afgelopen weken heb ik de volgende vier body cremes het meeste gebruikt:

Guerlain Orchidée Imperiale the body cream EUR 367,64 (pot 200 ml)

 

Dit is de meest luxe body creme die ik gebruik, dat zie je natuurlijk al aan de prachtige blauwe pot met gouden deksel en de zalige luxe geur. Eerlijk is eerlijk, praktisch is anders, maar de pot staat geweldig mooi in de badkamer en de textuur en geur geven een extreem luxe gevoel. De body cream bevat heel wat mooie oliën en natuurlijk het orchidee extract waarna de lijn genoemd is, deze orchidee zou de huidcellen stimuleren en de huid verjongen. Nu is dat lastig te meten, maar mijn huid voelt na gebruik van deze body creme altijd extreem zacht en blijft dat ook echt de hele dag. Ik ben vooral verliefd op de zachte textuur, die smelt op mijn huid en zowel licht als extreem voedend is. Zo'n pot is natuurlijk veel te duur, maar eerlijk is eerlijk, ik heb nooit een fijnere body creme gebruikt, ik bewaar hem dan ook voor speciale gelegenheden....maar die heb ik best vaak merk ik, tenslotte is een "gewone" luie zondag ook heel speciaal. Het parfum van deze lijn is best aanwezig, maar wel erg fijn, mocht je jezelf ooit eens echt willen verwennen....in het Waldorf Astoria hotel in Amsterdam is een Guerlain spa waar ze behandelingen geven met deze productlijn!

ingrediëntenlijst Guerlain Orchidee Imperiale the body cream

Aveda Stress-fix body creme EUR 44,00 (pot 200 ml)

 

Stress hebben we allemaal weleens en bij mij helpt het altijd heel goed als ik even bewust een aantal rustgevende producten ga gebruiken, al is het alleen maar even voor het idee! Aveda heeft de Stress-fix lijn die bestaat uit een aantal producten die bij mij heel fijn werken, mede door de rustgevende geur van lavendel. Er was altijd al een dunnere body lotion, maar zelf vind ik deze wat dikkere body creme fijner in gebruik. Doordat je de body creme even goed moet inmasseren, ruik je tegelijk ook het rustgevende aroma goed en dat zorgt voor een kalmerend effect. De geur is best wel aanwezig, dus daar moet je van houden, maar buiten die geur is het ook een fijne, natuurlijke body creme met veel goed ingrediënten als sheaboter, zonnebloemolie, aloe vera, zee zout en salicylzuur die de huid extra zacht maakt. Een fijne body creme die heerlijk ruikt, combineer vooral ook met het badzout uit de range, ik hoop nog steeds op een shower gel van deze lijn!

ingrediëntenlijst Aveda Stress-fix body creme

Kiehl's Creme de Corps EUR 49,00 (pompflacon 500 ml)

 

Wat een vrolijke fles, herkennen jullie die misschien nog? Het is de limited edition flacon van de befaamde, dikke body lotion van Kiehl's Creme de Corps, die rond de feestdagen uit is gekomen. Die is misschien niet meer te koop in de winkels, maar de Creme de corps is uiteraard wel "gewoon" te koop in de standaard verpakking. Hoe kan het ook anders, deze body creme is echt een vaste waarde in veel families, mede door de superhandige verpakking!

Dit is echt een no-nonsense body creme, een die niet ruikt, maar de huid wel supergoed hydrateert en voedt, een ideale creme voor de hele familie. Kijk, mannen en zoons, die houden niet van plakkerige, sterk ruikende body lotions, maar ook zij hebben weleens droge armen en benen en hebben gewoon weleens een body creme nodig. Deze gele, op vla lijkende body creme is licht verkoelend, trekt snel in de huid en laat geen plakkerig laagje achter, en dus ook geen geur. Handig als ik daarna nog een product gebruik met een opvallende geur of kies voor een parfum, dan "clasht" het niet! Dit is trouwens ook een fijne hand- of voeten creme, omdat hij dus niet plakt maar wel lekker voedend is en een mooie glans achterlaat op de huid. En zeg eens eerlijk, de pompflacon is natuurlijk geweldig!

ingrediëntenlijst Kiehl's Creme de corps

La Mer the body cream EUR 152,00 (tube 200 ml)

 

Nu de lente is begonnen ben ik weer op zoek gegaan naar een iets frissere body creme, vooral qua geur vind ik het altijd wel fijn als die in de lente en zomer wat lichter is. Eerlijk is eerlijk, de Guerlain Body creme vind ik vooral heerlijk in de winter en herfst, maar ik heb een goede vervanger gevonden! Ik was altijd al gek op the reparative body lotion van La Mer omdat die body lotion mij echt heeft afgeholpen van de harde bultjes op mijn bovenarmen (Keratosis Pilaris) en ik was dus heel benieuwd of deze body creme net zo fijn zou zijn! En jawel, dat was hij zeker, het is een romige, maar wel zachte bodycreme die naast heel goed hydraterend werkt ook zorgt dat verkleuringen langzaam maar zeker zullen verminderen. Want we mogen ons dan druk maken om pigmentvlekken in ons gezicht, die kunnen natuurlijk ook ontstaan op de rest van het lichaam. De Body creme van La Mer zorgt o.a. door de blauwalgen in de formule dat de huid echt goed gevoed wordt en zachter, stralender en egaler wordt. De geur is lekker fris, de creme makkelijk smeerbaar en deze trekt snel in, 's ochtends word ik wakker met een heerlijk zachte huid. Ik vind de tube heel fijn in gebruik, maar er is ook een (grotere) pot voor de liefhebbers, wel even sparen!

ingrediëntenlijst La Mer the body cream

 

Naast deze vier body cremes gebruik ik ook regelmatig body lotions en cremes van parfummerken, die zijn dus wat sterker van geur en combineer ik dan bij mijn parfum of de gelegenheid wanneer ik ze gebruik, die gebruik ik dan meestal overdag. Deze body cremes uit dit artikel kunnen eigenlijk altijd wel, ze zijn vrij neutraal en combineren goed met andere producten zoals shower gel of eventueel parfum, ik smeer ze dus trouw iedere avond omdat ik echt merk dat mijn huid mooier, gladder, glanzender en gezonder blijft.

Willen jullie ook weten welke andere lichaamsproducten momenteel favoriet zijn?

 

Wat is jouw favoriete body creme? Heb je ook een speciale die je alleen voor bijzondere gelegenheden gebruikt of gebruik je maar een soort? Hoe vaak smeer jij jouw lijf eigenlijk in?

Deel dit artikel
Back to top