Nieuws

Voorkom kraaienpootjes, draag een zonnebril!!

Gisteren zaten we met de hele familie gezellig aan de paaslunch in de Aloha bar in Rotterdam, iets wat zonniger klinkt dan het daadwerkelijk was, want in het begin zaten we gewoon binnen in de oude wildwaterbaan van Tropicana. Maar....de zon was ons gegund en uiteindelijk verhuisden we van binnen naar het heerlijke terras aan de Maas, volop in de zon, genieten dus! Maar ja....niet iedereen had zijn zonnebril meegenomen en wat kun je die dan missen. Wist je trouwens dat je kraaienpootjes rond de ogen echt kunt voorkomen door een zonnebril te dragen?

Waarom een zonnebril?


Als ik geen zonnebril draag en de zon schijnt fel of de lucht is scherp, dan ga ik (net als iedereen) mijn ogen dichtknijpen om die te beschermen. Dat is een natuurlijke reactie en die vindt niet voor niets plaats, fel licht kan de ogen beschadigen en uit een reflex doen we onze ogen dicht om die te beschermen. Als je dat dag in dag uit, jaar in jaar uit doet, dan zullen er echt veel sneller rimpeltjes of kraaienpootjes ontstaan, de huid rondom de ogen is dun en door het dichtknijpen van de ogen rek je de huid telkens een beetje uit. Natuurlijk merk je dat niet na één zonnige dag zonder zonnebril, maar je zult absoluut verschil merken na verloop van jaren. Zonde toch? Zeker omdat een zonnebril ook nog eens een prima accessoire is waarmee je een look toch helemaal kunt afmaken. Ik kan echt niet zonder! En een zonnebril is ook nog eens handig om vermoeide ogen achter te verbergen, dat komt altijd wel van pas.


 

Waar moet een zonnebril aan voldoen?

De belangrijkste eis waaraan een zonnebril moet voldoen is dat deze 100 % moet beschermen tegen UV stralen en kwalitatief goede zonnebrillen doen dat allemaal ook wel. De glazen worden op zo'n manier behandeld dat er een filter overheen komt die de zonnestralen tegenhoudt, je kunt dat terugvinden op jouw zonnebril als er ergens "CE" op staat (meestal op de binnenkant van de pootjes). Er zijn verschillende categoriën filters, van 0 t/m 4, de meeste zonnebrillen die je in een goede winkel koopt vallen in categorie 2 of 3 en zijn geschikt voor dagelijks gebruikt of om auto te rijden. 
Merkloze zonnebrillen die je bij een marktkraampje koopt of ergens op internet, daarvan weet je vaak niet of ze goed beschermen tegen de zon en daar zou ik dan ook een beetje mee oppassen! (vaak staat er wel CE op, maar vertrouw daar niet altijd op!) Natuurlijk kun je ze prima dragen voor een hippe look, maar of deze nu geschikt zijn om de hele dag te dragen als je op vakantie bent? Nee, kies dan toch liever een bril waarvan je zeker weet dat die goed beschermt. Die kost misschien iets meer, maar is wel een stuk veiliger en met jouw ogen moet je echt voorzichtig zijn, de zon kan zelfs onherstelbare schade aanrichten aan de ogen. 
Een goede zonnebril hoeft niet duur te zijn, informeer maar eens bij een opticien. Maar een hippe zonnebril kan best behoorlijk aan de prijs zijn, uiteraard betaal je dan meer voor de naam op het montuur en hoeft zo'n zonnebril echt niet beter te zijn dan de bril die EUR 25,00 kost. Maar ja...het oog (....) wil ook wat natuurlijk!

Tom Ford Aubrey EUR 275,00

Ray-Ban zonnebril EUR 159,00

Prada Ornate zonnebril EUR 490,00

Italia Independent zonnebril EUR 195,29

Ray-Ban zonnebril EUR 117,00

 

 

Oogcreme & zonnebril - mijn geheim tegen rimpeltjes!


Naast het dragen van een zonnebril ben ik ook een grote voorstander van het gebruiken van een goede oogcreme en eventueel een oogserum. Ik weet dat er "kenners" zijn die beweren zijn dat een oogcreme niet anders is dan een dagcreme en dat je dus geen aparte oogcreme hoeft te gebruiken. Ik ben het daar niet mee eens, als ik geen (of een slechte) oogcreme gebruik dan merk ik dat direct aan de huid rond mijn ogen, die wordt grauw, rimpeliger en droog....en daar word ik niet blij van. Liefst gebruik ik een oogcreme met een SPF, maar jammer genoeg zijn die er nog niet bij zo heel veel merken, al komen er wel steeds meer bij. En er zijn zelfs merken zoals Lancaster die een speciale oogcreme met SPF 50 hebben als je "echt" gaat zonnen, die kun je natuurlijk ook iedere dag gebruiken.


Lancaster sun control eye contour cream SPF 50 EUR 37,50

 

Draag jij altijd (nu ja, als het nodig is) een zonnebril? Of ga je dat vanaf nu wel doen? Echt, het is een vrij goedkope tip (mits je geen al te dure bril kiest en er zuinig op bent) en ik weet zeker dat je over 20 jaar blij bent dat je het bent gaan doen. Met een goede zonnebril en door iedere dag een zonbeschermend product gebruiken zie jij er over 20 jaar vast 10 jaar jonger uit dan als je het niet zou hebben gedaan. Wat is jouw favoriete zonnebril van dit moment, ronde retro modellen zijn weer helemaal in deze zomer!

Deel dit artikel
Back to top