Inspiratie & Tutorials

10 beauty producten waar je in moet investeren

Er zijn zoveel beauty producten die mooi, fijn en goed zijn, als het zou kunnen dan willen we ze het liefst allemaal wel hebben. Maar ja, dat gaat niet altijd, niet alleen zijn goede producten vaak behoorlijk aan de prijs en soms is de plaats in onze badkamers echt te beperkt. We moeten dus kiezen wat we zullen aanschaffen, daarom is het misschien wel handig om te weten in welke beauty producten je nu echt moet investeren, welke producten verdienen echt een vast plaatsje in jouw badkamer? Ik heb er 10 op een rij gezet, ben je het ermee eens?

 

1. een goede gezichtsverzorging met SPF

 

De beste manier om huidveroudering tegen te gaan is om de huid iedere (!!) dag goed te beschermen tegen de zon, die schadelijke UVA en UVB straling geeft. Wil je op latere leeftijd nog een mooie, elastische, gezonde, egale en gladde huid hebben, begin dan in elk geval vandaag nog met het gebruiken van een product dat beschermt tegen de zon. Ga op zoek naar een product dat je iedere dag graag gebruikt, haal dus niet de eerste de beste goedkope creme in huis die misschien wel plakt, een witte waas achterlaat en je puistjes bezorgt (met als gevolg dat je stopt met gebruiken). Ga dus even goed zoeken, ik weet zeker dat er ook een product is dat aan jouw eisen voldoet en je goed beschermt tegen de zon.

Mijn keuze : Armani CC Cream SPF 35

 

2. kwalitatief goede make-up kwasten

 

Echte make-up liefhebbers zijn het absoluut met mij eens, goede make-up kwasten maken een enorm verschil. Of ik mijn mooie oogschaduws van Chanel opbreng met het sponsje dat erbij zit of ik gebruik mijn MAC kwasten, de look wordt altijd mooier met de kwasten. Ook foundation kun je beter blenden met de huid met een goede kwast, waardoor het hele effect mooier wordt. Investeer dus echt in een paar goede kwasten, het hoeven er nl. geen 10 of 20 te zijn, vaak kun je met een stuk of 6 kwasten voor gezicht en ogen al prima uit de voeten. En het is een investering voor lange termijn, want als je goed voor de kwasten zorgt kun je er echt jarenlang mee doen!

Mijn keuze : MAC kwasten

 

3. gezichtsserum en/of gezichtsolie

 

In Nederland gebruiken nog veel te weinig vrouwen een gezichtserum of gezichtsolie en dat is echt een gemiste kans! Natuurlijk is een dagcreme met SPF het allerbelangrijkste om de huid te beschermen, maar de huid kan soms wel iets meer gebruiken dan een laagje bescherming. Een goed serum zit vol met anti-oxidanten, vitamines, oliën en andere interessante werkzame stoffen die net dat beetje extra zorg aan de huid geeft. Dat geldt trouwens ook voor een gezichstolie, dat is vooral een uitkomst voor mensen met een droge huid, die zijn er namelijk nogal wat in Nederland. Je hoeft echt niet de allerduurste uit de winkel mee te nemen trouwens, er zijn ook prima betaalbare serums tussen de 30 en 60 euro, zoek vooral uit wat de werkzame stoffen zijn en kijk wat jouw huid nodig heeft!

Mijn keuze : Clinique Smart custom-repair serum

 

4. shampoo & conditioner van goede kwaliteit

 

Over haar wordt enorm veel gemopperd, het zit vaak niet zoals je wilt, het is droog, onhandelbaar, pluizig en blijft niet in model zitten. Als je dan vraagt welke producten ze gebruiken, dan wordt er heel vaak geantwoord met "geen idee, gewoon een fles van drogisterijmerk X" en te vaak hoor ik ook dat er geen conditioner wordt gebruikt! Tja, dan begrijp ik ook waarom je haar droog, dof en onhandelbaar is! Haar moet je net zo zorgvuldig verzorgen als je huid, je gaat dus op zoek naar een shampoo die bij jouw haar past en grijpt dus liever niet de shampoo mee uit de winkel die in de aanbieding is. Persoonlijk vind ik shampoo's van merken die bij kappers verkocht worden vele malen beter dan die je bij de drogist koopt, eigenlijk zijn er maar weinig uitzonderingen. Die zijn heus wel wat duurder, maar wel veel zuiniger in gebruik, je hebt maar een klein beetje nodig en je zult absoluut verschil gaan zien, dat is de investering echt waard! En vergeet natuurlijk niet om altijd een conditioner te gebruiken, als je die maar wel goed uitspoelt om slap haar te voorkomen!

