Blogs & Editorial

Photo diary 26 en 27 maart 2015 - zalig Vlieland

Wat een onvergetelijke reis heb ik gehad de afgelopen twee dagen, het was echt zo onwijs gezellig, vol avontuur en bijzondere momenten, niet te geloven gewoon! Inmiddels ben ik thuis, maar denk ik stiekem nog even terug aan het heerlijke Badhotel Bruin aan de Dorpsstraat in Vlieland en het Drenkelingenhuisje op de Vliehorst waar we in het pikkedonker waren. Gelukkig heb ik suikerbrood en een Opel Corsa om nog even na te genieten, kijk je even mee naar mijn photo diary van 26 en 27 maart 2015?

Na de lunch stapte ik donderdagmiddag deze te schattige kamer binnen, een split level kamer met onder het woon- en badgedeelte en boven een heerlijk slaapgedeelte.....geweldig toch?

Een goed bed, een fijne badkamer en als het even kan goede wifi...dat is wat je nodig hebt, in deze kamer zat dat helemaal goed!

Maar we hadden geen tijd om te relaxen, rubber laarzen aan en richting Wad! Gelukkig hoefden we niet ver in de regen en windkracht 6 en liepen we gewoon langs de kust totdat we de champagne en oesters tegenkwamen....jum!

Ja.....heerlijk! Dom genoeg vroeg ik waar ik de schelpen moest laten....tja, gewoon op de zeebodem natuurlijk....

Ziet dit er niet heerlijk Hollands uit? Hou jij ook van oesters?

Na een uurtje waren we doorweekt, verwaaid en behoorlijk koud, maar met Vlielander kruidenbitter was dat zo weer over, lekker hoor en je werd er goed warm van.

Snel even douchen en een comfortabele, droge outfit aandoen, hoe leuk is deze trui van Modemusthaves en er lag ook nog een leuke jeans van Garcia voor ons klaar, we worden enorm verwend!

Voor het diner is er tijd om gezellig te kletsen, een aperitiefje te drinken en te luisteren naar de bekendmaking van de winnaars van de selfie wedstrijd!

De winnaars wonnen een shoptegoed bij het schattige winkeltje aan de overkant van het hotel en heel lief....iederen mocht iets leuks uitkiezen!

Tja...dan kun je deze chocoladereepjes natuurlijk niet weerstaan, ik kocht er vier en nog een mini Baobab geurkaarsje.

Deze winkel zit echt vol met leuke hebbedingetjes, een perfect winkeltje voor als je op vakantie bent inderdaad, je blijft er naar binnen gaan, love it!

Iemand nog een "Key to your heart" nodig?

In het donker is het hotel misschien nog wel mooier en sfeervoller, ik hou er zo van....

Maar de hele Dorpsstraat mag er zijn, nu is het er vri rustig, maar dat is in de zomermaanden wel anders! Normaal wonen er 1.150 mensen op Vlieland, in het hoogseizoen zijn dat meer dan 8.000 mensen....veel he?

De grote tafel voor het diner staat er heel mooi bij, we hebben er zin in! De kok van het hotel is erg goed, dat hebben we inmiddels zeker gemerkt, dus we hebben er alle vertrouwen in dat we weer iets heerlijks te eten gaan krijgen.

Lief! #OHCorsa

Een lekker hapje, iets van een olijfcakeje ofzo....

Ook apart, een groen blaadje met een smaak van een oester...hmmm....echt lekker niet, maar wel bijzonder qua smaakbeleving en textuur.

Deze zalm is koudgerookt, in de rookkast van het hotel die in de tuin staat, 14 uur lang en hij was zo zacht en heerlijk, de combinatie met de wasabisaus was goddelijk.

Ik koos voor een kogelbiefstukje, een prima stuk vlees met een paar lekker groentetjes.

Mijn dessert was op voordat ik er een foto van kon maken, haha!

Wat er daarna gebeurde....ik kan het amper navertellen, maar we zijn in het pikkedonker van 10 tot 12 uur in een bus/vrachtwagen over de Vliehorst gereden, inclusief koude & vurige tussenstops, wat een bijzondere ervaring! De sfeer zat er goed in met een accordeonist, wat hebben we wel niet gezongen...haha! Oh ja, in de vlogs van Mascha zul je het volgende week wel zien (denk ik!).

Na het avontuur op de Vliehorst waren we moe, kou en vooral heel vrolijk, na een drankje bij de open haard was iedereen al iets rustiger en zeker warmer, daarna dook ik lekker mijn bed in, waar ik deze lieve attentie vond.

Moarn!!! De wekke stond om 7 uur, even werken, even naar huis bellen en ook even nog wat relaxen...check ook mijn Hastens reiskussentje die we ook nog kregen, wat een uitkomst!

Deze foto stuurde ik op Whatsapp naar Sem, de vuurtoren in de verte en de zon! 

Nog even wat foto's van het ontbijt in Badhotel Bruin, het ziet er niet alleen lekker en vers uit, het was ook allemaal heel fijn. Ik weet nu al zeker dat ik hier snel weer eens terug zal komen, de hele sfeer van het hotel is subliem!

Leuk detail trouwens, de bakker van het dorp is de schoonzus van de hoteleigenaar, it's all in the family, de broodjes zijn zalig.

Er was niet veel tijd om Vlieland verder te ontdekken, maar omdat ik er een paar jaar geleden nog was geweest, vond ik dat niet zo heel erg. Toch kan ik je de gezellige Dorpsstraat zeker aanraden, zo sfeervol!

De terugreis ging "gewoon" met de veerboot, een relaxte vaartocht van net 1,5 uur, met veel kletsen vloog de tijd voorbij...

Harlingen!

Hoe heet hij ook alweer? Is dit nu Hansje Brinker die zijn vinger in de dijk stopte?

De nieuwe Opel Corsa...de reden waarom we met zo'n grote groep leuke mensen naar Vlieland zijn gegaan, een fijne auto die ik mee naar huis mocht nemen om deze nog wat beter te gaan testen. Dat kwam ook nog eens erg goed uit omdat door de stroomstorting en geen treinen reden, anders was ik echt in Amsterdam gestrand. Opel was dus echt even mijn reddende engel! Ik zal jullie binnenkort zeker even iets meer vertellen over de Opel Corsa en hoe ik deze ervaar, leuk om eens te doen een auto review...moet kunnen als vrouw van een auto handelaar!

Ik ben door Friesland teruggereden, dat vind ik altijd fijn omdat ik daar als kind enorm vaak geweest ben, het is lekker vertrouwd, ook al duurde het veel langer dan als ik over de Afsluitdijk zou hebben gereden. Ik was om kwart over vier thuis, helemaal veilig en lekker warm door de stoelverwarming, haha!

 

Het is nu bijna half twaalf, ik ben heel moe maar meer dan voldaan, het was een geweldige reis en deze gaat zeker de boeken in als één van de best georganiseerde persreizen ever, mede door de fijne mensen die het regelden en erbij waren. Dank je wel, Lin & Mel van Maison PR voor het regelen (en jullie medewerkers natuurlijk) en bedankt aan de mensen van Opel, jullie zijn ook heel gezellig en leuk! Volgende week breng ik de Opel Corsa weer terug....denk ik? Wil je zelf eens proefrijden? dat kan natuurlijk, vraag gerust een proefrit aan bij een dealer bij je in de buurt via deze link!

Deel dit artikel
Back to top