Reviews

Mascara's in de test - Benefit, Eyeko, Zelens & Max Factor

Nu mijn wimpers een stuk langer en voller zijn geworden door Revitalash heb ik eigenlijk meer plezier gekregen in het testen van mascara's! Inmiddels is mij wel duidelijk geworden dat zelfs de allerbeste mascara nooit een ultiem resultaat gaf op mijn ultra-korte en rechte wimpers, lang leve Revitalash dus! Maar toch zie je grote verschillen tussen de mascara's, zowel in resultaat als in gebruik, kijk je even mee naar mijn review van mascara's van Benefit, Eyeko, Zelens en Max Factor?

Benefit Roller Lash mascara EUR 25,00 (8,5 gram) exclusief bij Douglas

Wat zegt Benefit over deze mascara?

"Roller Lash is een mascara met kleine magische haakjes en de ultieme krulformule! Vaarwel wimperkruller, hallo Roller Lash! Het is een haarkruller voor de wimpers! Het hook’n’roll™ borsteltje grijpt de wimperhaartjes vast en zorgt voor een extreem krul en lift effect gedurende 12 uur. "

Review

Deze mascara van Benefit belooft een enorm krullend en liftend effect te geven aan de wimpers en daar was ik wel heel nieuwsgierig naar, dat is namelijk echt wat ik zoek in een mascara. Natuurlijk hou ik ook wel van een verlengend effect, maar het meest belangrijke vind ik dat mijn wimpers gekruld moeten blijven, liefst de hele dag, om zo een open blik en grotere ogen te creeeren. Dat lukt heel goed met deze Roller Lash mascara, mede door het geweldige borsteltje dat een iets platte kant heeft met zeer korte "stekeltjes" die heel dicht bij de wimperaanzet komt, hiermee lift je de wimpers heel goed. Als je dat gedaan hebt, draai je het borsteltje een halve slag en kun je met de langere stekeltjes aan de gebogen kant de wimpers mooi verlengen.

De formule is mooi zwart, vrij licht en niet te plakkerig, hierdoor oogt het resultaat natuurlijk en worden de wimpers mooi gesepareert, de krul in mijn wimpers blijft de hele dag en zakt absoluut niet in. Je kunt de mascara eventueel nog van een extra laagje voorzien als je 's avonds je make-up even bijwerkt, maar nodig is het niet. Ik ben echt onder de indruk van deze mascara, hij hoort zeker bij mijn absolute favorieten van de laatste maanden, deze moet je proberen! Het verwijderen kost wel even wat extra moeite, de formule blijft nl. erg goed zitten, al is deze officieel niet waterproof.

links zonder mascara en rechts het resultaat na één laagje Benefit mascara

Eyeko Lengthening Skinny brush mascara EUR 20,49 (8 ml) via Asos, later ook bij Skins

Wat zegt Eyeko over deze mascara?

"De botanische formule met pro-vitamine B van deze mascara zorgt voor een waterproof, diepzwarte kleur die direct langere wimpers laat zien. De formule is langhoudend maar toch makkelijk te verwijderen. Het prijswinnende ontwerp van het slanke borsteltje ""grijpt" ieder wimperhaartje om ze te verlengen zoals geen andere mascara dit kan. De formule bevat geen parabenen, is verzorgend en zit in een tube die je helemaal leeg kunt knijpen."

Review

Wat een aparte verpakking, zo één had ik er nog nooit gehad, grappig en ook zuinig omdat je de tube echt helemaal leeg kunt knijpen om zo alle mascara op te maken! De formule is heel diepzwart, nat en plakkerig waardoor deze direct aan de wimpers hecht. Dat zit dus wel goed, maar ik ben niet zo heel enthousiast over het slanke borsteltje met grote uitsparingen die ervoor zorgen dat mijn wimpers in groepjes aan elkaar geplakt worden. Dat geeft wel het effect dat momenteel heel erg in is en van een afstandje geeft het een beetje "vals wimper" effect, maar van dichtbij vind ik het minder mooi. Het borsteltje separeert de wimpers dus niet echt, je zou eventueel een borsteltje of kammetje extra kunnen gebruiken om de wimpers uit elkaar te halen, al vind ik dat zelf iets teveel gedoe.

De formule is wel prima, hij houdt lang en is niet zwaar, volgens Eyeko is deze zelfs waterproof en dat klopt ook wel, maar met een vettige reiniger haal je de mascara wel weer weg. Als ik de mascara met de Purity made simple verwijder, dan blijven er nog wat plakkerige restjes achter, waardoor je de volgende dag je mascar niet zo netjes kunt aanbrengen, goed verwijderen is dus een must.

links zonder mascara en rechts het resultaat na één laagje Eyeko mascara

Zelens Flirt mascara EUR 48,00 via Skins

Wat zegt Zelens over deze mascara?