Mijn keuze : Moroccanoil Moisture Repair shampoo, afgewisseld met de Volume variant

 

5. gezichtsreiniger

 

We weten dat we ons gezicht iedere avond schoon moeten maken, maar ik hoor ook van kenners dat daar heel veel fout gaat! De grootste fout die gemaakt wordt is om een te heftige reiniger te gebruiken, wij Nederlanders houden nu eenmaal van lekker schoon! Helaas is dat niet altijd het beste voor je huid en zorg een te schone huid voor vele problemen omdat de natuurlijke barriere van de huid wordt aangetast waardoor deze bv een bodem kan zijn voor bacterien, al klinkt dat misschien wat vreemd. Heb je dus wat te klagen over je huid, dan loont het zeker de moeite om goed te kijken of je wel een geschikte reiniger gebruikt voor je huid, des te milder deze is des te beter. Ook hierbij geldt, je hoeft zeker niet de allerduurste reiniger te kopen, maar investeer vooral in tijd om een goede te zoeken!

Mijn keuze : Philosophy Purity made simple

 

6. stijltang

 

Van alle tools die ik gebruik voor mijn haar ben ik toch wel het meest verknocht aan mijn stijltang! Ik ben weleens eigenwijs als ik op reis ben, dan neem ik soms een andere dan mijn favoriet mee of ik laat hem helemaal thuis, dat is dus echt heel dom! Want hoe netjes mijn haar ook zit, na een regenbuitje, wind of ander ongemak, zit het vaak niet meer zoals ik wil. Dan helpt de stijltang echt direct, ik heb mij dan ook voorgenomen om hem echt nooit meer thuis te laten. En wil ik 's avonds misschien wat krul of slag in mijn haar, dan kan dat met mijn favoriete stijltang van GHD ook prima. Ik heb in de loop der jaren echt gemerkt dat er enorm verschil in kwaliteit is, goedkopere stijltangen maken mijn haar gewoon niet eens stijl en dan heb ik absoluut geen lastig of krullend haar. Nee, ik ben erg blij met deze tang en vind deze absoluut de iets hogere prijs waard, je doet er natuurlijk ook jaren mee!

Mijn keuze : GHD styler

 

7. huidtherapeut of goede schoonheidsspecialiste

 

Heb je huidproblemen zoals acné, pigmentvlekken, verslapte huid, rosacea of rimpels waar je vanaf wilt? Dan is het natuurlijk goed om zelf aan de slag te gaan, vaak kun je minder ernstige of lastige problemen verhelpen met de juiste verzorgingsproducten. Maar soms lukt dat ook niet, wat je ook doet! Ik ben er inmiddels zelf achter gekomen, dat het absoluut verstandig is om je dan toch eens bij een echte professional te melden, een huidtherapeut of goede schoonheidspecialiste is dan de beste keuze denk ik. Blijf dus niet jaren doormodderen met jouw gevecht tegen acne maar zoek hulp, ook al vinden mensen dit soms wat lastig. Bedenk wel dat je gezicht letterlijk je visitekaartje is en als je echt problemen hebt, kan dat grote invloed hebben op je zelfvertrouwen, zo zonde! Wees niet bang voor de kosten trouwens, een bezoek aan een huidtherapeut is in de meeste gevallen meer dan betaalbaar en als je bedenkt hoeveel geld je door de jaren heen hebt uitgegeven aan producten die niet hielpen, dan valt het misschien helemaal in het niet. Investeer behalve tijd ook in tijd om een goede huidtherapeut te vinden!

