Reviews

Nieuwe huidverzorging lente 2015 met Lancôme, Vichy, L'Oréal en Perricone MD

Wekelijks komen er bij mij pakketjes binnen met nieuwe huidverzorgingsproducten, van een interessant liftend serum tot een olie die perfect is voor de droge huid. In dit artikel laat ik jullie kort kennismaken met 4 (nieuwe) producten van Lancôme, Vichy, L'Oréal en Perricone MD. Ik heb de producten kort getest en deel graag mijn eerste indruk met jullie, lees je even mee?

De vier producten in dit artikel zijn allemaal behoorlijk verschillend, eigenlijk vullen ze elkaar (letterlijk) prima aan! Zo kun je natuurlijk prima een gezichtsolie combineren met een fijne nachtcreme, maar zorgt de diep hydraterende creme van Perricone in combinatie met het serum voor rond de ogen zeker ook voor een frisse uitstraling. Ik kan helaas niet alle producten die ik ontvang zelf uitgebreid testen, maar in dit geval is één van de producten toch wel blijvend in mijn badkamerkastje terecht gekomen. Weet jij welk product dat is? Laten we maar eens beginnen met de reviews.....

Lancôme Advanced Genifique yeux Light-Pearl EUR 68,00 (flacon 20 ml) 

Met Génifique Yeux Light-Pearl Eye-Illuminating Youth Activator legt Lancôme de lat voor oogverzorging extreem hoog. Het schitterende serum herdefinieert de oogcontouren en zorgt voor een stralende oogopslag. Dankzij spectaculaire lichtweerkaatsingen en een innovatieve applicator verdwijnen vochtzakjes, donkere kringen en lijntjes direct en zien uw ogen er helder, groter en jonger uit. Opzienbarend resultaat, in slechts 7 dagen tijd.

Ik zorg graag goed voor de huid rond mijn ogen en probeer echt producten te gebruiken die verschil maken, ik was dus erg benieuwd naar dit nieuwe Lancôme serum voor rond de ogen. Het serum kun je gebruiken in combinatie met een oogcreme, iets wat ik zeker gedaan heb omdat het serum toch wat minder voedend is. Toch voelt het serum wel erg fijn, mede dankzij de verkoelende applicator die eventuele zwellingen/wallen direct laat slinken, fijn in de ochtend! Toch ben ik niet onverdeeld enthousiast, vooral niet omdat ik niet zo blij word van de alcohol in het serum...nu ja, mijn huid wordt daar niet vrolijk van. Mijn huid rond de ogen heeft echt goede voeding nodig en ik heb gemerkt dat alcohol in producten als oogcremes en oogserums nooit goed werken voor mij. Misschien heb jij nergens last van en werkt dit serum wel voor jou, ik ben er na een paar dagen toch maar weer mee gestopt.

Toch zie ik op de ingrediëntenlijst wel goede ingrediënten staan zoals glycerine, vitamine C, vitamine E, cafeïne en een gist extract dat het verschil zou moeten maken! Volgens Lancôme zou het resultaat na een week al wat zichtbaar moeten zijn, maar bij mij heb ik dat helaas niet gemerkt. Jammer, want ik vind het wel superfijn aanvoelen zo met die applicator! Ik gebruik het serum dus nog weleens, het staat nu bij mijn computer en ik doe wel eens een druppeltje op aan het einde van de middag als ik er een beetje moe begin uit te zien.

 

Vichy Idéalia Skin Sleep EUR 27,50 (pot 50 ml) bij de apotheek

Een goede, diepe slaap is nodig, ook om een mooie huid te behouden, maar door onze drukke levensstijl schiet een goede nachtrust er soms bij in, met een ruwe, oneven en doffe huid tot gevolg. Deze nieuwe gel-balm voelt extreem comfortabel aan en zorgt zelfs na een onrustige nacht dat je opstaat met een stralende, vollere, zachte en uitgeruste huid waardoor je er frisser uitziet. Het resultaat is al na één nacht zichtbaar! 

Iedereen heeft weleens een gebroken nacht en naarmate je ouder wordt, ga je het gebrek aan slaap toch echt wel zien. Dan sta je niet op met een stralend, uitgerust gezicht, maar zie je een gezicht vol kreukels en een vermoeide uitstraling. Natuurlijk kan deze Skin Sleep jouw slaapgebrek niet oplossen, maar het helpt absoluut om de huid er beter te laten uitzien en aanvoelen, geloof me...een goede nachtcreme maakt echt verschil.

Deze lichte, verkoelende gel-balm heeft een superzachte textuur en trekt lekker snel in de huid, waardoor je geen plakkerig gevoel hebt. Toch legt de Skin Sleep wel een laagje over de huid, hierdoor wordt het vocht in de huid bewaard en oogt de huid 's ochtends voller. Goede ingrediënten zoals glycerine, niacinamide, abrikozenpitolie, hyaluronzuur en vitamine E helpen de huid zich te laten herstellen in de nacht, de creme-gel is niet vet en ruikt subtiel. Er zit wel wat alcohol en parfum in de Skin Sleep, maar de creme-gel is wel vrij van parabenen, geschikt voor de gevoelige huid en is hypoallergeen. Ik ben vooral fan van de textuur, het is zeker ook een fijne nachtcreme voor de vettere huid!