"Deze unieke treatment mascara bevat een uniek peptide complex die helpt om de wimpers te laten groeien. Naast een gewone mascara die de wimpers direct verlengt, volume geeft en separeert, zorgt deze high-tech mascara er dus ook voor dat je dikkere, vollere wimpers krijgt op langere termijn."

Review

Kennen jullie het merk Zelens al? Dat is een kwalitatief hoogstaand huidverzorgingsmerk dat in het buitenland bij niche zaken zoals Space NK verkocht wordt, ze hebben sinds een tijdje ook enkele make-up producten. Hun Flirt mascara is niet zomaar een mascara, maar combineert verzorgende ingrediënten met een mooi make-up resultaat, al moet je voor de langere wimpers die ze beloven natuurlijk wel wat geduld hebben. Toch geloof ik echt wel dat hun formule helpt de wimpers sterker te maken, ik heb tenslotte ook gezien wat de revitalash voor mijn wimpers heeft gedaan. In gebruik is het een opvallende, zeer donkere mascara die heel snel donkere wimpers geeft, door de plakkerige formule. De fijne borstel brengt de mascara precies aan, maar door de iets te grote afstand tussen de stekeltjes kunnen de wimpers tegen elkaar gaan plakken, ook als je de borstel goed heen en weer beweegt gebeurt dit, er komt gewoon iets teveel mascara op de borstel denk ik. Dat zal na verloop van tijd vast minder worden, maar het is iets om rekening mee te houden.

Toch is dit een topmascara, de kleur is intens en de houdbaarheid heel goed, de krul blijft goed zitten en de verzorgende formule met 22 actieve bestanddelen beloven veel goeds. Pentapeptide zorgt voor een groei van 25 % volgens de testen die gedaan zijn en soja-eiwit, aminozuren, vitamine B complex en klitwortel zorgen ervoor dat de wimpers voller, dikker en elastischer worden en minder snel uitvallen. 

links zonder mascara en rechts het resultaat na één laagje Zelens mascara

Max Factor Masterpiece Glamour extensions mascara EUR 17,99

Wat zegt Max Factor over deze mascara?

"Verlengt, geeft volume en intensifeert de ogen met de "instant impact" borstel en formule met vezeltjes, de wimpers zien er direct intenser en opvallender uit." 

Review

Met de mascara's van Max Factor heb ik een haat-liefde verhouding, sommige vind ik fijn en andere vind ik weer helemaal niets! Deze nieuwe Masterpiece Glamour Extensions 3-in-1 mascara is wel weer heel fijn, vooral door het fijne borsteltje dat een aparte, driehoekige vorm heeft. Net zoals bij het borsteltje van Benefit is één kant van de borstel vrij kort, waardoor je de borstel goed tegen de wimperaanzet kan zetten en dat zorgt voor compleet gekleurde wimpers en je kunt er ook wat extra krul in duwen tijdens het aanbrengen. De formule is mooi zwart, niet te plakkerig, hecht goed en zorgt ervoor dat de wimpers wat langer en dikker worden, maar wel op een mooie natuurlijke manier, de houdbaarheid is echt heel goed. De krul zakt in de loop van de dag wel een tikje in, maar dat mag eigenlijk geen naam hebben, ook dit is echt een fijne mascara, best vergelijkbaar met die van Benefit trouwens! Het verwijderen van de mascara gaat prima, het is geen waterproof formule!

links zonder mascara en rechts het resultaat na één laagje Max Factor mascara

Nog even allemaal bij elkaar, op de bovenste rij Benefit Roller Lash & Eyko en op de rij eronder Zelens & Max Factor

 

Vier mascara's in de test en drie ervan zijn echt behoorlijk goed, wat een mooie uitkomst! Ze verschillen best wat in prijs, dus als je naar de prijs kwaliteit verhouding kijkt dan vind ik de Max Factor mascara de beste keuze. Toch kies ik zelf liever voor de Benefit mascara omdat die net wat fijner in de hand ligt en de krul nog wat mooier houdt, maar het verschil is minimaal. Ga je voor een meer verzorgende mascara, dan zou ik die van Zelens zeker aanraden, al moet je in het begin wel even oppassen, je brengt al snel teveel mascara aan, zeker op kortere wimpers. Die laatste ga ik aan mijn moeder geven deze week, kan zij even voor mij gaan testen of haar wimpers er beter uit gaan zien en langer worden, ik hou het bij Revitalash!

 

Ben jij benieuwd naar een van deze mascara's? Heb jij onlangs nog een nieuwe mascara ontdekt? Binnenkort test ik weer vier mascara's voor jullie uit, tips zijn altijd welkom!

Deel dit artikel
Back to top