Mijn keuze : Velthuis Kliniek

 

8. kapper

 

Naast een goede haarverzorging is een goede kapper ook echt goud waard! Wat een verschil kan een kapper toch maken, dat is echt niet normaal! Een goede kapper moet je ook echt koesteren, heb ik wel ervaren in de jaren, houden dus als je een goede kapper hebt! Een goede kapper luistert naar je wensen, maar zal ook zijn of haar professionele mening met je delen, zo kan de kapper weleens een andere haartint aanbevelen of juist een iets ander model. Ik ben behoorlijk zuinig op mijn haren en zal zeker niet zomaar in de stoel van een "andere" kapper gaan zitten, hooguit wel om mijn haar te laten stylen...dat is nooit zo'n probleem. Maar voor de rest mag alleen vriendin Colinda aan mijn haar zitten, zij weet precies wat ik mooi vind en denkt fijn mee, mijn haar zit dus eigenlijk altijd wel goed! Investeer dus in een goede relatie met een goede kapper en je haar zit altijd goed! Oh ja, denk nu niet meteen dat de duurste kapper ook altijd de beste is, dat hoeft zeker niet het geval te zijn, ik heb dat in het verleden echt aan den lijve ondervonden!

Mijn keuze : vriendinnetje Colinda en de extensions van Beauty by Roos!

 

9. pincet, vijl en haarborstel

 

Sommige producten lijken heel duur in aanschaf, maar als je dan bedenkt hoe lang je er wel niet mee doet, dan vallen de kosten natuurlijk heel erg mee! Zo heb ik al 10 jaar lang een vijl van Tweezerman, die ik nog steeds bijna dagelijks gebruik en heb ik mijn Mason Pearson borstel ook heel lang gebruikt (totdat ik hem kwijt raakte). En het mooie is dat de pincet nog steeds superscherp is en de borstel mooi en heel bleef, hij verloor geen pinnetjes of haren, maar zag er ook nog steeds als nieuw uit. Zo ben ik ook gek op mijn glazen vijl van KOH, ook die blijft jarenlang mooi en scherp, even afspoelen en drogen en dat is alles wat je hoeft te doen qua onderhoud. Kortom, in dit soort tools die je dagelijks gebruik kun je echt zonder problemen wat meer investeren, je haalt het er zeker uit...tenzij je ze kwijtraakt natuurlijk!

Mijn keuze : Tweezerman, KOH en Mason Pearson

 

10. eletrische gezichtsborstel

 

Na jaren gebruik ben ik nog steeds enorm blij dat ik de stap heb genomen om een elektrsche gezichtsborstel te kopen! Er zijn weleens mensen die mij vragen of het nu echt verschil maakt, reinigen met de hand of met een apparaat als bv. een Clarisonic. En mijn antwoord is altijd hetzelfde, ja...dat maakt een enorm verschil! Ik merk het zelf direct als ik een paar dagen mijn Clarisonic laat liggen, mijn huid ziet er meteen minder stralend en minder schoon uit, ook zie ik dan sneller kleine oneffenheden verschijnen, zo snel kan dat gaan! Ik gebruik zelf het liefst dagelijks een elektrische gezichtsborstel, maar je kunt deze ook minder vaak (of vaker) gebruiken als dat beter past bij jouw huid. Zoek natuurlijk wel een soort die goed bij je past, die je fijn vindt in gebruik en die je makkelijk kwijt kunt in jouw badkamer, tenslotte moet zo'n tool wel bij de hand liggen om hem dagelijks te gebruiken. Dit is een apparaat dat de investering absoluut waard is, mits je hem wel regelmatig gaat gebruiken natuurlijk, een apparaat wat ligt te verstoffen is de investering natuurlijk minder waard, haal hem dus uit de kast!

Mijn keuze : Clarisonic Mia (al zijn de andere modellen net zo goed!)

 

Ik heb het natuurlijk wel over investeren, maar dat wil niet zeggen dat je persé het allerduurste product moet hebben, helemaal niet juist. Maar met investeren bedoel ik ook de tijd die je erin moet steken om een goed product te vinden, soms kan het heus weleens even duren voordat je een goed product vindt. Ook dat is een investering tenslotte, maar als je daarna maar een goed product vind is dat heus niet zo erg. Weet je wat nog een goede tip is? Als je eenmaal fijne producten hebt gevonden, hou het daar dan ook bij, switch niet te snel naar iets nieuws waarvan je niet zeker weet of het wel een fijn product voor je is. Soms is dat misschien een beetje aan de saaie kant, maar voor huid en haar is het soms wel beter!

 

Kun jij je een beetje vinden in deze lijst? Of heb je nog aanvullingen? Welke beauty product dat je gebruikt vindt je nu echt de investering waard? Toch die dure dagcreme of de maandelijkse treatment bij de schoonheidsalon?

Deel dit artikel
Back to top