Inspiratie & Tutorials

De 10 beste beauty adressen in Nederland (en iets daarbuiten)

Jullie weten dat ik hou van beauty shoppen en ondanks dat ik zeker niet dagelijks te vinden ben in de stad om dat te doen, heb ik toch echt wel mijn favorieten. Winkels waar ik graag even binnenstap als ik in de buurt ben of als ik iets "nodig" heb, maar ook winkels waar ik graag online shop omdat ze bepaalde merken/producten hebben. Ik heb mijn 10 beste beauty adressen in Nederland (en iets daarbuiten) op een rijtje gezet, lees je even mee? Vul de lijst gerust aan!

1. MAC pro store Amsterdam & MAC Free Standing Store Den Haag

Het zal je niet verbazen dat de twee winkels van MAC op de eerste plaats staan in dit lijstje! In deze winkels kan ik als grote make-up & MAC fan altijd mijn hart ophalen, je vindt er zo enorm veel mooie en interessante producten! Hier koop ik mijn lipsticks, oogschaduws, poedertjes, eyeliners en kwasten, liefst dus in een MAC store omdat het assortiment daar meestal wat groter is dan bij een MAC counter in De Bijenkorf of Douglas. In Nederland heb je twee MAC stores, in Amsterdam en Den Haag, het assortiment in Amsterdam bevat ook de speciale pro producten, daar is het assortiment dus nog groter.

Weet je dat je in beide winkels ook terecht kan voor make-up les, bruids & feestmake-up en dat ze regelmatig workshops geven? Dat is niet gratis, maar als je daarna producten aanschaft worden de kosten er mee verrekend! En natuurlijk kun je er altijd terecht voor professioneel advies!

2. De Bijenkorf Amsterdam & Den Haag

Bij de Bijenkorf kun je terecht voor alle luxe merken zoals Chanel, Dior, Lancome, Estée Lauder, La Mer, Clinique etc. Je vindt er daarnaast ook counters van topmerken als MAC en Bobbi Brown, shop in shop van o.a Kiehl's, Skins (Den Haag), KOH en Jo Malone. Ik hou enorm van winkelen in een groot warenhuis als De Bijenkorf en struin liefst alle afdelingen regelmatig even af, jammer genoeg komt het er niet altijd van. Gelukkig kun je een flink deel van het assortiment ook online bestellen, helaas nog niet alles....hopelijk binnenkort wel. Mijn favoriete filialen zijn zeker die in Amsterdam en Den Haag, al heeft Rotterdam pas wel een geweldige Laura Mercier counter!

3. Parfumerie Douglas Amsterdam, Den Haag en Amsterdam

Ook bij de filialen van Douglas kun je terecht voor de bekende merken, maar ze hebben daarnaast ook een aantal exclusieve merken zoals Burberry & Givenchy make-up, Art Deco, Benefit, Smashbox, Origins en CK color. Je kunt er ook terecht voor nagellakken van OPI en ze hebben sinds deze maand hun eigen merk Douglas Makeup, dat zeker het bekijken en testen waard is.

In het filiaal in Den Haag kun je ook de prachtige exclusieve geuren van Guerlain en Armani/Prive vinden, heerlijk om daar eens rond te gaan snuffelen, zeker de moeite waard, je waant je bijna in Parijs of Milaan! Groot nieuws trouwens, in Maastricht komt er in het filiaal ook een Jo Malone counter!

4. Skins in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag & Oosterbeek (o.a.)

Hou je van niche merken zoals Laura Mercier, Dr. Brandt, Diptyque, Aesop, Creed, REN, Zelens, RMS Beauty, Rodial en nog veel meer? Dan ben je bij de prachtige winkels van Skins echt aan het juiste adres! Van geurkaars tot zeer exclusief parfum, van geweldige foundation tot lekkere lipbalm, je vindt er echt alles en alles is ook even fijn en mooi! Stap echt eens een winkel binnen en neem de tijd om alles te ontdekken, kiezen is bijna ondoenlijk, gelukkig kunnen de adviseurs je wel helpen, zelfs met het kiezen van een heerlijke parfum uit het mega assortiment!