Het is nog beter om de creme 's avonds voor het slapen volgens de aangegeven instructies in te masseren, dat is zeker rustgevend en kan een gezonde slaap zeker bevorderen. 

 

L'Oréal Paris Extraordinary oil EUR 18,99 (flacon 30 ml) 

Deze gezichtsolie met een niet-vette textuur bevat maar liefst 8 essentiële oliën (lavendel, rozemarijn, geranium, sinaasappel, roos, majoraan, kamille en lavandin) die bekend staan om hun anti-verouderings- en anti-oxiderende werking. Deze oliën worden in deze droge olie gecombineerd met jojaba- en egelantierolie om zo een prima voedende en hydraterende werking te krijgen. De olie zorgt direct voor een stralende, gevoedde, gehydrateerde huid die soepeler aanvoelt en er gezond uitziet.

Ik krijg heel erg vaak de vraag welke hydraterende creme je nu moet gebruiken om een droge, rode en ruwe huid tegen te gaan en dan is mijn antwoord eigenlijk heel simpel: "een simpele, hydraterende creme is vooral bedoeld om de vochtarme huid diep te hydrateren, maar zal niet echt helpen om de droge huid aan te pakken. Die rode, ruwe huid heeft nl. lipiden ofwel vetten nodig en die vind je vooral in rijkere cremes of oliën".

Olie dus, dat is wat onze huid, naast hydratatie enorm hard nodig heeft, zelfs een vette huid heeft goede oliën nodig! Goed oliën zijn plantaardige oliën in een lichte textuur, die goed en snel in de huid trekken en ervoor zorgen dat de huid soepel blijft en zijn barriere-functie goed uitoefent, daar is die olie echt voor nodig. Deze nieuwe variant van L'Oreal ruikt heerlijk, trekt eigenlijk direct in de huid en laat een mooie glans achter zonder vettig te worden. Je hebt maar een paar druppeltjes nodig voor je hele gezicht, het is dus heel fijn dat er een goede pipet flesje zit zodat je de olie goed kunt doseren. Je kunt de olie ook mengen door een creme, maar dat hoeft niet! Echt...als je een droge huid hebt, is het absoluut een aanrader! Niet bang zijn voor olie, het kan je huid echt redden!

 

Perricone MD Hyalo Plasma EUR 142,00 (pot 30 ml) 

Een zeer krachtige treatment met daarin drie vormen van hyaluronzuur die er direct voor zorgen dat de huid zijn jeugdige uitstraling terugkrijgt door de huid extreem diep te hydrateren. Deze olievrije treatment bevat de legendarische plasma technologie en levert zo de hyaluronzuur diep in de huid af waardoor lijntjes en rimpels direct van binnenuit worden opgevuld. Het resultaat is verbluffend en vergelijkbaar met andere, ingrijpende behandelingen, de huid is na vier weken beter gehydrateerd en het collageen in de huid wordt versterkt!

De laatste tijd had ik het gevoel dat mijn huid wat meer fijne lijntjes vertoonde, iets wat niet zo gek is als je 44 jaar bent, maar vrolijk word ik daar natuurlijk niet van. Nu gebruik ik altijd al goede huidverzorging, maar ik had vooral het gevoel dat ik wat extra hydratatie nodig had, ik ging dus op mijn beauty zolder op zoek naar goede hydraterende producten. Sinds kort gebruik ik een extra hydraterend serum (van Chanel) maar daarnaast heb ik ook een diep hydraterende creme in gebruik genomen, de geweldige Hyalo Plasma van Perricone. Het is een dikke gel die heel prettig aanvoelt op de huid en direct wordt opgenomen, het effect van het hyaluronzuur is echt ook direct zichtbaar, heel fijne lijntjes lijken direct opgevuld en de huid oogt gladder.

Ik moet de creme-gel wel even laten intrekken, omdat mijn huid wel behoorlijk glanst direct na het aanbrengen, maar na een paar minuten ga ik "gewoon" verder met mijn make-up routine. Ik heb het gevoel dat mijn huid langzaam weer wat voller lijkt en dat fijne lijntjes minder opvallen, maar natuurlijk moet ik nog even doortesten, ik gebruik de Hyalo Plasma nu twee weken. Klein nadeel vind ik het potje, volgens mij kon dit product ook prima verpakt worden in een pompflacon en eerlijk gezegd had dat gezien de prijs ook beter geweest, je wilt zo'n prijzige creme toch wel goed kunnen bewaren! En wat is het fijn als je in plaats van hyaluronzuur fillers nu kunt kiezen tussen deze creme-gel, toch iets minder pijnlijk!

 

De komende weken zal ik jullie goed op de hoogte brengen van nieuwe, interessante en fijne huidverzorgingsproducten die ik kort getest heb. Ik moet soms een keuze maken tussen alle producten die ik binnen krijg, ik kan uiteindelijk nooit alles zelf testen zeker niet gedurende een langere tijd.

Door deze korte reviews hebben jullie toch een beetje een idee hoe ze werken, hoe ik ze in gebruik vind en aan wie ik ze aan zou raden, uiteraard moet je altijd zelf testen en bedenken of het ook iets voor jou zou kunnen zijn. Heb je vragen? Stel ze gerust!

Volgende week weer een aantal nieuwe producten, heb je nog suggesties, laat het dan zeker weten, misschien kan ik die producten dan ook testen de komende tijd!

Deel dit artikel
Back to top