Reviews

Mijn MAC Sculpting & Shaping powder palette - swatches

MAC is natuurlijk bij uitstek het merk voor visagisten, make-up fanaten en andere professionals op het gebied van make-up! Hun assortiment is zo uitgebreid, als je in de MAC pro store in Amsterdam binnenkomt, weet je gewoon niet wat je moet kiezen, er is zoveel te koop. Toch werd er regelmatig aan mij gevraagd wanneer MAC eindelijk eens een contourpalette zou uitbrengen, maar weet je wat....die is er allang! Ik heb zelf ook een palette met MAC Sculpting & Shaping poeders, kijk je even mee naar de foto's?

Het palette op de foto heb ik zelf samengesteld, je kent het systeem vast van de oogschaduws van MAC! Je koopt een leeg palette (EUR 10,00), koopt een aparte inlay voor 6 blush/contour poeders (EUR 3,00) en koopt de losse refills van de poeders (EUR 18,50). Natuurlijk kun je dit palette ook vullen met andere, passende MAC producten zoals blushes en uiteraard hoef je het palette niet meteen te vullen.

Het palette dat ik heb samengesteld op advies van MAC bestaat uit drie Shaping powders en drie Sculpting powders, MAC omschrijft deze poeders zo : 

 

Shaping powders : Een microfijn vormgevend poeder ontwikkeld met "soft focus" technologie dat de hoge gelaatstrekken accentueert. Dit poeder is subtieler dan de meeste highlighters en past perfect bij M·A·C Pro Sculpting Powder. 

 

Sculpting powders : Een speciaal gekleurd poeder dat de natuurlijke botstructuur sublimeert en de gelaatscontouren definieert. Heeft een onberispelijke tint om natuurlijke schaduweffecten te creëren en biedt een transparante en matte finish. 

 

De poeders zijn allemaal heel fijn van textuur en geven een subtiel resultaat op de huid, al zijn vooral de Sculpting Powders heel gepigmenteerd. Je hebt maar weinig poeder nodig of je moet de poeders goed blenden op de huid, dat gaat op zich echt wel prima trouwens, de poeders vlekken niet maar verdelen goed over de huid.

door voorzichtig op de refills te duwen kun je ze weer uit het palette wippen, ze zitten behoorlijk stevig vast omdat er ook een magneet onder de "pan" zit, wel prettig natuurlijk, want je hoeft niet bang te zijn dat de poeders snel uit het palette vallen.

Rij 1 : Emphasize, Accentuate & Lightsweep Shaping powders

Rij 2 : Bone beige, Shadester & Definitive Sculpting powders

swatches MAC Emphasize, Accentuate & Lightsweep Shaping powders

swatches MAC Bone beige, Shadester & Definitive Sculpting Powders

Op deze foto zie je het effect van de poeders van behoorlijk dichtbij, het effect is toch wel wat poederig, maar dat is ook best logisch bij een poeder. Heb je een drogere huid, dan kan het zijn dat het effect minder mooi is dan als je een cremig product zou gebruiken. Toch is het effect van een afstandje of op de foto wel weer mooi, ik vind poeders over het algemeen ook mooier te blenden, het effect wordt dan natuurlijker.

 

Vandaag gebruikte ik een aantal van de poeders om mijn gezicht te contouren en toen bedacht ik dat het weleens tijd werd om het resultaat op de foto vast te leggen. Ik heb een platte kabuki kwast gebruikt om de Shadester Sculpting powder aan te brengen onder mijn jukbeenderen en langs mijn haarlijn. Met Bone Beige heb ik mijn neus iets gecontourd (doe ik normaal niet, maar voor de foto toch even gedaan om het effect te laten zien) en verder heb ik Accentuate en Light Sweep gebruik als highlight op mijn jukbeenderen, wenkbrauwbot en boven mijn cupidoboog, ook het puntje van mijn neus heeft wat Shaping poeder gekregen.

even mijn haar uit mijn gezicht om het resultaat te laten zien!

Ik vind Shadester echt heel mooi, vooral ook omdat het een vrij warm getint poeder is dat direct ook wat warmte aan de huid geeft en de textuur is mooi en blend mooi met de huid. De twee lichte Shaping powders bevatten geen opvallende shimmers of glitters, maar ze reflecteren het licht wel mooi, waardoor de hogere delen van je gezicht meer opvallen. Dat is tenslotte hetgeen je wilt bereiken, de hoge delen van je gezicht moeten eruit springen en de delen die al in de schaduw liggen, mogen nog wat meer naar achteren...optisch natuurlijk!

 

Ben je nog steeds op zoek naar een mooi, bij jou passend contour palette? Ga dan eens langs bij de MAC pro store, ze kunnen je daar precies vertellen welke kleuren goed bij jouw huid passen en kunnen je natuurlijk ook adviseren over welke kwasten je het beste kunt gebruiken. Shapen en sculpten is helemaal hot en met de juiste producten kan het zeker zorgen voor een mooie look, maar probeer het wel altijd zacht en vrouwelijk te houden, je hoeft geen dragqueen look te creeeren met een contourpalette!

 

Je koopt de Sculpting & Shaping powders van MAC bij de MAC stores (in Amsterdam en ik geloof ook in Den Haag) en natuurlijk in hun online shop. Kende jij de contourproducten van MAC eigenlijk al?

Deel dit artikel
Back to top