De winkel in Oosterbeek is mijn favoriet, gevolgd door die in het Conservatorium Hotel, maar eigenlijk zijn alle winkels de moeite waard, al is het assortiment in de ene winkel wat groter dan in de ander. Online bestellen kan trouwens ook, is het assortiment nog groter!

5. Babassu Skin Spa,  Amsterdam, Wassenaar & Leiden

Nog zo'n fijne zaak met bijzondere niche merken zoals By Terry, Natura Bissé, Becca, MEMO Paris, Molton Brown, Perricone MD, GlamGlow en Revitalash waar je fijn kunt shoppen! Maar je kunt er ook heerlijke behandelingen ondergaan van een heerlijke bodymassage tot een mooie gezichtsbehandeling met topmerken, maar natuurlijk kun je ook een pedicure of manicure ondergaan of een make-up van Becca. De bindweefselmassage schijnt echt te gek te zijn, die wil ik toch snel weleens gaan proberen! Geen tijd om te shoppen, dan kun je ook online terecht!

6. Cosmania, Amsterdam

Het assortiment van deze mooie winkel breidt zich nog steeds uit, sinds kort vind je er zelfs producten van Paula's Choice in de winkel en dat is best uniek! Maar ook voor de make-up van Inglot, huidverzorging van This Works, Mario Badescu, Neal's Yard remedies en First Aid Beauty en producten van het betaalbare, maar superleuke merk Korres kun je er vinden. Ze hebben een leuke shop in Amsterdam, maar online kun je ook alles bestellen, zeker een aanrader om eens lekker te gaan speuren!

7. Guerlain Spa, Waldorf-Astoria Hotel Amsterdam

Ik ben nooit zo snel gek op een spa, maar het was wel liefde op het eerste gezicht met de Guerlain Spa in de kelder van het Waldorf Astoria in Amsterdam. De heerlijke treatment die ik onderging was al super, maar ik was ook blij te ontdekken dat ze ook exclusieve producten verkopen, zoals de fijne geurkaarsen en speciale lichaamsverzorging. Kijk, dan hoef je niet persé meer naar Parijs!

8. Celeste parfums, Den Haag

Bij deze leuke winkel in Den Haag vind je prachtige producten van Diptyque, Penhaligon's, Cire Trudon, Aqua di Parma, Annick Goutal, Deborah Lippmann, Kure Bazaar, Guerlain en de geweldige lipsticks van Lipstick Queen! Het is een echt familiebedrijf en dat maakt het extra leuk om daar eens iets bijzonders uit te zoeken, ik hou van dit soort winkeltjes! Ook online te vinden!

9. Parfuma, Antwerpen

Woon je een beetje in het zuiden van het land? Dan voelt Antwerpen toch ook gewoon aan als Nederland? Shoppen is daar heel fijn, zeker als je even bij Parfuma binnenloopt, met de prachtige Armani Beauty en Bobi Brown counter, zoals je misschien wel weet hebben ze er ook Tom Ford! En je kunt er ook meerdere treatments ondergaan, lekker als je een weekendje Antwerpen doet. Online bestellen kan ook simpel, ze versturen snel en meestal gratis naar Nederland, zeer betrouwbaar en correct!

10. Sephora in Lille & online

Rij nog even door en je bent in Frankrijk! Kijk, dit is natuurlijk allang niet meer in Nederland, maar als je de trein pakt ben je best snel in Lille en als je echt graag weer eens bij Sephora winkelt is dat misschien best een dagje treinen en het ticket waard. Ga gezellig met een vriendin en maak er direct een leuke dag van! En wil je je treinticket eruit halen, doe dan een oproepje of je misschien nog wat voor iemand mee moet nemen, tenslotte zijn er altijd voldoende cosmetica fans die graag iets van Urban Decay, Make Up Forever, NARS of Too Faced willen hebben toch? Shoppen bij Sephora is geweldig! Geen tijd? Bestel dan gewoon online bij de Franse Sephora webshop, verzenden is niet gratis, maar wel altijd goedkoper dan een treinkaartje!

 

Wat zijn jouw favoriete beauty adressen in Nederland en net daarbuiten? Is er ergens nog een winkeltje dat echt iets voor mij is en ik nog niet ken? Laat het mij zeker weten!

Deel dit artikel
Back to top